Skip to main content

Edinburgh - Dalmahoy Hotel - Golfweekend

Skottlands smidigaste golfweekend

Kombinera uppskattad golf, stadsliv och naturskönt boende under nästa golfresa. På Dalmahoy Hotel & Country Club trivs familj, vänner och kollegor med två golfbanor utanför dörren, frukost och middagar inkluderade och med ett smidigt avstånd till både flygplats och Edinburghs centrum.

Ni bor i moderna rum, äter en diger frukost och tar några få steg med bagen från receptionen till första tee på banorna West och East course. Efter rundan kan ni välja att koppla av vid inomhuspoolen eller ta er in till centrala Edinburgh för shopping, nöjen och kultur, en taxiresa tar ca tjugo minuter. Framåt kvällen har vi bokat bord till er i hotellets restaurang så ni kan äta gott, slå er ner i loungebaren eller sportbaren med en lokal whisky och sedan njuta av er bekväma säng om ni nu inte väljer att partaja på Grassmarket i centrala Edinburgh.

East course, som även kallas ”the beast” är en välkänd golfbana i Skottland och här har bland annat Solheim Cup avgjorts. West course är ett bra komplement till storebror och en kortare banan med par 68. Oavsett erfarenhet kommer ni ha trevliga rundor på dessa välunderhållna golfbanor av parkkaraktär.

Från Edinburgh flygplats tar resan ca tio minuter med bil och vi rekommenderar att ni tar en taxi från den stora taxiparkeringen utanför ankomsthallen. Är ni många som reser kan vi förboka busstransfer.
En härlig golfweekend väntar i Edinburgh.

Hotellet

4****Dalmahoy Golf Resort har ett fördelaktigt läge bara några minuter från flygplatsen i Edinburgh och drygt en halvtimmes taxi till centrala Edinburgh. Denna golfresort erbjuder två kvalitativa och underhållande golfbanor direkt utanför dörren och i vårt paket ingår stor frukostbuffé samt middag dagligen. Boende sker i fina standard dubbelrum. Rumskategori går att uppgradera på förfrågan.

Rum: Standardummen kallas "Classic double room" och består av en Queen Size säng alternativt två separata dubbelsängar. Rummen är väl tilltagna i storlek och erbjuder bekvämligheter som platt-tv, kaffebryggare, minikyl, kassaskåp, strykjärn och strykbräda. Alla rum har fritt WiFi.

Restauranger & barer: På Dalmahoy finns både en formell och en mer ledig restaurang. James Braid Bar & Brasserie är en avslappnad restaurang med golf- och sporttema. Här ingår varje kväll en välsmakande middag av hög kvalitet, välj mellan stekar, pastarätter, hamburgare och vegetariska alternativ. I Pentland Restaurant gäller vita dukar och fina viner. Här har ni utsikt över golfbanan och kan skymta Edinburgh Castle i horisonten. Menyn består av lokalproducerade ingredienser och erbjuder traditionella Skotska rätter tillsammans med internationella alternativ. På hotellet kan ni också avnjuta Afternoon Tea och umgås i hotellets klassiskt inredda cocktailbar. Som komplement finns ett oöverskådligt utbud av restauranger och pubar i centrala Edinburgh, mindre än en havtimme bort. 

Faciliteter & Underhållning: Hotellet erbjuder en inomhuspool stor nog för ett pass simträning och ett gym utrustat med det senaste inom gymutrustning. Ni som vill unna er lite extra avkoppling kan boka en SPA-behandling i hotellets Beauty Essentials Salon. För företag finns gott om möteslokaler och vi kan tillsammans med Dalmahoy erbjuda en rad spännande teambuilding aktiviteter på förfrågan.

Golfbanor

I detta paket ingår 2 x 18 hål på East course och 2 x 18 hål på West course. Vi förbokar starttider efter era önskemål och kan även skräddarsy annat golfupplägg på förfrågan.

East course är en monsterbana från mästerskapstee då den mäter 6800 meter, därav smeknamnet "the beast". Från gul är banan något mer modesta 6100 meter. På East course vann Europas damer sin första Solheim Cup och här har Nick Faldo och Seve Ballesteros kämpat om pokaken i Scottish Seniors Open. Arkitekt James Braid har skapat en bana där det behövs en del kraft och längd i kombination med exakt kortspel. Fairways är generellt breda och förlåtande med undantag för några ganska snällt placerade bunkrar. Undantagen är hål 13 och 14 som är nyligen renoverade hål där fairways är mer snäva och hindren fler. Greenerna är rakt igenom väl tilltagna. På East course kommer alla golfare att trivas, men de som har mer längd från tee kommer att gynnas.


West course är ett perfekt komplement till storebror East course och är en parkbana med stor variation på hålen. Banan mäter 4620 meter med par 68 och är en tekniskt utmanande golfbana i ständigt bra skick. Här är fairways smala och greenerna komprimerade så det gäller att ha koncentration och tanke i varje slag. West course passerar hotellet både på 9:e och 13:e hålet. En rolig och utmanande bana som passar lika bra för de med högre hcp som de mer rutinerade.

Flygresa

Flygresa tillkommer priserna på våra paket. Vi hjälper er gärna att boka flygbiljetterna från er önskade avreseflygplats på era önskade resdagar. Bokar ni hela paketet med oss skyddas ni av paketreselagen och We Do Travel ansvarar för att ni kommer till destinationen och erhåller alla delar av ert bokade arrangemeng. Be oss om en offert inkl. flygresa genom att klicka här eller ring 040 65 13 000.

Karta