Skip to main content

Algarve - 4*Vila Galé Tavira

Golfresa till charmiga Tavira på Algarve

Bo centralt i charmiga och mysiga orten Tavira på Östra Algarve. Här promenerar ni direkt ut till en mängd lokala och prisvärda restauranger, mysiga kaféer, livliga eller avkopplande barer och små butiker i stadens historiska kvarter. Det känns rustikt, historiskt och äkta i denna portugisiska och prisvärda stad. Hotellet har fint poolområde på sin innergård, restaurang, bar, SPA-avdelning med inomhuspool och aktivitetsrum. Golf spelas på tre riktigt fina golfbanor som alla är belägna inom en kvarts bilresa. Benamor är den lokala favoriten, Quinta da Ria och Quinta de Cima är mästerskapsbanor som är högt aktade och med denna mix får ni variation i layout och utmaning på golfen. Efter en dag på banan kan ni ta en båttur på floden som korsar staden eller ta turisttåget till piren i naturområdet Quatro Águas där ni finner fiskrestauranger.

Hyrbil med fria mil och grundförsäkring ingår i paketet och ni kan parkera bilen i bevakat garage mot en extra kostnad som betalas på plats alternativt kostnadsfritt i kvarteren kring hotellet.

Boka detta golfpaket och upplev den charmiga, avslappnade och äkta delen av Algarve.

Hotellet

4*Vila Gale Tavira ligger i Taviras historiska centrum och erbjuder 268 rum, pooler ute och inne, restaurang, bar och Spa. Ett populärt hotell med oslagbart läger för en kombination av stadsliv, strandliv, sightseeing, aktiviteter och golf.

Rum: Alla rum är snygga och rena med riktigt bekväma hotellsängar, välj mellan dubbelsäng eller två separata sängar. Rummen har balkong med bord och stolar, luftkonditionering, kassaskåp, minibar, Wi-Fi, tv med internationella kanaler, badrum och room service. Uppgradering till något större junior sviter på förfrågan.Restauranger & barer: Hotellets restaurang Aladino dukar upp en härlig frukostbuffé varje morgon mellan klockan 07:00 – 10:30. Här kan man även äta lunch- och middagsbuffé eller välja a la carte rätter ur menyn. I Alibabar Bar kan ni dela erfarenheter med andra golfare från hela världen tillsammans med en drink eller öl efter maten. Reser ni under sommarmånaderna finns även en poolbar öppen.Underhållning & Faciliteter: Ni kan nyttja hotellets SPA-avdelning utan kostnad och här finner inomhuspool, jacuzzi, bastu och turkiskt bad. Behandlingar erbjuds mot extra kostnad. Ni kan även fritt nyttja hotellets gym. Hotellet har ett spelrum med bland annat ett biljardbord. Direkt utanför hotellets dörr finner ni Taviras centrala utbud av underhållning och aktiviteter.

 

Golfbanor

I detta veckopaket ingår 3 x 18 hål på Benamor, 1 x 18 hål på Quinta da Ria och 1 x 18 hål på Quinta de Cima.

Vi förbokar alla starttider efter era önskemål och kan även erbjuda annat golfupplägg på förfrågan.

Sir Henry Cotton är skaparen bakom populära Benamor Golf strav öster om staden Tavira på Östra Algarve. Banan är i regel i utmärkt skick och är en behaglig och uppskattad upplevelse för både erfarna golfare som de lite mer oerfarna. Banan inleder med korta par 4-hål och övergår sedan till en mer utmanande karraktär och med gott om naturliga hiner, vattenhinder och strategiskt placerade bunkrar. På sina håll är banan kuperad men fullt möjlig att promenera om man inte har några sörre krämpor. Benamor erbjuder en varierad ackompanjerad fauna i form av bland annat mandelträd, olivträd och fikonträd.


Quinta da Ria är en flack och öppen golfbana med suveräna greener belägen vid hotellet Robinson Club. Bunkers har låga kanter och är lätt hanterbara men i gengäld är ruffen besvärlig och ni stöter på en del vatten under rundan. Banan passar utmärkt för de med medel eller högre hcp och är dessutom vänlig mot damer som tar fördel av nästan 1000 meter från röd. Under rundan kan vi garantera vackra vyer över bergen i bakgrunden, Rio Fermosas naturreservat och Atlanten. En kul och lagom golfbana för semestergolfen.


Quinta de Cima är den tuffare av de två banorna belägna direkt vid hotellet Robinson Club. Banan är lång och erbjuder vida fairways som kommer upp mot ofta svårlästa greener som bevakas av flertalet bunkrar. Här kommer också vinden ofta in som en variabel i spelet och en blåsig dag gäller det att vara riktigt fokuserad. Banan är troligen mest uppskattad av de med lågt eller medium hcp då både längd och precision är att önska på denna bana i mycket natursköna omgivningar.

Transport på plats

I detta paket ingår fullt försäkrad hyrbil vilket betyder ingen självrisk och att alla kostnader exkl. bensin, vägtullar, enhet för vägtullar och eventuella tillägg för utrustning som barnstolar, GPS etc ingår. Bilen hämtas och lämnas på Faro flygplats. Önskar ni hellre en privat flygplatstransfer så bokar vi det (med eventuell prisjustering)

•    Vid 1-2 personer bokar vi en grupp C bil vilket innebär en Renault Megane/Ford Focus/liknande, 5-dörrars och säten går att fälla
•    Vid 3-4 personer bokar vi en grupp F bil viket innebär en Ford Focus Station Wagon/liknande, 5-dörrars
•    Vid 5-7 personer bokar vi en grupp I bil vilket innebär en Nissan Evalia/liknande, 5-dörrars med 7 säten
•    Vid 8 personer bokar vi två grupp F bilar vilket innebär två Ford Focus Station Wagon/liknande
•    Vid fler personer bokas flera bilar eller så rekommenderar vi istället privat transfer

 

Karta