Skip to main content

Costa Blanca - the Residences at Mar Menor Midstay

Värmande golfdagar i Murciaregionen

GOLFBANAN MAR MENOR ÄR STÄNG FRAM TILL SOMMAR 2023 PGA AV RENOVERING. SPEL INGÅR PÅ SAURINES OCH HACIANDE DEL ALAMO. FRAM TILL 30 JUNI ERBJUDER VI ER MÖJLIGHET ATT KÖPA TILL RUNDOR PÅ EUROPATOURKVALBANAN EL VALLE FÖR +500:- PER PERSON OCH RUNDA.

Välkomna till området Murcia söder om Alicante och till ett perfekt klimat för ett par veckors golfresa oavsett om ni reser höst, vinter eller vår. På Mar Menor Golf Resort trivs man med alla bekvämligheter man finner inom området. Ni bor i ljusa moderna lägenheter, har en golfbana utanför dörren och ytterligare flertalet inom kort bilresa, kan äta gott i någon av de fem restaurangerna, handla det viktigaste i den lokala livsbutiken, kan koppla av i golfbaren, njuta vid poolkanten och besöka gymmet. Till havet och kustorten Los Alcazares är det ca tio minuters bilresa och ni når städer som Torrevieja och Cartagena inom rimligt köravstånd.

Populära fullutrustade lägenheter

Ni bor i ljusa och moderna lägenheter som alla har fullt utrustat kök, vardagsrum med soffgrupp och matbord, sovrum med tillhörande badrum och balkong eller terrass. Från lägenheterna har ni gångavstånd till områdets hotell där restauranger, barer, gym, spa och supermarket ligger.  Lägenheterna finns med ett eller två sovrum och lika många badrum.

Medlemskap i tre banor

Golf spelas på Jack Nicklaus-banorna Mar Menor och Saurines samt på Europatourkvalbanan Hacienda del Alamo. I detta tvåveckors-arrangemeng ingår medlemskap i dessa tre banor. Ni spelar så mycket golf ni vill och betalar €9 per runda till respektive klubb på plats i Spanien.

Tuta och kör - hyrbil med full försäkring

I paketet ingår en hyrbil "utan krångel". Hyran inkluderar fria mil, full försäkring och en extra förare. Ni betalar ingen självrisk vid eventuella skador och heller ingen deposition vid uthämtningen. Det är bara att tuta och köra.


Lägenheterna

På Mar Menor kan ni välja att bo i lägenhet med ett sovrum eller två sovrum med lika många badrum. Alla lägenheter är fullt utrustade och modernt inredda. Här finns Wifi, internationella tv-kanaler och alltid balkong eller terrass. Utanför lägenheterna finns närliggade poolområde samt golfbanan Mar Menor. Ni har 24 timmars reception vid det intilligande hotellet. Att promenera från lägenheterna till klubbhuset tar från ett par minuter till tio minuter.

Lägenheterna:
•        Fullt utrustat kök med kyl/frys, mikro, ugn,
•        Tv
•        Luftkonditionering
•        Möblerad balkong/terrass
•        Fri parkering utanför lägenheterna
•        Två sovrum med separata sängar

Service inom området:
•        Närlivsbutik 1 km
•        Utomhuspool
•        Tennisbanor
•        Restauranger 1 km bort
•        Bar 1 km bort
•        Barnpool
•        Inomhuspool (extra kostnad)
•        Gym

Golfbanor

I detta midstaypaket ingår medlsmskap i tre golfbanor, Mar Menor. Banan Mar Manor ligger utanför dörren medan de två andra banorna nås på ca 20 minuters bilresa. På plats betalar ni €9 per person och rudna till respektive klubb.

Vi förbokar tre rundor innan ankomst.

Mar Menor är en av sex banor designade av Jack Nicklaus och hans team. Banan ligger i anslutning till Mar Menor Golf Resort och sträcker sig mellan semesterhus utan att för den skull komma allt för nära. Banan är flack och lätt att gå och vi tycker den är ganska lätt att spela och passar alla typer av golfare oavsett talang. En del djupa bunkrar och något inte allt för svår vattenhinder kommer att passeras på väg mot de snabba greerna. Passa på att avsluta rundan med en förfriskning i golfbaren belägen några meter från green på 18:e.
 


Saurines är en något annorlunda men uppskattad golfbana av ökenkaratär. Här ligger ondulerande fairways och greener som gröna öar utplacerade i ökenlandskapet. Ta med er en wedge till banan, det finns stora chanser att den kan komma väl till pass om ni inte håller på fairway. Vid avslutningshålet väntar en större sjö att parera (eller är det en hägring) vilket ger en intressant avslutning. Saurines är en upplevelse som golfbana oavsett hcp och en rekomendation om ni vill spela en annorlunda karaktär på er nästa golfresa.


Hacienda del Alamo är en mycket uppskattad och bitvis utmanande golfbana i regionen Murcia på Costa Blanca. Banan som är designad av Dave Thomas med mästerskapsutmaning i fokus har redan stått som värd för bland annat Europatourkval och andra proffisionella tävlingar. Karraktären är ökenbana med wasteareas längs hålen så det gäller att ha fokus på det gröna. Längs rundan stöter ni på vattenhinder och sjöar på ett antal hål samt ett par ögreener. Hacienda är en utmaning i längd och statergi och väl värd besöket. Passa på att avnjuta en lunch eller förfriskning i det trevliga klubbhuset efter rundan. 

 

Transport på plats

Under denna tvåveckorsresa ingår fullt försäkrad hyrbil vilket betyder ingen självrisk och att alla kostnader exkl. bensin och eventuella tillägg för utrustning som barnstolar, GPS etc ingår. I hyran ingår också en extra förare och ni betalar ingen deposition på plats. Ni möts vid ankomst på Alicante flygplats av representant från hyrbilsbolaget som följer er till er bil, ni slipper med andra ord stå i kö för att hämta ut er bil. Önskar ni hellre en privat flygplatstransfer så bokar vi det (med eventuell prisjustering)

•    Vid 1-2 personer bokar vi en grupp C bil vilket innebär en Renault Megane/Ford Focus/liknande, 5-dörrars och säten går att fälla
•    Vid 3-4 personer bokar vi en grupp L bil viket innebär en Renault Kangoo/liknande, 5-dörrars med stort lastutrymme
•    Vid 5-7 personer bokar vi en grupp I bil vilket innebär en Nissan Evalia/liknande, 5-dörrars med 7 säten
•    Vid 8-9 personer bokar vi två grupp L bilar vilket innebär två Renault Kangoo/liknande, 5-dörrars med stort lastutrymme
•    Vid fler personer bokas flera bilar eller så rekommenderar vi istället privat transfer

Flygresa

I detta paket ingår flygresa direkt från Arlanda, Köpenhamn eller Landvetter inklusive resväska på 20 kg, golfbag på 20 kg och ett handbagage på 8 kg. Vi bokar alltid direktflyg och i första hand med SAS eller Norwegian. Sänd oss en förfrågan för att få priset bekräftat på ert önskade resdatum och från er önskade avreseflygplats. Vi reserverar oss för att prisklassen som anges i vår prislista kan vara slutsåld vissa datum under perioderna. Alternativa datum inom samma period till vårt angivna pris erbjuds alltid i dessa fall.  Förfrågan görs enklast på vår hemsida men ni är hjärtligt välkomna att ringa oss på 040 65 13 000 eller mejla oss på info@wedotravel.se

Karta