Skip to main content

Cascais - 5*Penha Longa - Racing

Actionfyllda dagar i Cascais

En maxad och adrenalinfylld weekend väntar i Cascais med bensin, party och aktiviteter. Med detta paket bor ni på Lissabonområdets mest exklusiva hotell Penha Longa. Det femstjärniga hotell ligger i en grön oas strax norr om Cascais och med golfbanan Atlantic utanför dörren. Ni kan förvänta er bästa service, högsta komfort och massor av härliga faciliteter. I horisonten anar ni vrålet från klassiska motorbanan Autódromo do Estoril, där Jacques Villeneuve blev den senaste vinnaren i ett F1 lopp på banan 1996. Idag är banan öppen för nöjeskörning, stalltester och amatörtävlingar. Ni besöker motorbana under två dagar och kör två olika sportbilsklasser och kan vid sidan om racing ägna er åt sportaktiviteter, party och sevärdheter.

Under era dagar i värmen i Lissabon har ni fri golf på mästerskapsbanan Panha Longa Atlantico vid hotellet och inom området finns en tennisakademi och hästgård. Njut vid den uppvärmda utomhuspoolen, besök SPA-avdelningen för en behandling och ät fenomenala middagar i någon av de tre högklassiga restaurangerna. Frukostbuffén som är inkluderad är en upplevelse i sig.

Beroende på ert intresse så kan fler varv på banan ordnas och vi skräddarsyr arrangemang med proffsiginstruktör på förfrågan. Vi ordnar det arrangemang som passar er bäst.  

Vi hjälper er dessutom att boka och inkludera härliga måltider med dryckespaket på restauranger i närområdet. Välj mellan gedigna fiskrestauranger och prisade Michelinrestauranger. Vi ordnar naturligtvis även konferensrum för er som önskar det.

Kontakta oss för ett skräddarsytt arrangemang. Vi kan utlova en elegant, fartfylld och värmande weekend med många spännande upplevelser i Cascais. Paketet kan bokas från 2 – 24 personer.

Hotellet

5*****Penha Longa Resort erbjuder 195 lyxiga rum och i vårt grundpaket ingår boende i väl tilltagna standard deluxe dubbelrum. Rumskategori går att uppgradera på förfrågan.

Rum: Standard deluxe dubbelrum innebär boende i 50 m2 stora välinredda rum. Alla rum har bekväma dubbelsängar eller två separata sängar, skrivbord/arbetsplats, luftkonditionering, Nespresso kaffemaskin, stor LED-tv, morgonrockar och möblerad balkong. Rummen har vy över den intilliggande skogen.

Restauranger & barer: Hotellet har flertalet högklassiga restauranger. LAB av Sergi Arola är en fusionrestaurang med Michelinstjärna som serverar internationella rätter tillsammans med Portugisiska klassiker. Midori är Portugals äldsta Japanska restaurang och lagar fantastiska rätter från det asiatiska köket. Il Mercato är hotellets förstklassiga Italienska restaurang. Under sommarhalvåret kan ni också äta fiskrätter i poolrestaurangen Aqua. Till detta finns en rad barer som blandar fina cocktails och serverar enkla pints.

Faciliteter & Underhållning: Inom Penha Longas stora natursköna område mitt i Sintra-Cascais naturområde hittar ni bland annat en 27-håls golfbana, tennisakademi med grusbanor, paddelbanor och squash, fler vandringsleder (guidade turer tre gånger i veckan), cykelleder och ett stort elegant SPA med massor av behandlingar.

Racing

I vårt grundpaket ingår 30 km per dag under två dagar. Ni inleder med 30 km i en Lotus Elite och naturligtvis ingår all utrustning och bilhyra med försäkring. Dag två kör ni en Ferrari 488 GTB, McLaren MP4-12 C eller en Lamborghini Huracan. Ni bestämmer. Innan ni tar er ut på banan får ni en genomgång av proffsig och erfaren instruktör på plats.  Observera att vi kan skräddarsy ert arrangemang på Autódromo do Estoril helt enligt era önskningar. Kontakta oss för information.

Banan: Autódromo do Estoril är en klassisk racingbana byggd 1972. Idag används banan under vintern som testbana av en rad olika stall inom olika racingklasser. Banan har två hårnålar, en lutning på 7% och en 986 meter lång raksträcka. Efter att en extra chikan anlades 1994 så är banan numera 4360 meter lång. Totalt finns 13 kurvor varav 4 vänster och 9 höger. Banan arrangerade under åren 1984 – 1996 Formula One Portuguese Grand Prix och har även varit värd för DTM och FIA GT Championship.  

Bilar:
Lotus Elite
Motor: 1,8 liter
0 – 100: 4,2 sekunder
Maxfart: 233 km/h

Ferrari 488 GTB
Motor: V8, 3900 CC
0 – 100: 2 sekunder
Maxfart: 325 km/h

Lamborghini Huracan
Motor: V10
0 – 100: 3,2 sekunder
Maxfart: 325 km/h

McLaren MP4-12C
Motor: V8 Biturbo
0 – 100: 3,25 sekunder
Maxfart: 329 km/h

Golfbanor

När ni bor på Penha Longa Golf Resort så har ni en uppskattade bonus i fri golf på hotellet mästerskapsbana. Börja dagen på racingbanna och avsluta med en runda naturskön golf innan kvällens aktiviteter. 

Vi förbokar starttider enligt era önskemål. Om ni inte spelar golf på så byter vi rundan mot en behanlding i hotellet SPA eller ordnar annan sportaktivitet åt er.

Penha Longa Atlantic Championship är originalslingan av de 27 hål som designats av Robert Trent Jones Jr vid hotellet Penha Longa Golf Resort. Banan som ligger utlagd på privat mark i skogen söder om Sintrabergets fot har bedårande omgivningar och vyer. Ni spelar över skogkantade backar och höjder och möter en del tänkvärda vattenhinder, ett antal upphöjda greener och ofta byig vind. Banan skall spelas med respekt för de svårigheter som Robert Trent Jones Jr ofta implementerar i sina banor och måste anses som en kul utmaning även för de mest erfarna spelarna. Banan har varit värd för Portuguese Open 1994, 1995 och senast 2010 då Tomas Björn vann. Banan mäster 5926 meter mot par 72. Efter rundan kan ni med fördel ta en förfriskning på terrassen i de sköna och avkopplande omgivningarna. Här väntar en golfupplevelse oavsett hcp.

Transport på plats

I detta paket ingår flygplatstransfer t/r och transfer t/r till Estrolis motorbana. Chaufför möter er i ankomsthallen på flygplatsen och kör er sedan till hotellet. Ni hämtas på angivna tider för transfer till racingbanan och för tillbakafärd till hotellet. På hemresedagen hämtas ni vid angiven tid utanför hotellets reception.

Flygresa

Flygresa tillkommer priserna på våra paket. Vi hjälper er gärna att boka flygbiljetterna från er önskade avreseflygplats på era önskade resdagar. Bokar ni hela paketet med oss skyddas ni av paketreselagen och We Do Travel ansvarar för att ni kommer till destinationen och erhåller alla delar av ert bokade arrangemeng. Be oss om en offert inkl. flygresa genom att klicka här eller ring 040 65 13 000.

Karta