Skip to main content

Algarve - 5*Penina Hotel & Golf Resort

Klassiska Penina med 36 hål och närhet till stadsliv

Penina Hotel & Golf Resort är en av de mest rutinerade destinationerna för golfresor till Algarve. Utanför knuten ligger kustens äldsta mästerskapsbana, Sir Henry Cotton Championship Course, samt de två underhållande niohålsslingorna Resort och Academy course. En mix som kommer ge en daglig variation i utmaning, karaktär och naturupplevelser samt att golfsuget troligen kommer stillas med hela sex rundor inkluderade.   

Portimao och Alvor

Det femstjärniga hotellet ligger i gröna omgivningar med snyggt poolområde, flera restauranger och barer. Rummen är alla bekväma, snygga och fullutrustade för enförstklassig vistelse. Stadsliv med nöjen, shopping och massor av restauranger når ni på en kvarts taxiresa till Portimao. Besök livliga promenaden Praia da Rocha för strandliv dagtid och nöjen kvällstid eller upplev en prisvärd lokalkrog i centrum. För prima fiskrestauranger rekommenderar vi en taxiresa tio minuter sydöst till charmiga byn Alvor som har charmiga centrala gator med mysiga restauranger. Dessutom når ni uppskattade orten Lagos på ca tjugo minuters resa.
 
Boka Penina om ni söker ett kvalitativt boende med god service, önskar bra och underhållande golf utanför dörren och samtidigt vill ha närhet till stadsliv och gastronomiska upplevelser. För smidighetens skull ingår privat flygplatstransfer t/r i detta paket.


 

Hotellet

5*Penina Hotel & Golf Resort ligger strax väster om välbesökta semesterorten Portimao på Algarvekusten. Från hotellet tar en taxiresa till Portimao 15 minuter, till fiskebyn Alvor 10 minuter och semesterorten Lagos 20 minuter. Från Faro flygplats tar transfern till hotellet ca 45 minuter. Hotellet ligger i natursköna omgivningar och med 36 golfhål utanför knuten.

Rum: I vårt paket ingår standardrum med ”Mountain View” Uppgradering till poolvy mot extra kostnad. Rummen har dubbelrum eller två separata sängar, tv med internationella kanaler, ett skrivbord, luftkonditionering, WiFi, minibar, fåtölj och bord. Badrummet har badkar med dusch.

Restauranger & barer:  I vårt veckopaket med golf ingår en middag under veckan i huvudrestaurangen Sagres Restaurant. Här serveras dagligen en diger frukostbuffé samt kvällstid en varierad buffé med både lokala specialiteter och internationella klassiker. Beroende på väder kan ni sitta ute på terrassen eller inomhus i den snyggt inredda lokalen. Söker ni en ”fine dining-upplevelse” så skall ni besöka Le Grill Restaurant. Det perfekta valet för en romantisk kväll eller för att uppleva en portugisisk middag när den är som bäst. Reser ni under sommarhalvåret kan ni äta italienska a la carte-rätter i L'arlecchino Restaurant och även avnjuta enklare rätter samt härliga cocktails vid strandrestaurangen Dunas Beach Restaurant. Efter en dag på banan kan ni besöka den traditionella golfrestaurangen på Sir Henry Cotton Club.Faciliteter & Underhållning: Hotellet anordnar regelbundet kvällsunderhållning. Hotellet erbjuder bland annat fem tennisbanor, 24 timmars öppet gym, stor utomhuspool (ej uppvärmd), joggingleder, cykeluthyrning, biljard och strandklubb. Dessutom 36 hål golf och fina övningsfaciliteter.

 

Golfbanor

I detta paket ingår 6 x 18 hål varav fyra rundor spelas på mästerskapsbanan Championship och 2 x 9-hål vardera på de två kortare 9-hålsbanorna Resort och Academy course. Alla starttider förbokas efter era önskemål. På förfrågan kan vi erbjuda spel på ytterligare närliggande banor som exempelvis Palmares.

Penina Championship course ligger strax utanför kustorten Alvor. Banan som är den äldsta på Algarve är flack och lätt att promenera. Dock är det en ganska lång golfbana och en stundom en tuff utmaning. Ni spelar på smala fairways som kantas av mycket trädd och besvärlig ruff. Här gäller ofta precision för att inte tappa bollen. Flertalet svårforcerade bunkrar bevarar de alltid excellenta greenerna. Trots sin längd, utmaning och det faktum att banan varit värd för Portuguese Open vid hela tio tillfällen bör alla golfare uppskatta en dag på denna populära golfbana. Njut av lugnet, naturen, skicket och par 3 hålet på 13:e, ett hål som röstats fram till ett av de 500 bästa golfhålen i världen.

Penins Resort course är en trevlig par 35-bana på 2987 meter i skön natur. Inspirerad av storebror Championship course går banan i samma stil och med vattenhinder och tekniska utmaningar. Här väntar en runda där ni kan finjustera ert kort-och närspel.

Penina Acacemy course ären 9-håls slinga som slingrar sig bredvid grannen Championship. Här kommer en större sjö i spel och ni bjuds på en generös par 4:a. En idealisk bana för de som vill förbättra sitt spela med järnklubborna.

 

Transport på plats

I detta paket ingår privat flygplatstransfer t/r. Ni möts i ankomsthallen på Faro flygplats av chaufför med en skylt med ert namn/Penina. Ni körs i modern bil till hotellet och hämtas på angiven tid vid hotellets reception på hemresedagen. Önskar ni hellre ha en hyrbil under er semester så ordnar vi det. Be oss om prisuppgifter.

Flygresa

Flygresa tillkommer priserna på våra paket. Vi hjälper er gärna att boka flygbiljetterna från er önskade avreseflygplats på era önskade resdagar. Bokar ni hela paketet med oss skyddas ni av paketreselagen och We Do Travel ansvarar för att ni kommer till destinationen och erhåller alla delar av ert bokade arrangemeng. Be oss om en offert inkl. flygresa genom att klicka här eller ring 040 65 13 000.

Karta