Skip to main content

Puerto Banus - 4*Melia Banus

Turnera bland mästerskapsbanor på  Costa del Sol

Samla ihop vänner, kollegor och bekanta och upplev det bästa av Costa del Sol gällande golf och nöjen. Detta paket kan bokas av er som grupp om minst 8 resenärer och antingen som weekend eller veckoresa. På plats ingår boende, frukost- och middagsbuffé, alla transfer i modern buss och förbokade starttider på några av Solkustens absolut bästa golfbanor.

Ni bor modernt och bekvämt på Melia Banus och på promenadavstånd från händelsernas centrum i Puerto Banus, en ort känd för sin hamnbassäng med lyxyachter och hamnpromenad som kantas av ett gigantiskt utbud av restauranger, barer, kaféer och boutiquer. På bakgatorna finns en rad nattklubbar för den som orkar vara uppe sent. På kort promenad når ni också ortens östra strand för avkoppling och bad. Vill man uppleva charmiga Gamla Stan i Marbella med sina kullerstensgator och gränder kantade av restauranger med rutiga dukar tar en taxi mindre än tio minuter, eller så tar man en båttaxi från Puerto Banus hamn.

En diger frukostbuffé och middagsbuffé på hotellet ingår.  Vill ni hellre ta er ut till restauranger i Puerto Banus eller Marbella går det att välja bort hotellets middag (avdrag 1200:- per person för en vecka 685:- för weekend). Vi rekommendera dock att ni upplever den inkluderade aftonen på lokala vin- & tapasrestaurangen som ingår. Ni äter då en 6-rätters tapasmiddag ackompanjerade av väl utvalda viner. Denna kväll ingår transfer till restaurangen t/r.

Så till det viktigaste. Under veckan i Spanien spelar ni de väl utvalda mästerskapsbanorna Finca Cortesin, La Reserva, San Roque Old, Los Naranjos och Santana Golf och under en weekend spelar ni Finca Cortesin, San Roque Old och Los Naranjos. Mer information om golfbanorna hittar ni under fliken ”Golfbanor” Vi kan bara konstatera att det är kvalitativ underhållning rakt igenom och efter denna resan kan ni bocka av det bästa Solkusten har att erbjuda i golfväg.

Vi förbokar alla starttider efter era önskemål och anpassar transfer efter schemat. Så det enda ni behöver göra är att vara på plats vid angivna tider och i övrigt bara luta er tillbaka och njuta av Solkustens elegans.


Detta paketpris är per person och baserat på minst 8 resenärer. Flygresa tillkommer och vi hjälper er gärna att boka fullständigt paket inkl. flygresa från er önskade avresort. Be oss om komplett pris genom offertförfrågan eller ring 040-65 13 000 så återkommer vi med förslag inom 24 timmar.  

 

Hotellet

Melia Banus är ett 4*hotell på beläget vid havet i de östra delarna av Puerto Banus och på några minuters promenad från hamnen med restauranger och nöjen.

Rum: Standardrummen på 35 kvadratmeter är ljusa och modernt utrustade. Här finns tv, Wi-Fi, luftkonditionering, stort badrum, minibar och balkong. Rum kan uppgraderas till Premiumrum eller svit.

Restauranger & barer: Huvudrestaurangen Rio Verde bjuder på en diger buffé och ”show cooking” till frukost och middag. Här finns Medelhavsrätter, internationella rätter och regionala specialiteter. I Rio Verde äter ni frukost och middag antingen inne eller ute på terrassen vid poolen. D.O.M Restaurant erbjuder tapas och lokala rätter samt cocktails i en rustik miljö. Blue Lounge Bar är belägen vid poolen och blir en mötesplats för snacks, cocktails och andra förfriskningar efter en dag på golfbanan. Le Pool Club är en poolbar öppen dagtid och här kan både enklare barmat och drycker avnjutas.

Underhållning & Faciliteter: Med sitt centrala läge finner ni mycket underhållning utanför hotellet. Inom hotellet finns ett gym, SPA med behandlingar anpassade för golfare och flertalet pooler. På hotellet finns en rad mötesrum som passar gruppen av kollegor oavsett storlek.

 

Golfbanor

I veckopaketet ingår 18 hål på banorna Finca Cortesin, La Reserva, San Roque Old, Los Naranjos och Santana.
I weekendpaketet ingår 18 hål på banorna Finca Cortesin, San Roque Old och Los Naranjos.

Till alla rundor ingår delad golfbil. Vi förbokar alla starttider efter era önskemål. Transfer t/r golfbanorna ingår.

Rankad som topp 5 av alla banor i Spanien är Finca Cortesin en upplevelse för alla golfare oavsett nivå. Detta är en äkta mästerskapsbana och det märks från den stund ni anländer klubben. Cabell B. Robinson har skapat en bana som kanstas av Medelhavsskog, har svårigehter som över 100 bunkrar och en bana som stått värd för flera stora tävlingar, bland annat Volvo World Match Play Championship vid tre fillfällen. Trots det så är designen gjord för att alla skall kunna trivas och få en underhållande dag oavsett färdighet och  erfarenhet. Banans underhåll och Bermudagräs är trimmad i minsta detalj. Detta blir en golfdag ni kommer minnas med glädje oavsett resultat.Strax norr om Puerto Banus ligger "svenskklassikern" Los Naranjos Golf Club i golfdalen Nueva Andalucia. Banan är designad av Robert Trent Jone’s Sr och erbjuder breda fairways och gott om välplanerade hiner i form av bunkrar och dammar. Banan är en trevlig upplevelse oavsett om du är en rutinerad mästerskapsspelare eller har ett högt hcp. På Los Naranjos har bland annat Spanish Open spelats och man har vid ett par tillfällen på senare år röstats fram som Solkustens bästa golfbana. Efter rundan kan ni avnjuta en lunch eller en förfriskning från baren på den trevliga solterrassen med vy över inspelet på 18:e green. Mycket nöje väntar på denna bana med gott om svenskanknytningar.


Santana GC är en riktig pärla på Costa del Sol, beläget ca tio minuters bilfärd norr om Fuengirola. Banan ligger i lugna och natursköna omgivningar bort från det mer hektiska livet vid kusten. Här kan man njuta av fågelkvitter och en riktigt välunderhållen golfbana som är enkel att promenera runt. Banan är ganska lång och kanske kan uppfattas som svår om man inte har lite längd i slagen men i övrigt är det en förlåtande design. Det finns naturligtvis en del vatten och välplanerade bunkrar men den öppna designen är lätt att förstå. Vi rankar Santana som en av de mest prisvärda golfbanorna på Solkusten och vi rekommenderar er definitivt ett besök här oavsett hcp.

La Reserva är det senaste tillskottet bland exklusiva och högklassiga golfbanor kring Sotogrande. Bana är designad av erfarna amerikanen Cabell B. Robinson och öppnade år 2004. Det här är en lång golfbana som mäter närmare 6800 meter från bakre tee men fairways är breda och generösa så här kan ni kosta på er att öppna upp axlarna. Greenerna är riktigt stora men det är en sak att vara på green och än annan att putta tre gånger så fokusera på inspel och håll tungan rätt i mun när ni har puttern i handen. Längs er runda kommer ni kunna njuta av härliga vyer över Medelhavet och den härligt avslappnade atmosfären på Sotograndes landsbygd. Ni kommer även se en del vatten längs banan men ofta inget som blir ett allvarligt hot i spelet. 2014 arrangerades Europatourtävlingen NH Collection Open på La Reserva och fler större evenemang lär det bli även i fortsättningen.


San Roque Old course är en klassisk bana på Solkusten och är designad av Dave Thomas men där Seve Ballesteros förbättrat bunkrarna med sin expertis. Belägen vid foten av berget Sierra Bermeja är detta en bana med en del nivåskillnader, där rätt klubbval hör till rundan, dock skulle vi kalla bana mer böljande än kuperad. Första nio hålen tar er genom fairways kantade av mogen ekskog, svårplacerade bunkrar och en del obekvämt vatten. A och O är noggranna och exakta slag då träden krymper fairways. Väl vid de bakre nio öppnar miljön upp sig och skogen ligger bakom er. Här möter ni dock en del raviner och andra naturliga hinder som gör dessa hål till ytterligare en utmaning. Greenerna på San Roque Old är alltid snabba och en del är generösa i storleken vilket ofta kan leda till en lång och intressant första putt. Ja ni kommer få uppleva en utmanande golfbana där klubbval, noggrannhet, taktik och tålamod kommer behövas. San Roque har varit värd för flertalet större tävlingar genom åren däribland Spanish Open. Banan mäter 6508 meter, par 72. 

Transport på plats

I detta paket ingår flygplatstransfer och golftransfer t/r i modern buss. Ni möts i ankomsthallen av chaufför som håller en skylt mer ”ert namn/We Do Travel” Ni hämtas på angivna tider vid receptionen för transfer till golfbanorna i god tid innan ni slår ut. Vi tar sedan höjd för att ni skall kunna slå er ner och ta en läsk och räkna score i klubbhuset innan ni åter hämtas vid klubbhuset för transfer till hotellet. En kväll hämtas ni vid hotellet och har en kort transfer till tapasrestaurang för middag, ni transporteras sedan åter till Puerto Banus. På hemresedagen hämtas ni vid receptionen vid angiven tid för transfer tillbaka till flygplatsen.  

Flygresa

Flygresa tillkommer priserna på våra paket. Vi hjälper er gärna att boka flygbiljetterna från er önskade avreseflygplats på era önskade resdagar. Bokar ni hela paketet med oss skyddas ni av paketreselagen och We Do Travel ansvarar för att ni kommer till destinationen och erhåller alla delar av ert bokade arrangemeng. Be oss om en offert inkl. flygresa genom att klicka här eller ring 040 65 13 000.

Karta