Skip to main content

Druids Glen - Wicklow ★★★★★

GOLFRESA»  Irland»  4-nätter» ★★★★★

Upptäck Druids Glen: Lyxig golfweekend i Wicklows sagolika landskap nära Dublin

  Höjdpunkter på resmålet!
  • Druids Glen ligger i "den Irländska trädgården" i Wicklow
  • Golfbanor i världsklass: Druids Glen och Druids Heath
  • Druids Glen beskrivs som "the Augusta National of Ireland"
  • Hotellet erbjuder lyxiga bekvämligheter som eleganta restauranger, whiskybarer, och ett välutrustat SPA
  • Området och golfbanorna har en rik historia
  • Avkoppling och välbefinnande med afternoon tea och SPA-behandlingar
  • Resan inkluderar boende, måltider, golf och transporter
  • Möjligheter att uppgradera rum
  • Natursköna och unika golfupplevelser

Sagolik golfweekend söder om Dublin

Golfhotellet Druids Glen i regionen Wicklow söder om Dublin bjuder in till en sagolikt vacker golfweekend. Området som kallas den ”Irländska trädgården” frodas med grönska i storslagna landskap som dessutom huserar två utmärkta golfbanor. Druids Glen är en fristad från vardagslivet stress där ni kopplar av med god service, eleganta restauranger, whiskybarer och ett bra SPA.

The Augusta National of Ireland

I paket ingår två rundor på den kanske mest uppskattade av de två fantastiska banorna, Druids Glen, och en runda på ypperliga grannen Druids Heath dit ni har fem minuters shuttle. Ni spelar på trimmade banor genom en färgrik natur och kommer få känslan att om att förflytta sig till Amerika. Banan Druids Glen kallas ”the Augusta National of Ireland” av en anledning.

Plats för avkoppling

Efter en dag på banan varvar man gärna ner med ”afternoon tea” i The Garden Rooms Bar där ni kan blicka ut över hål nummer 13 på Druids Glen. Därefter lockar kanske ett besök i hotellets Spa innan ni slår er ner för en gastronomisk upplevelse i prisade Hugos restaurang. Servicen är hög, hotellrummen bekväma, golfen superb och omgivningarna enastående. Unna er en golfweekend på Druids Glen om ni vill ladda batterierna med elegans och godsaker.

Hotellet

5*****Druids Glen beläget 30 minuter söder om Dublin i Wicklow mellan havet och bergen erbjuder 145 rymliga och eleganta hotellrum varav några sviter.

Rum: I vårt paket ingår standardrum som är varmt och ljust inredda och där ni naturligtvis finner tv, Wi-Fi, te- och kaffekokare, luftkonditionering och mjuka morgonrockar. Rum kan uppgraderas till Superior med franks balkong och vy över golfbanan alternativt svit.

Restauranger & barer: På hotellet finner ni hyllade och prisade restaurangen Hugo´s och den centralt belägna Garden Rooms & Bar. Båda restaurangerna gör delikata, internationella och irländska rätter med lokala råvaror och ingredienser. Vid klubbhuset ”the Woodstock House” kan ni avnjuta afternoon tea eller äta middag. Naturligtvis finns barer som serverar ett brett utbud av whisky och pints.  

Underhållning & faciliteter:  Utöver de två golfbanorna utanför hotellet erbjuder Druids Glen ett litet boutique SPA och en hälsoklubb med inomhuspool och gym. På hotellet finns flertalet konferensrum för grupper av olika storlekar. Hotellets concierge guidar er gärna till rätt by eller rätt utflyktsmål om ni vill ta en taxi och se er om i de vackra omgivningarna.

 

Golfbanor

I detta paket ingår 2 x 18 hål på Druids Glen och 1 x 18 hål på Druids Heath. Vi förbokar starttider efter era önskemål.

Druids Glen GC är en färgrik golfbana med massor av växtlighet. Banan påminner om en Amerikansk Countyr Club än en Irländsk klubb. Därav har banan fått smeknamnet ”the Augusta National of Ireland” Bana är designad av Pat Ruddy och Tom Craddock och öppnade 1995. Den valdes genast som värd för Irish Open 1996 och var sedan värd för denna tävling i ytterligare tre år och hade Colin Montgomery som vinnare två år i rad. Distraktion av de vackra omgivningarna och den historiska atmosfären kan ge bekymmer med håller ni er kvar på den breda och obefläckade fairwayen så finns chansen till en bra score. Från fairway spelar ni in på mjuk stor green och kan putta i ren glädje på den fintrimmade greenen. Men låt er inte luras. Banan har utmaningar och det handlar framförallt om vatten. Har man en dålig dag kan banan vara brutal. En av de mest kända hålen är ö-greenen på hål nummer 17 som kommer sätta den bästa golfaren på prov. 5904 från vit, par 71 gäller.


Druids Heath GC är designad av Pat Ruddy och öppnade 2003. Banan är en vacker mix av hed-, park- och linkskaraktär. Här spelar ni med havsbrisen närvarande och med bergen som kuliss. Längd är en nyckelfaktor. Alla tio par-4 hål mäter över 350 meter. Dock är längd inte allt. Banan går genom böljande terräng vilket ger nästan alla hål sin egenhet. Här möter ni också över hundra välplacerade bunkrar, snår, tuff ruff och en hel del träd att parera. Med andra ord en utmaning till golfbana. Det finns kännare som anser att Druids Heath till och med är en trevligare bana än Druids Glen. NI får själv avgöra.

Transport på plats

I detta paket ingår privat flygplatstransfer t/r. Chaufför möter er med skylt med ert namn i ankomsthallen på flygplatsen och kör er i modern buss till hotellet. På hemresedagen hämtas ni vid hotellets reception på angiven tid för transfer till flygplatsen.

Flygresa

Flygresa tillkommer priserna. Boka flygresa på egen hand eller be oss om en offert inkl. flygresa på era önskade avresedatum från er närmsta flygplats. När We Do Travel bokar er flygresa skyddas ni av paketreselagen. Förfrågan görs enklast på vår hemsida men ni är hjärtligt välkomna att ringa oss på 040 65 13 000 eller mejla oss på info@wedotravel.se

Karta