Skip to main content

Marbella - Sol Marbella Atalaya Park - Arlanda - 12 resenärer

Sol Marbella, 16 - 23 oktober, 12 platser från Arlanda

Sol Marbella Atalaya Park är ett klassiakt golfhotell på centrala Solkusten. Tidigare var namnet Atalaya Park men efter en totalrenovering går man under nytt namn. Hotellet är ett perfekt utgångsläge för golf i området och under denna resa spelar ni fem härliga utmaningar. För den som önskar ett större utbud av restauranger och nöjen tar taxiresan till jetset-orten, Puerto Banus, ca tio minuter och till Marbellas gamla kvarter ca en kvart. Alla transfer till och från golfbanor ingår.

Detta paket kan bokas av 8 - 12 personer (vi säljer er separata platser på denna resa)


Hotellet

4*Sol Marbella Atalaya Park ligger centralt på Solkusten ca tio minuters bilresa väster om Puerto Banus och direkt vid Medelhavets strand. Här har ni fint poolområde, härlig servering på terrass, en diger frukost- och middagsbuffé inkluderad och privat strand. Atalaya Park är ett av Costa del Sols mest beprövade och omtyckta golfhotell. Ett säkert val för en härlig golfsemester.

Rum: Alla rum har WiFi, balkong, luftkonditionering, helkaklat badrum och rum med dubbelsängar eller enkelsängar. Havsutsikt ingår i vårt grundpaket.


Rymligt och nyligen renoverat på Mela Sol Marbella.


Restauranger & barer: Parole Buffé Restaurant serverar en bra frukost- och varierad middagsbuffé med ”show cooking” av både Medelhavsrätter och internationella klassiker. In & Out Bar serverar snackrätter, drinkar, kaffe och förfriskningar på sin solterrass där ni även kan hitta skugga. Salado Pool bar har öppet under sommarhalvåret och här finner ni enklare maträtter, cocktails och juicer. I Lobby Bar kan ni koppla av med en bok eller trevligt sällskap och blicka ut över havet. Här finner ni kaffe, drinkar och juice. Jazz Lounge har sin stora terrass öppen under sommarhalvåret, den perfekta platsen att avrunda kvällen med vänner. Här sitter ni i bekväma soffor och kan njuta av något gott att dricka i den moderna loungen under bar himmel.


Varierad buffé till frukost- och middag ingår alla kvällar.


Underhållning & faciliteter: Sol Marbella Atalaya Park har stort poolområde, stor trädgård och egen strand med gott om solstolar att koppla av vid. Hotellet har ett fullt utrustat gym, grustennisbanor och basketbollplan. Receptionen är öppen 24-timmar om dygnet.


På Sol Marbella finns tennisbanor, gym, pooler och strand som komplemet till golf under er golfresa.

Golfbanor

Atalaya Golf Club är en av Solkustens äldsta golfklubbar och ligger några minuters färd väster om Puerto Banus och nära hotellet Sol Marbella Atalaya Park. Klubben har två banor varav Old course är mädsterskapsbanan som öppnade 1967 och den bana som är mest uppskattad av spelare oavsett talang. Här möter ni vida fairways omgiven av vacker natur med olivträd, kaktusar och eucalyptusträd och på sina håll vackra vyer över Medelahavet. Old course är uppskattad för sin fina finish och sitt spelvärde oavsett hcp. Bana är dessutom lätt att gå. Ett bra val om ni söker en lagom svår utmaning.


Frodigt och grönt på Atalaya Old course. En av de mest populära semestergolfbanorna på Solkusten.


Atalaya New Course erbjuder spektakulär utsikt över Medelhavet och Gibraltar och anses som en av de mest natursköna golfbanorna på Solkusten. Banan skapades 1990 av designer Paul Krings och ligger inåt i land med en parklandskänsla med försiktigt böljande fairways och stora, snabba greener. Banors svårigheter är ofta uppenbara men ofta lyckas de vara oförutsägbara på denna bana med en del blinda slag och nivåskillnader. Även långtslående och låghandicapare kommer stöta på svårigheter på denna tekniska bana som får ses som den lite svåra systern till klassiska Atalaya Old.


Det finns flertalet utmanande hål på Atalaya GC.


Strax norr om Puerto Banus ligger "svenskklassikern" Los Naranjos Golf Club i golfdalen Nueva Andalucia. Banan är designad av Robert Trent Jone’s Sr och erbjuder breda fairways och gott om välplanerade hiner i form av bunkrar och dammar. Banan är en trevlig upplevelse oavsett om du är en rutinerad mästerskapsspelare eller har ett högt hcp. På Los Naranjos har bland annat Spanish Open spelats och man har vid ett par tillfällen på senare år röstats fram som Solkustens bästa golfbana. Efter rundan kan ni avnjuta en lunch eller en förfriskning från baren på den trevliga solterrassen med vy över inspelet på 18:e green. Mycket nöje väntar på denna bana med gott om svenskanknytningar.


Los Naranjos är en av de mest välbesökta golfbanorna för oss svenskar på golfresa.


Valle Romano är en av de nyaste banorna på västra Costa del Sol och ytterligare en högklassig bana i området som designats av amerikanen Cabell B. Robinson. Här trivs man som golfare oavsett hcp. Ni spelar genom en böljande terräng med härliga vyer över Medelhavet. Vind kan komma vara en faktor under dagens spel om det friskar på från havet. Hålen har stor variation och här finns gott om djupa svårplacerade bunkrar att undvika på fairway och kring greener. På denna bana har vi valt att inkludera golfbil då det går en del upp och ner.  


Valle Romano är något att bita i oavsett hcp.

Video - Los Naranjos GC "svenskbanan"

Video - Upplev Atalaya Golf Club

Video - Valle Romano Golf

Flygresa

FLYGRESA inkl. 20 kg väska & 20 kg golfbag
16 OKT ARLANDA 20:15 MALAGA 00:40
23 OKT MALAGA 08:15 ARLANDA 12:40

Transport på plats

I detta paket ingår privat flygplatstransfer t/r. Chaufför möter er i ankomsthallen och kör er till hotellet. På hemresedagen hämtas ni på angiven tid vid hotellets reception. Transfer t/r ingår när ni spelar externa golfbanor.

Karta