Skip to main content

Lissabon - 5*Quinta da Marinha

En golfweekend i Cascais med två golfbanor

Bo förstklassigt på omtyckta och alltid uppskattade Hotel Quinta da Marinha direkt väster om semesterorten Cascais. Här njuter ni av fina hotellfaciliteter som poolområde, relaxavdelning och uppskattad restaurang som serverar en riktigt bra frukostbuffé och ni har klassiska golfbanan Quinta da Marinha direkt utanför dörren. Allt i en härlig miljö. Upptäck också mästerskapsbanan Penha Longa en kort transfer bort eller högt rankade grannen Oitavos Dunes. Ta taxi till Cascais för underhållning och massor av restauranger. Strosa längs vattnet eller i de mysiga gränderna och slå er ner på en servering eller gör souvenirshopping. Från Cascsis går regelbundet pendeltåg till Lissabon och resan tar ca en halvtimme. I Lissabon kan ni passa på att åka spårvagn 28 för en härlig sightseeingtur, besöka museer eller bara förundras över den fina arkitekturen.

Golf på Quinta da Marinha & Penha Longa

Golf spelas på hemmabanan vid två tillfällen. Efter avslutad runda kan ni skriva upp ytterligare golf i mån av plats. En dag skjutsar vi er till den före detta Portuguese Open-banan Penha Longa för ytterligare en runda naturskön golf. Quinta da Marinha är en smidig destination för gruppen som vill ha bra golf utanför dörren och samtidigt närhet till många andra aktiviteter.


Detta paketpris är per person och baserat på minst 8 resenärer. Flygresa tillkommer och vi hjälper er gärna att boka fullständigt paket inkl. flygresa från er önskade avresort. Be oss om komplett pris genom offertförfrågan eller ring 040-65 13 000 så återkommer vi med förslag inom 24 timmar.

Hotellet

5*Quinta da Marinha Golf Resort ligger väster om Cascais och söder om Sintra på Lissabons semesterkust. Hotellet har 198 rum, restauranger, SPA och poolområde.

Rum: Alla standardrum är utrustade med balkong/terrass, luftkonditionering, värme, kassaskåp, tv med internationella kanaler och Wi-Fi. Ni har antingen dubbelsäng eller två separata sängar i rummet beroende på önskemål. Badrummen är fräscha och nyligen renoverade.Restauranger & barer: Restaurang Rocca med kocken Fernando Monteiro bjuder på Portugisiska specialiteter samt Medelhavsrätter på nytt sätt i en snyggt inredd ”fine dining restaurang” Five Pines Restaurant dukar upp till frukost och kan reserveras av grupper för privata middagar. 3 kilometer från hotellet ligger partnerrestaurangen Monte Mar som serverar nyfångade delikatesser från havet tillsammans med en diger vinlista och havsutsikt. Hotellets bar Trent Jones bjuder på suveräna cocktails, fina viner och kalla öl i en elegant och avslappnad miljö både inne och ute.Underhållning & faciliteter: Förutom en 18 håls underhållande golfbana vid hotellet finns en racketklubb på 5 minuters promenad. Här kan ni hyra någon av de åtta grusbanorna för tennis, 9 padelbanorna eller ta en match på squashbanorna tillsammans med hyra av rackets. Hotellet kan också erbjuda löprundor med guide. De natursköna slingorna är på 8,5 – 11 km. Hotellet hyr även ut elcyklar så ni kan ta er längs kusten eller upp mot Sintra. Välj att cykla på egen hand eller med en proffsig guide.

 

Golfbanor

I detta weekendpaket ingår 2 x 18 hål på Quinta da Marinha och 1 x 18 hål på Penha Longa Atlantic Championship. Efter avslutad runda på Quinta da Marinha kan ni på plats utan kostnad skriva upp ytterligare golf i mån av plats. TIll Penha Longa ingår transfer t/r om ni är en grupp på minst 8 resenärer.

Vi förbokar starttider efter era önskemål och kan även skräddarsy annat golfupplägg på förfrågan. I området finns ytterligare en bana av hög klass, Oitavos Dunes.

Quinta da Marinha golfbana ligger vid golfhotellet med samma namn väster om Lissabon och kustorten Cascais. Banan är designad av legendariska arkitekten Robert Trent Jones och sträcker ut sig mellan pinjeträd och i flack terräng. Med sina 5870 meter mot par 71 är det inte en avsevärt lång bana med ni möter en hel del svårigheter i form av många svårt placerade bunkrar och flertalet sjöar. Hål nummer 10 som avslutas på en ö-green helt omgiven av vatten kräver sin precision. Det vackraste hålet är kanske hål 3 som är ett par 4 som spelas ner mot havet och avslutas på green med panoramavyer av Atlanten. I övrigt spelas dom flesta hål mot inland med en vacker kuliss bestående av Sintrabergen i bakgrunden. Quinta da Marinha är en lagom uppgift för semestergolfaren och en bana med möjligheter för den rutinerade.


Penha Longa Atlantic Championship är originalslingan av de 27 hål som designats av Robert Trent Jones Jr vid hotellet Penha Longa Golf Resort. Banan som ligger utlagd på privat mark i skogen söder om Sintrabergets fot har bedårande omgivningar och vyer. Ni spelar över skogkantade backar och höjder och möter en del tänkvärda vattenhinder, ett antal upphöjda greener och ofta byig vind. Banan skall spelas med respekt för de svårigheter som Robert Trent Jones Jr ofta implementerar i sina banor och måste anses som en kul utmaning även för de mest erfarna spelarna. Banan har varit värd för Portuguese Open 1994, 1995 och senast 2010 då Tomas Björn vann. Banan mäster 5926 meter mot par 72. Efter rundan kan ni med fördel ta en förfriskning på terrassen i de sköna och avkopplande omgivningarna. Här väntar en golfupplevelse oavsett hcp.

Transport på plats

I detta paket ingår flygplatstransfer t/r. Chaufför möter er vid ankomsthallen med skylt med ert namn och kör er sedan i modern buss till hotellet. Den dag ni spelar Penha Longa hämtas ni vid hotellet och igen vid klubbhuset för återresa på angivna tider. På hemresedagen hämtas ni vid hotellet reception.

Flygresa

Flygresa tillkommer priserna på våra paket. Vi hjälper er gärna att boka flygbiljetterna från er önskade avreseflygplats på era önskade resdagar. Bokar ni hela paketet med oss skyddas ni av paketreselagen och We Do Travel ansvarar för att ni kommer till destinationen och erhåller alla delar av ert bokade arrangemeng. Be oss om en offert inkl. flygresa genom att klicka här eller ring 040 65 13 000.

Karta