Skip to main content

Costa Blanca - the Residences at Mar Menor

Jack Nicklaus-banor i bästa klimat och skick

Golfparadiset Mar Menor bjuder in till en golfvecka eller weekend med spel på fem Jack Nicklaus-banor i ett härligt klimat. Boendet på The Residences at Mar Menor sker i ljusa, moderna och fullt utrustade lägenheter med stor balkong och med fri parkering för hyrbil utanför dörren. Runt knuten på lägenheterna slingrar sig golfbanan Mar Menor och här finns poolområden och solstolar mellan husen.

Många restauranger och faciliteter

På gångavstånd finns flera restauranger belägna vid resortens femstjärniga hotell. Välj mellan italienskt, japanskt, spanskt, mexikanskt och andra internationella rätter i någon av restaurangerna. Även golfpuben vid artonde green serverar barmat ackompanjerad av pints och andra uppfriskande drycker. Ni kan också ta del av inomhuspool, gym och tennisbanor på anläggningen och ta bilen till stranden i Los Alcazares, ca tio minuter bort. Inom lägenhetsområdet finns en mindre livsmedelsbutik med basvaror och i Los Alcazares finns supermarket.

Spela fem Jack Nicklaus-banor på en vecka

Golf spelas på hemmabanan Mar Menor men även på de andra närliggande Jack Nicklaus-banorna El Valle, Hacienda Riquelme, La Torre eller Saurines. Ni väljer själva vilka banor vi skall förboka till er och oavsett hur ni väljer kommer ni få uppleva varierad design och ständigt välunderhållna banor. Banbeskrivning finns under fliken "Golfbanor"

Hyrbil utan krångel ingår

I paketet ingår en hyrbil utan krångel som hämtas och lämnas på Alicante flygplats. En representant från hyrbilsbolaget möter er i ankomsthallen och följer er till er bil, sen är det bara att tuta och köra för i vårt paket ingår full försäkring, fria mil och extra förare.

Mar Menor är en bekväm och prisvärd destination för golfresan. Här erbjudes rymligt boende, många restaurangalaternativ och omväxlande golf i härligt klimat.

Flexibel bokning

Se framåt och se fram emot något. Boka säkert och tryggt. Vi vill underlätta er planering och erbjuder er att boka detta paket med fri ombokning till nya datum fram tills 14 dagar innan avresa.
Be oss om en offert för ytterligare information.


Priser

Kontakta oss gärna för ytterligare information, bokning och offertförfrågan. Vi finns på 040 65 13 000 eller på info@wedotravel.se

Lägenheterna

Lägenheterna:
•        Fullt utrustat kök med kyl/frys, mikro, ugn,
•        Tv
•        Luftkonditionering
•        Möblerad balkong/terrass
•        Fri parkering utanför lägenheterna
•        Sovrum med separata sängar

Service inom området:
•        Närlivsbutik 1 km
•        Utomhuspool
•        Tennisbanor
•        Restauranger 1 km bort
•        Bar 1 km bort
•        Barnpool
•        Inomhuspool (extra kostnad)
•        Gym

Golfbanor

I veckopaketet ingår 5 x 18 hål fördelade efter era önskemål på Mar Menor, El Valle, Hacienda Riquelme, La Torre och Saurines. Banan Mar Manor ligger utanför dörren medan de andra banorna nås på ca 20 minuters bilresa.

Vi förbokar alla starttider efter era önskemål och kan erbjuda annat golfupplägg på förfrågan. Inom kort köravstånd finner ni även banor som Lo Romero och Las Colinas.

Mar Menor är en av sex banor designade av Jack Nicklaus och hans team. Banan ligger i anslutning till Mar Menor Golf Resort och sträcker sig mellan semesterhus utan att för den skull komma allt för nära. Banan är flack och lätt att gå och vi tycker den är ganska lätt att spela och passar alla typer av golfare oavsett talang. En del djupa bunkrar och något inte allt för svår vattenhinder kommer att passeras på väg mot de snabba greerna. Passa på att avsluta rundan med en förfriskning i golfbaren belägen några meter från green på 18:e.

El Valle är en Europatourkvalbana av klass. Jack Nicklaus har designat en varierande golfupplevelse i böljande terräng där golfbil kan rekommenderas under varmare dagar. Något smala fairways med gott om bunkrar kantas dessutom av besvärande ruff och waste så eftertanke primerar ofta en mer chansartad taktik. På El Valle gäller att ha tungan rätt i mun och har man det så kommer det vara en mycket underhållande och berikande golfdag på finfina El Valle. Efter rundan kan man med fördel koppla av på klubbens trevliga restaurang med terrass mot banan.


Hacienda Riquelme, designad av Jack Nicklaus och hans team, karaktäriseras av sina ondulerande greener vilka kan vara en tuff nöt att knäcka. På väg fram till green kan långtslående spelare med fördel utmana men alla kan ta sig fram med ett strategiskt spel där de djupa bunkrarna är största hotet utöver puttningen. Banan är trots vissa svårigheter en underhållande värd för en dags golfupplevelser oavsett om du är rutinerad eller amatör. Golfbil är inget krav om det inte är en varm dag eller det finns medicinska själ.   


La Torre GC ligger direkt vid hotellet Hilton La Torre och är en bana där gott om väl skulpterade bunkrar hjälper till att skilja hålen. Tre sjöar kommer i spel på sex av hålen. Bana är inte lång men strategiskt utmanande och passar alla typer av golfare. Spelare med lägre hcp kan gå för flera hål medan spelare mer högre hcp kan uppskatta att banan inte kräver enorm längd utan mer precision.


Saurines är en något annorlunda men uppskattad golfbana av ökenkaratär. Här ligger ondulerande fairways och greener som gröna öar utplacerade i ökenlandskapet. Ta med er en wedge till banan, det finns stora chanser att den kan komma väl till pass om ni inte håller på fairway. Vid avslutningshålet väntar en större sjö att parera (eller är det en hägring) vilket ger en intressant avslutning. Saurines är en upplevelse som golfbana oavsett hcp och en rekomendation om ni vill spela en annorlunda karaktär på er nästa golfresa.

 

Transport på plats

I detta golfpaket ingår fullt försäkrad hyrbil vilket betyder ingen självrisk och att alla kostnader exkl. bensin och eventuella tillägg för utrustning som barnstolar, GPS etc ingår. I hyran ingår också en extra förare och ni betalar ingen deposition på plats. Ni möts vid ankomst på Alicante flygplats av representant från hyrbilsbolaget som följer er till er bil, ni slipper med andra ord stå i kö för att hämta ut er bil. Önskar ni hellre en privat flygplatstransfer så bokar vi det (med eventuell prisjustering)

•    Vid 1-2 personer bokar vi en grupp C bil vilket innebär en Renault Megane/Ford Focus/liknande, 5-dörrars och säten går att fälla
•    Vid 3-4 personer bokar vi en grupp L bil viket innebär en Renault Kangoo/liknande, 5-dörrars med stort lastutrymme
•    Vid 5-7 personer bokar vi en grupp I bil vilket innebär en Nissan Evalia/liknande, 5-dörrars med 7 säten
•    Vid 8-9 personer bokar vi två grupp L bilar vilket innebär två Renault Kangoo/liknande, 5-dörrars med stort lastutrymme
•    Vid fler personer bokas flera bilar eller så rekommenderar vi istället privat transfer

 

Flygresa

Flygresa tillkommer priserna på våra paket. Vi hjälper er gärna att boka flygbiljetterna från er önskade avreseflygplats på era önskade resdagar. Bokar ni hela paketet med oss skyddas ni av paketreselagen och We Do Travel ansvarar för att ni kommer till destinationen och erhåller alla delar av ert bokade arrangemeng. Be oss om en offert inkl. flygresa genom att klicka här eller ring 040 65 13 000.

Karta