Skip to main content

Costa Blanca - 5*La Manga Principe Felipe

Golresa till golfparadiset La Manga

En golfresa till La Manga är en näst intill unik i det avseendet att ni spelar på tre golfbanor belägna några få minuter från ert boende. Det blir inte mycket bekvämare och mer kvalitativt. Från det helt nyrenoverade femstjärninga hotellet med fina faciliteter är det en kort promened till de båda banorna South och North och en kort transfer till första tee på utmanande banan West. Ett golfpaket till La Manga samlar allt på ett ställe inklusive boende av yppersta klass, toppgolf med varierad design och Spaniens bästa klimat. La Manga är destinationen för er som kan tänka er att betala lite mer för att få det bästa.

Förstklassigt golfhotell några få steg från klubbhuset

Under hösten och vintern 2022/2023 så genomgår golfhotellet Principe Felipe en totalrenovering. Hotellet slår upp portrna den 1 april och är då ett av Spaniens mest exklusiva, moderna och yppersta golfhotell. Ni bor i generöst tilltagna dubbelrum, äter gott i någon av resortens alla restauranger, kan unna er en SPA-behandling eller koppla av i en jacuzzi i SPA-avdelningen och kan utöva en rad andra sporter utöver golf. Här finns bland annat 28 tennisbanor och padelbanor, löp- och cykelleder samt stort gym.

Spel på La Mangas tre golfbanor

Golf spelas på de tre banorna South, North och West som alla erbjuder sin specialla karraktär och design. Här finns upplägg som passar alla golfare från semestergolf till proffs. Vi förbokar starttider på banorna enligt era önskemål.

Hyrbil med full försäkring ingår

I paketet ingår en fullt försäkrad hyrbil utan krångel och inklusive fria mil och full försäkring som hämtas och lämnas på Alicante flygplats. Ni betalar ingen deposition utan det är bara att tuta och köra. Bilens storlek anpassas efter antal resenärer. På en spelledig dag kan vi rekommendera att besöka historiska orten Cartagena som ni når på en halvtimmes bilresa.


 

Hotellet

5* Principe Felipe ligger centralt inom den stora anläggningen La Manga. Här får ni optimalt läge, den bästa servicen, bekväma hotellrum och den eleganta fruskotbuffén. Hotellet som har 192 rum har härligt poolområde, två restauranger och bar.

Rum: I vårt paket ingår standardrum i med möjlighet att uppgradera till deluxrum. Alla rum har antingen stor dubbelsäng eller två separata sängar och har balkong med bord och stolar. Naturligtvis finns luftkonditionering, kassaskåp, rymligt och modernt badrum, tv med internationella kanaler och fåtölj.


Stora och välinredda rum på femstjärniga Principe Felipe. Här vet vi att ni kommer trivas. 


Restauranger & barer: Inom La Manga Clubs område finns totalt 15 barer och restauranger med allt från lokala Medelhavsrätter till eleganta och nytänkande ”fine dining restauranger” Vid hotell Principe Felipe finner ni Amapola Restaurant som serverar en riktigt bra frukostbuffé och kvällstid lagas Medelhavsrätter på lokala råvaror. Sol y Sombra serverar enklare rätter och luncher vid poolkanten och Piano Lounge Bar blandar välsmakande drinkar och cocktails innan och efter middag i avslappnad miljö.


Vad är ni sugna på idag? Massor av valmöjligheter för lunch och middag inom området. Underhållning & Faciliteter: I tillägg till de tre golfbanorna finner ni inom La Manga Club hela 28 tennisbanor, cykeluthyrning och flera löpslingor för den som vill träna vid sidan om golfbanan. Ni har tillgång till Spa med inomhuspool, jacuzzi, bastu och massor av behandlingar (mot kostnad) och kan nyttja anläggningens stora gym.


La Manga rymmer tre golfbanor, tennisbanor, padelbanor, gym, pooler och många andra aktiviteter.

Video - Ta en tur genom golfparadiset La Manga

Golfbanor

I veckopaketet ingår 5 x 18 hål fördelade på banorna South, North och West course.

Alla starttider förbokas efter era önskemål.

La Manga South course originaldesign ritades av Kaliforniska arkitekten Robert Putman men uppgraderades och renoverades av Arnold Palmer år 1993 till en mer intressant layout. Efter ytterligare investeringar på senare år har banan vuxit i rykte och popularitet. South course är en lång golfbana som känns öppen trots att palmer kantar fairways. Här stöter ni på vatten på 15 av hålen, tufft placerade bunkrar och på bakre nio spelar ni ett par intressanta dog legs-hål. South course ger er en utmaning i form längd, precision och taktik för bra poäng.La Manga North course är en kortare bana som går genom aningen kuperad terräng inom La Manga Clubs område. Här spelar ni en bana med smala fairways som kantas av palmträd och kommer upp till stora vida greener som alla bevakas av välplacerade bunkrar. Greenerna är svåra att missa men kan likväl vara svåra att tvåputta. Koncentration är nyckel på denna bana då en bra start på rundan snabbt kan förändras till det värre mellan hål 13 till 17 där ni möter ett stort antal besvärande vattenhinder. North course komplimenterar syskonen South och West på ett förtjänstfullt sätt.


La Manga West course är La Mangas juvel i kronan men utan tvekan också den svåraste uppgiften. En fantastisk och vacker golfbana som ständigt är i toppskick. Bana är väldigt variationsrik och inget hål är det andra likt utan står för en ny unik upplevelse och tuff utmaning. För att nå en bra score på West course krävs precision och det krävs en del tur. Här straffas varje felträff hårt och några extra bollar i bagen för dagen är att rekommendera. De första nio hålen är tekniska och tajta och de bakre som spelas i mer kuperad terräng är öppnare men på intet sätt enklare. Är ni +20 hcp så kommer ni eventuellt inte uppskatta West course utmaningar, men då finns South och North course som utmärkta alternativ.

Transport på plats

I detta paket ingår fullt försäkrad hyrbil vilket betyder ingen självrisk och att alla kostnader exkl. bensin och eventuella tillägg för utrustning som barnstolar, GPS etc ingår. I hyran ingår också en extra förare och ni betalar ingen deposition på plats. Ni möts vid ankomst på Alicante flygplats av representant från hyrbilsbolaget som följer er till er bil, ni slipper med andra ord stå i kö för att hämta ut er bil. Önskar ni hellre en privat flygplatstransfer så bokar vi det (med eventuell prisjustering)

  • Vid 1-2 personer bokar vi en grupp C bil vilket innebär en Renault Megane/Ford Focus/liknande, 5-dörrars och säten går att fälla
  • Vid 3-4 personer bokar vi en grupp L bil viket innebär en Renault Kangoo/liknande, 5-dörrars med stort lastutrymme
  • Vid 5-7 personer bokar vi en grupp I bil vilket innebär en Nissan Evalia/liknande, 5-dörrars med 7 säten
  • Vid 8-9 personer bokar vi två grupp L bilar vilket innebär två Renault Kangoo/liknande, 5-dörrars med stort lastutrymme
  • Vid fler personer bokas flera bilar eller så rekommenderar vi istället privat transfer

Flygresa

I detta paket ingår flygresa direkt från Arlanda, Köpenhamn eller Landvetter inklusive resväska på 20 kg, golfbag på 20 kg och ett handbagage på 8 kg. Vi bokar alltid direktflyg och i första hand med SAS eller Norwegian. Sänd oss en förfrågan för att få priset bekräftat på ert önskade resdatum och från er önskade avreseflygplats. Vi reserverar oss för att prisklassen som anges i vår prislista kan vara slutsåld vissa datum under perioderna. Alternativa datum inom samma period till vårt angivna pris erbjuds alltid i dessa fall.  Förfrågan görs enklast på vår hemsida men ni är hjärtligt välkomna att ringa oss på 040 65 13 000 eller mejla oss på info@wedotravel.se

Karta