Skip to main content

Costa del Sol - Fuengirola - Club la Costa World med Golfhäftet

Spela billigare golf på Costa del Sol – Golfhäftet ingår

Boka en golfresa med billigare golf under och efter semestern. Detta golfpaket med Golfhäftet inkluderat förlänger er golfupplevelse även efter hemkomst från soliga Costa del Sol. Bo i moderna lägenheter i utkanten av svenskorten Fuengirola och gör utflykter till närliggande banor med er fullt försäkrade hyrbil. I grundpaketet ingår två rundor golf. Ni spelar guldkornet Santana GC som av många anses vara en av kustens bästa golfupplevelser och en runda på klassiska golfklubben Mijas bana Los Olivos. Vi hjälper er att reservera ytterligare golf på fina banor där ni kan nyttja det inkluderade Golfhäftet och spela golf till halva ordinarie green fee.

Med Golfhäftet kan ni spela till halva priset på bland annat Atalaya GC, Marbella Golf Country Club, El Chaparral, Parador och La Canada.

Superior studios eller lägenheter

På Club la Costa World väljer ni att bo i moderna studios om ni är ett par resenärer eller större Superior-lägenheter med två sovrum om ni är upp till fyra resenärer. Alla lägenheter har ett vardagsrum med soffgrupp, matbord och tv med internationella kanaler. Ni har utgång till egen terrass som vetter mot poolområde där solsängar finns att nyttja. Både studios och lägenheter har ett fullt utrustat kök så att ni kan laga frukost, lunch och middag om så önskas. I anslutning till er lägenhet finns privat parkeringsplats.

En anläggning med full service

Ta del av underhållning, aktiviteter och utflykter. På Club la Costa arrangeras ofta kvällsunderhållning vid någon av områdets restauranger eller barer. På dagarna går det att deltaga i yoga- eller fitnessklasser eller boka in sig på en utflykt som anläggningen arrangerara. Här finns 24 timmars öppen reception, livsmedelsbutik, sportbar och ett par restauranger att välja mellan. Att ta en taxi till det gigantiska utbudet som Fuengirola har att erbjuda av restauranger och nöjen tar ca tio minuter. Vill ni kasta er i Medelhavet så finns promenadstig ner till hotellets egna strand.

Superb golf - vi skräddarsyr ert program

I detta grundpaket ingår två 18 håls golfrundor samt ett exemplar av Golfhäftet per person. Det betyder att ni får en voucher för spel på fantastiska Santana GC och på klassiska Mijas Los Olivos. Övrig golf reserverar vi på banor där Golfhäftet ingår och ni betalar halv ordinarie green fee på plats i Spanien. Lägg till spel på närliggande banor som El Chaparral, Marbella Golf & Country Club, Atalaya GC eller Parador.

Hyrbil utan krångel ingår

Med We Do Travel upplever ni frihet med en hyrbil "utan krångel". Hyran inkluderar fria mil, full försäkring och en extra förare. Ni betalar ingen självrisk vid eventuella skador och heller ingen deposition vid uthämtningen. Det är bara att tuta och köra. Vid hotellet ingår en privat parkering per lägenhet.

Förläng golfupplevelsen - Golhäftet 2021 ingår

Vid bokning av detta paket erhåller varje golfare en digital version av Golfhäftet 2021 vilket ger er möjligheten att njuta av golfspel även efter semestern med We Do Travel. Golfhäftet ger dig chansen att spela golf till halv greenfee på över 950 golfbanor i bla Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Spanien, Portugal, Storbritannien, Irland och Italien. Läs mer på www.golfhaftet.com


Detaljerad prislista

Lägenheterna

Club la Costa World är en semesteranläggning ca tio minuters taxi/bilresa från centrala Fuengirola och på gångavstånd från havet. Området är stort och aningen kuperat med gator slingrande upp för sluttningen väster om staden. Ni kör bil ända fram till er lägenhet och kan sedan promenera till restauranger, barer, receptionen och Supermarket.

Lägenheterna: I detta golfpaket ingår boende i Superior lägenheter med två sovrum om ni är 3 - 4 resenärer eller ett sovrum om ni är 2 resenärer. Superior lägenheterna är nyligen renoverade och har en modern och uppdaterad inredning. Alla lägenheter har fullt utrustat kök med ugn, mikro och kyl/frys, vardagsrum, terrass, sovrum och badrum. Utanför lägenheten finns en tillhörande parkeringsplats. Lägenheterna är bland annat utrustade med WiFi, tv, luftkonditionering/värme, tvättmaskin, kassasåp, strykbärda och strykjärn. Inom området finns närlivsbutik, gym (mot kostnad), utomhuspooler med solstolar, underhållning, bar, restauranger och ni kan hyra cyklar eller deltaga på arrangereade utflykter.

Restauranger & barer:  Närmast era lägenheter finner ni puben Zacarys. Här serveras stor frukost, lunch och middag i en en restaurang som påminer om en amerikask sportbar. Ät hemlagade hamburgare, pizzor eller internationella a la carte-rätter. På Zacarys bjuds ofta på underhållning kvällstid. Safari Restaurant är huvudrestaurangen på Club la Costa World och här serveras frukost och Medelhavsrätter till lunch och middag i en skön atmosfär.  Flera kvällar i veckan bjuds det på underhållning i restaurangen. Sunrise ligger vid poolkanten i området San Diego Suites och öppnar kl. 11 varje dag. En perfekt plats att ta en kaffe eller öl tillsammans med en bok eller dagens tidning. Här serveras wraps, sallader, pizza, pasta och milkshakes. Sunset Lounge är en cocktailbar belägen vid det stora poolområdet vid San Diego Suites med underbar havsutsikt. Här bjuds det ofta på livemusik efter kl. 21. Inom tio minuters taxiresa eller tjugo minuters promenad når ni Fuengirolas strandpromenad med massor av restauranger, barer och kaféer. 

Underhållning & Faciliteter: På Club la Costa arrangeras massor av aktiviteter och allt från workshops, dansklasser och yoga. Hotellet erbjuder också en del utflykter som ni kan anmäla er till på plats. Här finns flera poolområden, gym och tennisbana. Club la Costa World har 24 timmars öppen reception och i anslutning till den en närlivsbutik.

Golfbanor

I vårt paket till Club la Costa World med Golfhäftet ingår 1 x 18 hål på de populära golfbanorna Santana GC och Mijas Los Olivos. Dessutom ingår Golfhäftet 2021 i bokningen vilket ger er möjligheten att spela golf till halv ordinarie green fee på flera närliggande golfbanor. Vi hjälper er att reservera starttider enligt era önskemål på så många banor som ni önskar.

Med Golfhäftet 2021 kan ni bland annat välja att spela banor som Atalaya New, Marbella Golf Country Club, El Chaparral, La Canada, Parador de Malaga och Alcaidesa Heathland. Golfhäftet gäller en runda per bana.

Ni erhåller voucher för spel på Santana och Los Olivos och reservationsbekräftelse för spel på övriga banor. Spel på banor där ni nyttjar Golfhäftet 2021 betalas på plats direkt till klubben.

Naturligtvis hjälper vi er även att boka golf på andra närliggande banor som Los Naranjos, La Quinta, El Paraiso, Cabopino, Finca Cortesin, Rio Real med fler.

INGÅR:
Santana GC är en riktig pärla på Costa del Sol, belägen ca tio minuters bilfärd norr om Fuengirola. Banan ligger i lugna och natursköna omgivningar bortom det mer hektiska livet vid kusten. Här kan man njuta av fågelkvitter och en riktigt välunderhållen golfbana som är enkel att promenera runt. Banan är ganska lång och kanske kan uppfattas som svår om man inte har lite längd i slagen, men i övrigt är det en förlåtande design. Det finns naturligtvis en del vatten och välplanerade bunkrar, men den öppna designen är lätt att förstå. Vi rankar Santana som en av de mest prisvärda golfbanorna på Solkusten och vi rekommenderar er definitivt ett besök här oavsett hcp.
Ca 12 minuter bilfärd från ert boende


Mijas Los Lagos är designad av välkända Robert Trent Jones och är en av två mästerskapsbanor på Mijas Golf Club. Ursprungligen öppnade banan 1976 men under 2012 uppdaterades designen och layouten till dagens än mer uppskattade golfupplevelse. Banan bjuder på breda ondulerade fairways som vid minst hälften av hålen kantas av vatten och hålen avslutas med stora inbjudande greener. Är du en meriterad golfare har du goda chanser att spela en utmanande taktik medan vi med högre hcp har en kul runda på en inte alltför svår bana. 
Ca 15 minuter bilfärd från ert boende


KAN BOKAS MED GOLFHÄFTET:

El Chaparral Golf Club ligger utsträckt i ett lugnt, frodigt och naturskönt område bara 700 meter från havet strax väster om Fuengirola. Trots att det är nära civilisationen är det en märkbar skillnad i vegetation, tempo och atmosfär när man når upp till klubben. Vi vågar utlova en rogivande runda på denna bana med sex par 5-hål, sex par 4-hål och sex par 3-hål. Terrängen är kuperad och banan böljar fram naturligt i landskapet, en kul och utmanande runda för alla golfare. Eftersom det är en kuperat så inkluderar vi alltid golfbil när ni bokar El Chaparral. Passa på att njuta av vyerna som är enastående och unika för varje hål. Efter rundan rekommenderar vi en förfriskning i det trevliga klubbhuset.
Ca 6 minuter bilfärd från ert boende / Golfhäftet gäller inte vecka 10,11,41,42 /


Alhaurin GC ligger i bergen norr om Mijas och är en strategiskt utmanande bana omgiven av mycket tallar, vatten och svåra bunkrar. Här kan man få ett konditionspass om man inte väljer bil då det är en bana i böljande terräng. Alhaurin är designad av Seve Ballesteror och bjuder på en del branta hål, en del tajta hål och en några blinda slag. Här är statergi och taktik viktigt och ni kommer att få nyttja flertalet av er klubbor. Banan är utöver sin utmaning väl värd besöket för sina enastående vyer som är svåra att slå.  
Ca 20 minuter bilfärd från ert boende / Inga angivna restriktioner för Golfhäftet


Ca fem minuter öster om Marbellas centrum ligger utmanande banan Marbella Golf & Country Club. Banan är designad av legendaren Robert Trent Jones Senior och bjuder på långa hål med mycket bunkrar, en del slag över raviner och stora böljande greener. Utslagen är extra viktiga för bra positionering mellan bunkrar och bäckar. Vi kan utlova finfina vyer över Medelhavet och Marbella. Passa på att äta en lunch i det moderna klubbhuset innan eller efter rundan.
Ca 15 minuter bilfärd från ert boende / Golfhäftet gäller inte vecka 18,19,39,40


Atalaya New Course erbjuder spektakulär utsikt över Medelhavet och Gibraltar och anses som en av de mest natursköna golfbanorna på Solkusten. Banan skapades 1990 av designer Paul Krings och ligger inåt i land med en parklandskänsla med försiktigt böljande fairways och stora, snabba greener.
Banans svårigheter är ofta uppenbara men ofta lyckas de vara oförutsägbara på denna bana med en del blinda slag och nivåskillnader. Även långtslående och låghandicapare kommer stöta på svårigheter på denna tekniska bana som får ses som den lite svåra systern till klassiska Atalaya Old. Med sina 5325 från vit är det en kort bana mot par 72.
Ca 30 minuter bilfärd från ert boende / Inga angivna restriktioner för Golfhäftet


Parador de Malaga Golf Club är en golfklubb med en rik historia. Klubben var den första att öppna i Andalucian och här gjorde de Spanska golfpionjärerna sina första svingar redan år 1929. Banan har ett perfekt läge för spel på ankomst- och hemresedagen då klubben är belägen mindre än en mil från flygplatsen i Malaga, likaså en bra bas om ni väljer att bo i centala Malaga under er semester då bilresan från city tar ca 10 minuter. Banan har 27 hål med breda fairways och en hel del utmanande vattenhinder att parera. Det sista ni har är några väldigt långa par 4:or så de med lite längd i slagen kan utmana medan spelar med högre hcp bör uppskatta de förlåtande egenskaperna i banan. Ni tar er ner mot havet och har några hål direkt vid kusten så räkna med att vinden är en faktor. Parador är en utmaning för alla typer av golfare.
Ca 20 minuter bilfärd från ert boende / Golfhäftet gäller inte vecka 11,12,42,43


Alcaidesa Heathland är den nyare systerbanan till Links. Här är det David Thomas som skapat en bana i öppen terräng lite längre in från kusten än systerbanan. Heathlands är ganska förlåtande och ni spelar på breda fairways där vattenhinder är de främsta besvärande inslagen. Banan börjar med fina vyer uppe på en platå och spelas sedan ner i en dalgång för att avslutas uppe på platån igen. Heathlands är känd för sitt fina skicka och snabba greener och är väl värd att spela flera gånger om. Även här kan golfbil vara att rekommendera då banan ligger i något kuperad terräng.
Ca 60 minuter bilfärd från ert boende / Golfhäftet gäller inte 7-30 mars, 2-9 nov /


La Canada har grannar som Sotogrande, La Reserva, San Roque och Valderama så det är lätt att känna sympati för denna prisvärda golfbana som flertalet golfare missar när de besöker detta berömda golfkvarter. La Canada var länge en 9-hålsbana och byggdes av meriterade arkitekten Robert Trent Jones Sr men år 2002 la Dave Thomas till 9 hål som idag är de första nio på banan. La Canada är en välskött och underhållande golfbana med varierande typ av fairways, stora lundar av träd och snabba greener. Denna bana är en av våra rekomendationer om ni inte vill betala hutlösa green fees men ändå spela bra golf i Sotogrande-trakten. En medelsvår bana som bör uppskattas av de flesta golfare och som ni kan promenera runt om ni inte har några kännbara krämpor.
Ca 55 minuter bilfärd från ert boende / Golfhäftet gäller inte vecka 11,12,41,42


 

Transport på plats

I detta paket ingår hyrbil med fria mil, full försäkring, extra förare och ni betalar ingen deposition. Alla kostnader exkl. bensin och eventuella tillägg för utrustning som barnstolar, GPS etc ingår och ni betalar ingen självrisk vid eventuella skador. Bilen hämtas och lämnas på Malaga flygplats. Utanför ankomsthallen åker ni två minuters shuttle till hyrbilsbolagets kontor där ni hämtar ut bilen. På hemresedagen lämnar ni bilen på samma kontor och körs sedan till avreseterminalen. För er som önskar privat flygplatstransfer erbjuder vi servicen mot eventuell prisjustering, be oss om prisinformation.

  • Vid 1-2 personer bokar vi en grupp C bil vilket innebär en Renault Megane/Ford Focus/liknande, 5-dörrars och säten går att fälla
  • Vid 3-4 personer bokar vi en grupp L bil viket innebär en Renault Kangoo/liknande, 5-dörrars med stort lastutrymme
  • Vid 5-7 personer bokar vi en grupp I bil vilket innebär en Nissan Evalia/liknande, 5-dörrars med 7 säten
  • Vid fler personer bokas flera bilar eller så rekommenderar vi istället privat transfer

Aktiviteter & tillval

Krydda semestern med en kul aktivitet eller spännande utflykt. Vi erbjuder flertalet möjliga tillval att boka innan avresa. Nedan finner ni några exempel på möjliga aktiviteter. Hör av er med era önskemål så ordnar vi arrangemanget.

Gastronomipaket: Låt oss inkludera och förboka trevliga middagar under er vistelse. Detta paket inkluderar sju middagar varav sex kvällar på utvalda restauranger kring och i Marbella samt en kväll med kock som lagar och serverar en läcker buffé i huset. Till middagarna inkluderar vi en halv flaska vin eller en öl per person. Allt förbetalt och med bord reserverade på restaurangerna. Kontakta oss för mer information. Pris per person från 1995:-

5-rätters med vinprovning: Låt oss erbjuda er en oförglömlig middag på en lokal vinrestaurang. En 5-rättersmeny ackompanjeras av fem lokala och utvalda viner. I priset ingår transfer t/r huset och restaurangen. Kontakta oss för mer information. Pris per person: 595:-

Golfpaket: Spela klassiska och högklassiga banor kring Marbella. Vi bokar banor som Los Naranjos, Rio Real, La Quinta, El Paraiso, Santana, Atalaya och många fler. Alltid med förbokade starttider enligt era önskemål. Klicka här för att se vårt golfpaket till denna villa. Om inte alla i gruppen spelar golf kan vi skräddarsy golfarrangemang med önskat antal golfrundor för de som vill spela golf under semestern.

Tennislektion på Royal Tennis Club Marbella. Boka en lektion med någon av de erfarna och duktiga tennistränarna på Royal Tennis Club Marbella beläget strax utanför orten. Här kan ni boka ett paket för flera tillfällen eller ett enstaka pass om två timmar med coach. All träning sker på grusbanor och här finns omklädningsrum, kafé och restaurang i skön miljö. Pris på förfrågan men beroende på antal personer och upplägg.

Padel på Royal Tennis Club Marbella. Boka en bana för padel eller delta i en mix-in tillsammans med padeltränare. Mix-ins arrangeras fredagar mellan kl 16 - 18 på Royal Tennis Club Marbella. Är ni nybörjare och vill lära er denna populära sport bokar vi gärna en personlig coach. Är ni 4 spelare bokar vi gärna en egen bana till er på önskat antal timmar och tillfällen. På klubben finns omklädningsrum, kafé och restaurang. Pris på förfrågan men beroende på antal personer och upplägg.

Guidad heldagstur till Gibraltar: Hoppa på den luftkonditionerade bussen i Fuengirola eller Marbella och få en guidad heldag i engelska Gibraltar. Med på bussen finns erfaren engelskspråkig guide. Besöket börjar med en tur i Gibraltars centrum följt av besök vid Europa Point och St Michales grotta. Därefter möter ni aporna på Gibraltarklippans topp och får fantastiska fotomöjligheter över Spanien och Medelhavet mot Afrikas kust. Besöket avslutats på shoppinggatorna i centrum där ni kan handla tax free och äta Fish & Chips till lunch innan ni åter kliver på bussen för återfärd till Spanien. Upphämtning Fuengirola kl. 08:15 vid Hotel El Puerto, Paseo Marítimo nº32. Upphämtning Marbella kl. 08:55, busshållsplatsen vid Alameda framför Hotel San Cristóbal. Pris per person: 575:-

Vandring längs El Caminito del Rey: Inget för den höjdrädda. Utmana er själva och följ med på denna vandring längs Guadalhorce floden och promenera den tre kilometer långa och en meter breda stigen El Caminito del Rey som bland annat inkluderar en promenad på hängbro 100 meter över floden. Vi kan garantera er massor av underbara fotomöjligheter under den natursköna och adrenalinstinna vandringen. Med på turen är engelskspråkig guide som lär er om områdets historia. Bekväma skor och vatten rekommenderas att ta med på denna 8 timmars långa utflykt. Upphämtning Marbella 06:45, busshållsplatsen vid Alameda framför of Hotel San Cristóbal. Pris per person: 495:-

Heldagstur till Seveilla: Upptäck Andalusiens huvudstad Sevilla på denna heldagstur i luftkonditionerad buss från Marbella. Resan från Costa del Sol tar ca 2,5 timme men väl i Sevilla får ni uppleva fin och historisk arkitektur. Ta en promenad i det historiska centrumet och se Paseo de Colon, Plaza de America, Avenida de las Palmeras, Maria Luisa Park och floden Guadalquivir. Ni stannar vid Plaza de España och efter det Cathedral of Seville som är världens tredje största kyrka. Sista stoppet är Torre del Oro som är Sevillas berömda vakttorn. Ni får egen tid att upptäcka sevärdheter och äta lunch på någon av alla tapasrestauranger. Upphämtning Marbella 06:40,  busshållsplatsen vid Alameda framför Hotel San Cristóbal. Ni är åter i Marbella ca 20:30. Pris per person: 695:-

Privat halvdagstur till Ronda. Upplev natursköna Ronda, beläget i bergen ovanför kusten, med all sin kultur och historia. Besök tjurfäktningsarenan, vinmuséet och få full uppmärksamhet av er privata guide som möter er vid ankomst till Ronda. Guidning sker på engelska. Turen tar ca 5 timmar och innehåller en hel del promenader. Transfer t/r Marbella eller Fuengirola ingår. Pris från 1000:- per person men beror på antal personer och datum.

Dagstur till Alhambra. Upplev Granadas otroliga UNESCO-världsarvslistade Alhambra med hjälp av en privat guide under denna 6-timmars dagstur från Marbella. Res tillbaka 600 år i tiden till eran av det muslimska Spanien, er guide hjälper er att utforska arkitekturen och de frodiga trädgårdarna i denna berömda militära fästning tillika kungliga palats. Turen tar ca 7 timmar och innehåller en hel del promenader. Transfer t/r Marbella eller Fuengirola ingår. Pris från 1500:- per person men beror på antal personer och datum.

Utomhusfitness på Marbellas strand. Varje onsdag, lördag och söndag arrangeras ett träningspass på stranden i Marbella, både för gammal och ung, kvinna som man och ni är hjärtligt välkomna att deltaga. Njut av gruppträning under palmerna med lokala fitnesskompisar. Inkluderar yogamatta, vikter och material för träning, dryck, lättare förfriskning och snacks. Mellan oktober - maj möts ni kl. 09:15 för en välkomstdrink och träningen startar 09:30 och avslutas 10:30. Under juni - september möts ni 08:45 med träning 09:00 - 10:00. Passet leds på engelska och spanska. Pris per person: 195:-

Tapas och Paella matlagningskurs. Lär er göra riktigt goda tapas och paella under denna matlagningskurs på Food Room Cooking & Tasting School  beläget i Gudalamina nära San Pedro. Ni lagar maten tillsammans med erfarna kockar och sedan äter ni naturligtvis upp er fantatiska mat ackompanjerat av inkluderat vin, öl eller läsk. Hela upplevelsen varar ca 3 timmar och alla ingredienser är inkluderade så ni behöver bara ta med er ett leende. Ingen förkunskap i köket är nödvändig. Vegetariska alternativ är tillgängliga. Minimum 6 deltagare i gruppen för att få en privat matlagningskurs. Pris från 695:- men beror på antal personer och datum.

E-mountanbiketur bland de vita byarna. Den här halvdagsutflykten är något för den äventyrliga. Vi erbjuder er en unik möjlighet att komma upp bland de berömda bergen runt Marbella. Denna utmaning passar alla som har grundkondition, som kan cykla och är villiga att utforska. Låt cykeln göra jobbet under färden på vägar och stigar som lokalbefolkningen har använt i århundraden. Vi kommer att nå djupt in i hjärtat av naturparken "Sierra de las Nieves". Landskapets skönhet kommer bara att slås av slutmålet, den vackra vita byn Monda. Här serveras en riktigt spansk måltid med lokalt vin, inkluderat i utflykten. Efter massor av upplevelser fortsätter du med cykeln till samlingsplatsen precis utanför Monda, där transfer tar er ner för berget till Marbella igen. I utflykten ingår guide, hyra av  E-Moutain Bike CUBE 2018 Model, hjälm, en flaska vatten, lunch med dryck och transfer t/r från Marbella. Turen tar ca 6 timmar. Minimum 2 deltagare för att boka. Pris från 1400:- men beror på antal personer och datum.

Flygresa

Flygresa tillkommer priserna på våra paket. Vi hjälper er gärna att boka flygbiljetterna från er önskade avreseflygplats på era önskade resdagar. Bokar ni hela paketet med oss skyddas ni av paketreselagen och We Do Travel ansvarar för att ni kommer till destinationen och erhåller alla delar av ert bokade arrangemeng. Be oss om en offert inkl. flygresa genom att klicka här eller ring 040 65 13 000.

Karta