Skip to main content

Costa Blanca - the Residences at Mar Menor Midstay

Värmande golfdagar i Murciaregionen

Välkomna till området Murcia söder om Alicante och till ett perfekt klimat för ett par veckors golfresa oavsett om ni reser höst, vinter eller vår. På Mar Menor Golf Resort trivs man med alla bekvämligheter man finner inom området. Ni bor i ljusa moderna lägenheter, har en golfbana utanför dörren och ytterligare flertalet inom kort bilresa, kan äta gott i någon av de fem restaurangerna, handla det viktigaste i den lokala livsbutiken, kan koppla av i golfbaren, njuta vid poolkanten och besöka gymmet. Till havet och kustorten Los Alcazares är det ca tio minuters bilresa och ni når städer som Torrevieja och Cartagena inom rimligt köravstånd.

Ni bor i ljusa och moderna lägenheter som alla har fullt utrustat kök, vardagsrum med soffgrupp och matbord, ett separat sovrum och balkong eller terrass. Från lägenheterna har ni gångavstånd till områdets hotell där restauranger, barer, gym, spa och supermarket ligger.   

Golf spelas på Jack Nicklaus-banorna Mar Menor, El Valle, Hacienda Riquelme, La Torre, Saurines och Alhama Signauture. I vårt grundförslag ingår 10 x 18 hål men vi kan boka fler eller färre rundor. Be oss om en offert.

I paketet ingår för smidighetens skull en fullt försäkrad hyrbil med fria mil och extra förare. Ni betalar ingen deposition eller något extra för försäkringar. Det är bra att tuta och köra och se er omkring längs Costa Blanca-kusten.     

 

Lägenheterna

Lägenheterna:
•        Fullt utrustat kök med kyl/frys, mikro, ugn,
•        Tv
•        Luftkonditionering
•        Möblerad balkong/terrass
•        Fri parkering utanför lägenheterna
•        Två sovrum med separata sängar

Service inom området:
•        Närlivsbutik 1 km
•        Utomhuspool
•        Tennisbanor
•        Restauranger 1 km bort
•        Bar 1 km bort
•        Barnpool
•        Inomhuspool (extra kostnad)
•        Gym

Golfbanor

I detta midstaypaket ingår 10 x 18 hål fördelade efter era önskemål på Mar Menor, El Valle, Hacienda Riquelme, La Torre och Saurines. Banan Mar Manor ligger utanför dörren medan de andra banorna nås på ca 20 minuters bilresa.

Vi förbokar alla starttider efter era önskemål och kan erbjuda annat golfupplägg på förfrågan. Inom kort köravstånd finner ni även banor som Lo Romero och Las Colinas.

Mar Menor är en av sex banor designade av Jack Nicklaus och hans team. Banan ligger i anslutning till Mar Menor Golf Resort och sträcker sig mellan semesterhus utan att för den skull komma allt för nära. Banan är flack och lätt att gå och vi tycker den är ganska lätt att spela och passar alla typer av golfare oavsett talang. En del djupa bunkrar och något inte allt för svår vattenhinder kommer att passeras på väg mot de snabba greerna. Passa på att avsluta rundan med en förfriskning i golfbaren belägen några meter från green på 18:e.

El Valle är en Europatourkvalbana av klass. Jack Nicklaus har designat en varierande golfupplevelse i böljande terräng där golfbil kan rekommenderas under varmare dagar. Något smala fairways med gott om bunkrar kantas dessutom av besvärande ruff och waste så eftertanke primerar ofta en mer chansartad taktik. På El Valle gäller att ha tungan rätt i mun och har man det så kommer det vara en mycket underhållande och berikande golfdag på finfina El Valle. Efter rundan kan man med fördel koppla av på klubbens trevliga restaurang med terrass mot banan.


Hacienda Riquelme, designad av Jack Nicklaus och hans team, karaktäriseras av sina ondulerande greener vilka kan vara en tuff nöt att knäcka. På väg fram till green kan långtslående spelare med fördel utmana men alla kan ta sig fram med ett strategiskt spel där de djupa bunkrarna är största hotet utöver puttningen. Banan är trots vissa svårigheter en underhållande värd för en dags golfupplevelser oavsett om du är rutinerad eller amatör. Golfbil är inget krav om det inte är en varm dag eller det finns medicinska själ.   


La Torre GC ligger direkt vid hotellet Hilton La Torre och är en bana där gott om väl skulpterade bunkrar hjälper till att skilja hålen. Tre sjöar kommer i spel på sex av hålen. Bana är inte lång men strategiskt utmanande och passar alla typer av golfare. Spelare med lägre hcp kan gå för flera hål medan spelare mer högre hcp kan uppskatta att banan inte kräver enorm längd utan mer precision.


Saurines är en något annorlunda men uppskattad golfbana av ökenkaratär. Här ligger ondulerande fairways och greener som gröna öar utplacerade i ökenlandskapet. Ta med er en wedge till banan, det finns stora chanser att den kan komma väl till pass om ni inte håller på fairway. Vid avslutningshålet väntar en större sjö att parera (eller är det en hägring) vilket ger en intressant avslutning. Saurines är en upplevelse som golfbana oavsett hcp och en rekomendation om ni vill spela en annorlunda karaktär på er nästa golfresa.

Transport på plats

Under denna tvåveckorsresa ingår fullt försäkrad hyrbil vilket betyder ingen självrisk och att alla kostnader exkl. bensin och eventuella tillägg för utrustning som barnstolar, GPS etc ingår. I hyran ingår också en extra förare och ni betalar ingen deposition på plats. Ni möts vid ankomst på Alicante flygplats av representant från hyrbilsbolaget som följer er till er bil, ni slipper med andra ord stå i kö för att hämta ut er bil. Önskar ni hellre en privat flygplatstransfer så bokar vi det (med eventuell prisjustering)

•    Vid 1-2 personer bokar vi en grupp C bil vilket innebär en Renault Megane/Ford Focus/liknande, 5-dörrars och säten går att fälla
•    Vid 3-4 personer bokar vi en grupp L bil viket innebär en Renault Kangoo/liknande, 5-dörrars med stort lastutrymme
•    Vid 5-7 personer bokar vi en grupp I bil vilket innebär en Nissan Evalia/liknande, 5-dörrars med 7 säten
•    Vid 8-9 personer bokar vi två grupp L bilar vilket innebär två Renault Kangoo/liknande, 5-dörrars med stort lastutrymme
•    Vid fler personer bokas flera bilar eller så rekommenderar vi istället privat transfer

Karta