Skip to main content

Craigielaw Golf Club - East Lothian ★★★★

GOLFRESA»  Skottland»  4-nätter» ★★★★

Upptäck golfparadiset East Lothian: Boende vid havet, nära Edinburgh – Inklusive flygplatstransfer och green fees

  Höjdpunkter på resmålet!
  • Närhet till Edinburgh med tillgång till stadens kultur och nöjen
  • Ni bor direkt vid Craigielaw Golf Club med fantastisk havsutsikt
  • Frukost och två middagar ingår i klubbens restaurang
  • Paketet inkluderar spel på Craigielaw GC, Gullane II, och Kilspindie
  • Inkluderad tur- och returtransport från Edinburghs flygplats till hotellet
  • Möjlighet till taxiresor till närliggande banor och andra lokala sevärdheter
  • Rummen på Craigielaw är fint inredda med stora badrum, TV, kaffekokare mm
  • Tillgängliga fritidsaktiviteter utöver golf
  • Green fee hela dagen ingår
  • We Do Travel jourservice via telefon under resan

Superb golf i East Lothian

Strax öster om Edinburgh ligger golfkusten East Lothian med många golfbanor i toppklass mellan mysiga byar där man gärna stannar till på en lokalpub för en pint och en rustik middag. En angenäm och lantlig vistelse nära civilisationen väntar i Skottland och East Lothian.

Boende vid golfbana

Vi erbjuder boende på den populära golfklubben Craigielaw som ligger direkt vid havet ca en halvtimmes transfer från Edinburghs flygplats. Direkt utanför era rum ligger golfbanan med samma namn. Frukost och två middagar ingår i klubbens restaurang. En kväll tror vi att ni vill promenera till någon av de närliggande pubarna för middag alternativ ta en taxi till restauranger i grannorten Gullane eller Edinburghs stora utbud av restauranger, shopping och nöjen. Tågstationen Longniddry ligger fem minuters taxiresa bort och härifrån kommer ni in till centrala Edinburgh med tåg.

Craigielaw GC & Gullane II

Två rundor golf ingår på hemmabanan Craigielaw och en runda på grannen Gullane II. Två riktigt bra golfbanor som ger er en härlig mix av Skotsk golf under en och samma helg.
 

Privat flygplatstransfer inkluderad

I vårt arrangemang ingår flygplatstransfer t/r till ert boende på Craigielaw Golf Club. Till Gullane 2 rekommenderar vi taxi då bilresan tar ca tio minuter.  

Hotellet

Ni bor i hotellrum vid Craigielaw Golf Club som totalt erbjuder 25 välinredda och ljusa rum. Alla rum är inredda med bekväma sängar, stort badrum, tv, kaffekokare och vy över golfbana eller den trevliga gården. Boende sker i dubbelrum med separata sängar eller enkelrum. Ni intar frukost i klubbhusets restaurang där även två middagar serveras tillagade på lokala råvaror. Inom tio minuters taxiresa når ni flertalet restauranger och pubar varav några ligger inom en kvarts promenad.

Golfbanor

I detta paket ingår 2 x 18 hål på Craigielaw och 1 x 18 hål på Gullane II.

Craigielaw GC öppnade upp för spel så sent som 2001 och har blivit ett populärt tillskott till de traditionella linksbanorna i området. Craigielaw har dock gjutit sig in så pass väl i den omgivande naturen att man lätt kan tro att banan legat där den gör i minst ett sekel. Ni spelar en bana med många tufft placerade bunkrar både vid green och längs fairways. En förrädisk ruff följer er längs alla hål så precision i den ibland tilltagande vinden är en nyckel till framgång. Greenerna är snabba och ibland snabbt ondulerande och svårlästa, här kan man både vinna och förlora många poäng. De mest avgörande hålen för dagens resultat är hålen 11 – 16 som är en rad av starka hål. Håller ni er i närheten av hålens sammanlagda par 25 bör ni få en riktigt bra score.


Guallane Golf Club har tre banor som alla rankas högt i Skottland. Mästerskapsbanan Gullane I är den bana många siktar in sig på att spela men faktum är att Gullane II ger de flesta en mycket roligare och underhållande golfdag. Bana inleder de första 7 hålen bredvid systerbanan I i en flack och öppen terräng. Därefter sveper den ner mot ett naturreservat vid Abelady Bay. Banan vänder hemåt från hål 13 med vinden i ryggen. Ofta ger en illusion av en öppen och bred bana men mista er inte då många faror i form av tuff ruff och svåra bunkrar står i er väg mot ett gott resultat. Gullane II har stått värd för större event som bland annat kval till the Open Championship.


Kilspindie är världens 35:e äldsta golfbana och öppnade redan 1867. Ni är med andra ord på historisk mark. Denna charmanta, klassiskt traditionella skotska linksbanan kallar vi ett guldkorn. Här spelar ni många hål direkt vid Nordsjöns kust så väder kan bli en faktor under rundan. Bana är förhållandevis kort med par 69 och bjuder på en par 5:a och fyra par 3:or. Inga av par 4:orna skrämmer i längd men är väl så underhållande. På Kilspindie väntar en klassiska linksupplevesle där teknik och taktik blir viktigare än längd.      

 

 

Transport på plats

I detta paket ingår privat flygplatstransfer t/r. Chaufför möter er i ankomsthallen på flygplatsen med en skylt med ert namn. På hemresedagen hämtas ni på anslagen tid vid klubbhuset på Craigielaw. Till golfbanorna Gullane II och Kilspinide rekommenderar vi taxiresa då det blir mer ekonomiskt än en förbokad transfer. Taxiresan tar ca 10 - 15 minuter till de båda utflyktsbanorna.

Flygresa

Flygresa tillkommer priserna. Boka flygresa på egen hand eller be oss om en offert inkl. flygresa på era önskade avresedatum från er närmsta flygplats. När We Do Travel bokar er flygresa skyddas ni av paketreselagen. Förfrågan görs enklast på vår hemsida men ni är hjärtligt välkomna att ringa oss på 040 65 13 000 eller mejla oss på info@wedotravel.se

 

Karta