Skip to main content

Algarve - Salgados Palm Village - Arlanda - 12 resenärer

Salgados Palm Village, 15 - 22 oktober, 12 platser från Arlanda

All inclusive på Algarve och 6 x 18 hål uppskattad golf. Det är vad vi kan erbjuda denna populära golfvecka i Sydeuropa. Boende sker i tre sviter med två sovrum, två badrum, ett väl möblerat sällskapsrum och stor balkong. Ät bra i någon av bufférestaurangerna och svalka er i någon av barerna. På hotellet finns flera poolområden och till stranden är det en kortare promenad. I anslutning till boendet ligger Salgados GC och inom tjugo minuters transfer når ni Morgado GC och Alamos GC.

Detta paket kan bokas av grupper mellan 8 - 12 personer (vi säljer er separata platser på denna resa)


Hotellet

4* Salgados Palm Village erbjuder all inclusive koncept från mars till oktober. Hotellet som ligger ca en kvarts taxiresa väster om Albufeira och på gångavstånd från Salgados klubbhus erbjuder 283 sviter.

Rum: Hotellet erbjuder sviter med ett sovrum för 2 personer och två sovrum för 4 personer. Alla rum erbjuder antingen dubbelsäng eller två separata sängar. Här finns soffgrupp, tv och balkong samt ett eller två badrum beroende på typ av svit. Alla rum har luftkonditionering, matbord, minibar, hårtork, fritt Wi-Fi och alla de bekvämligheter man önskar av en semesterlägenhet. Vårt grundpaket är baserat på att 4 personer bor i lägenhet med två sovrum.

Restauranger & barer: Boggey Restaurant serverar Medelhavsmat med inspiration från Italien som diger buffé och med ”show cooking”. Här kan ni äta frukost mellan 07:00 – 10:30, snacks mellan 10:30 – 12:00, lunch mellan 13:00 – 16:00, middag mellan 18:30 – 22:30 och kvällsmat mellan 22:30 – 23:30. Double Boggey Restaurant är en grillrestaurang som är öppen sommartid och serverar lunch och middag. Vill ni äta frukost utomhus så gäller Birdie Restaurant som dessutom håller öppen för lunch, snacks och middag. Lobbybaren serverar lokala alkoholhaltiga och icke alkoholhaltiga drycker mellan kl. 09:00 – 01:00, Flamingos Bar håller öppet från 16:00 – midnatt och de två poolbarerna från förmiddag till tidig kväll.

Underhållning & Faciliteter: Hotellet har ett underhållnings- och aktivitetsprogram under dagtid och på kvällstid erbjuder man shower. Det finne en närliggande tennisbana, vattensporter under sommarhalvåret vid stranden 1,5 kilometer bort, spelrum, möjlighet att hyra cyklar och ett SPA med jacuzzi och behandlingar att koppla av i.


Det finns flera barer att "vara kung i baren" i på Salgados Palm Village.

Video - se er omkring på Salgados Palm Village

 

Golfbanor

FÖRBOKADE STARTTIDER:
16.10.2022 Salgados 08h00
17.10.2022 Morgado 13h30
18.10.2022 Salgados 08h56
19.10.2022 Alamos 13h39
20.10.2022 Salgados 08h56
21.10.2022 Morgado 13h30

Salgados Golf ligger direkt vid havet i ett naturreservat med rikt växt- och djurliv strax väster om Albufeira. Här är det inte omöjligt att ni ser en och annan rosa flamingo under er golfrunda. Banans största karraktär är utan tvekan vatten. Samtliga hål utom hål nummer 17 har dammar eller något inslag av vatten. Layouten är av linkskarraktär fast i mer tropiska omgivningar och är enkel att promenera runt. Vi anser banan vara en utmaning för samtliga golfare men den kan uppfattas som tuff för av spelare med högre hcp. Vi kan dock garanetera en härlig dag vid kusten med många fina vyer och varför inte avsluta med lite färks fisk och en kall öl i någon av strandrestaurangerna efter rundan.


Strax norr om orten Portimao ligger Europatourbanan Morgado tillsammans med sin systerbana Alamos. Morgado består av 9 inledande flacka hål och avslutas sedan med 9 hål i mer kuperad terräng där ni får fina vyer över bergen. Banan är trots allt promenadvänlig om man har hyffsad kondiition och det inte är en väldigt varm dag. Morgado är en inte alltför lång golfbana (5857 m från gul) men har några långa och utmanande par 3-hål som kompenseras med kortare par 4-hål där medelgolafren kan känna sig väldigt bekväm. Vind kan vara en stark faktor de avslutande 9 hålen då bergsväggen vid sidan om banan skapar en slags tunnel för vinden att ta fart i. Morgado är inte för svår för någon golfare även om statusen som Europatourbana inger respekt.  Nyttja de första 9 hålen som uppvärmning inför de mer komplicerade sista 9 hålen och passa på att njuta av den fina naturen som omger banan.


Alamos GC är systerbana till Morgado GC och är en av de nyare banorna på Algarve. Banan som ligger i öppen och lite smått böljande terräng karaktäriseras av sina stora upphöjda greener och djupa tuffa bunkrar. Här spelar ni med klubbens vingård som granne och möter något fler träd längs fairways än på Morgado samt hisnande vyer av omgivningen och Monchiquebergen. Här kommer alla golfare att få en underhållande dag oavsett hcp. 6388 från vit och par 71. 

Video - utmanande hål 13 på Salgados.

Video - hål 3 på Morgado. En lång par 5:a.

Video - böljande hål 12 på Alamos GC.

Flygresa

FLYGRESA inkl. 20 kg väska & 20 kg golfbag:
15 OKT ARLANDA 14:05 FARO 17:35
22 OKT FARO 18:20 ARLANDA 23:40

Transport på plats

I detta paket ingår privat flygplatstransfer t/r hotellet och flygplatsen. Lokal representant möter er vid ankomsthallen på flygplatsen med skylt med ert namn/We Do Travel. Ni hämtas på hemresedagen på avsatt tid vid hotellets reception. Shuttle till golfbanor t/r ingår.