Skip to main content

Franciacorta - 5*L’albereta Relais & Chateaux

Golf och Spa bland vingårdar

Strax utanför orten Iseo vid natursköna Iseosjön hittar ni detta romantiska, avkopplande och bekväma golfpaket på högklassiga L’albereta Relais & Chateaux. Här njuter ni av gastronomiska upplevelser, lokala viner och spelar golf på natursköna Franciacorta Golf course, kallad ”vinbanan”

Botanisera bland lokala viner

Hotellet har en härlig trädgård med loungemöbler, pool, bar och restaurang bredvid de angränsande vingårdarna. Här spenderar man gärna eftermiddagen i den värmande solen efter en förmiddag på golfbanan. Ta ett dopp i den eleganta inomhuspoolen innan ni svider om för kvällens aktiviteter. Restaurangen Leonefelice Vistalago serverar typiska regionala rätter av högsta klass och La Filiale som ligger i en paviljong i trädgården serverar oemotståndliga pizzor på sitt hemlagade vis tillsammans med underbara viner från Franciacorta.

Upplev Iseos skönhet

Söker ni alternativ tar taxiresan till de många restaurangerna vid Iseosjöns kant endast en kvart. Vid sjön finner ni också flera barer och kaféer och kan dagtid uppleva stadens marknad eller göra lite shopping. Vi rekommendera en båttur till en av Italiens bäst bevarade hemligheter, den vackra ön Monte Isola. Ön är bilfri och här kan ni cykla runt ön på ett par timmar och uppleva Italien i ett miniformat. Åker ni under sommarhalvåret finns flera små stränder för ett dopp i sjön. En upplevelse ni inte skall missa. Båtar avgår från centrala Iseo stad.

Golf på "vinbanan" Franciacorta

Under er vistelse spelar ni tre rundor golf på 27-håls banan Franciacorta som ni når på knappt fem minuter från hotellet. En bana som passar för semestergolfen men som även kan utmana proffs.

Vi hjälper er att boka flygresa och hyrbil om så önskas.


8 ELLER FLER? HIT HAR VI YPPERLIGT GRUPPERBJUDANDE.

Golfbanor

I detta paket ingår 3 x 18 hål på närbelägna Franciacorta GC. Transfer till banan ingår och tar ca 6 minuter. Vi förbokar alla starttider efter era önskemål och kan skräddarsy golfarrangemanget med andra banor som exempelvis Garda Golf Club.

Franciacorta GC är en 27-håls bana deignad av Pete Dye och som består av slingorna ”Brute”, ”Saten” och ”Rose”. Brute och Saten skapar mästerskapsbanan på 6134 meter mot par 73, en banan som stått värd för Italian PGA Championsip år 2008. Brute spelas längs sjöar, passerar Franciacoras vingårdar och avslutats genom den frodiga omgivande skogen. Saten spelas också med en del vatten, har längre hål som böljar genom landskapet, fler hinder och dog-legs. Här utmanas alla typer av spelare och här krävs teknik. Den enklare slingan är Rose som är kortare och öppnare med större greener som dock ibland bevakas av svåra och lömska bunkrar. Franciacorta inbjuder till vacker, underhållande och utmanande golf oavsett om vilket hcp du har.  

Hotellet

5***** L’albereta Relais & Chateaux är ansett som ett av Italiens bästa SPA & boutique-hotell och ligger beläget bland vingårdar i regionen Franciacorta ca 1,5 timme från Malpensa flygplats.
Rum: I vårt paket ingår standardrum, kallade Classic Rooms. Det finns 8 rum av denna typ och inget av rummen är det andra likt men ändå av samma standard. Uppgradering till deluxrum eller sviter kan göras på förfrågan. Alla rum är på ca 25 m2 och har endast dubbelsängar.

Restauranger & barer: Hotellet erbjuder två högklassiga italienska restauranger. Leonefelice Vistalago lagar regionala rätter av högsta kvalitet med lokala råvaror. Upplev en pastarätt utöver det vanliga eller en köttbit i världsklass. Här kan ni inta middagen på terrassen med vy över Iseosjön. Restaurangen La Filiale är belägen i hotellets trädgård och här serveras hemlagade pizzor på en mjuk deg och med väl utvalda lokala ingredienser. Till pizzan serveras lokala viner och cocktails. Greeneige Lounge som har öppet hela dagen bjuder in till en drink eller kaffe på sin fina terrass. Ytterligare barer finns på hotellet där ni kan njuta av en färskpressad juice, ett glas vin eller trevliga drinkar.

Faciliteter & Underhållning: Hotellet har en SPA-avdelning av yppersta klass. Här erbjuds behandlingar av professionell personal och ni finner en inbjudande pool, bastu och Turkiskt bad. Utomhus finner ni en pool som håller öppet sommartid. I omgivningarna kan ni ta en promenad eller cykeltur bland vingårdarna. Vi rekommenderar också er att ta en taxi till staden Iseo, resan tar 15 minuter. Från Iseo avgår bårar till vackra ön Monte Isola som är ett givet utflyktsmål.

Flygresa

Flygresa tillkommer priserna på våra paket. Vi hjälper er gärna att boka flygbiljetterna från er önskade avreseflygplats på era önskade resdagar. Bokar ni hela paketet med oss skyddas ni av paketreselagen och We Do Travel ansvarar för att ni kommer till destinationen och erhåller alla delar av ert bokade arrangemeng. Be oss om en offert inkl. flygresa genom att klicka här eller ring 040 65 13 000.

Transport på plats

I detta grundpaket ingår ej transport på plats. Vi hjälper er gärna med privat flygplatstransfer t/r alternativt att boka en hyrbil vid Milanos flygplats. Be oss om prisuppgifter så tar vi fram alternativ till er.

Karta