Skip to main content

Algarve - Monte Gordo

Upplev Östra Algarve & billigare golf med Golfhäftet

Detta golfpaket till Östra Algarve inkluderar ett exemplar av Golfhäftet 2021, två betalda rundor fördelade på förstklassiga Quinta da Ria och Quinta de Cima samt fint lägenhetsboende nära restauranger och direkt vid en av Europas vackraste stränder. I paketet har ni dessutom en hyrbil med fria mil så att ni enkelt kan ta er runt på den vackra kusten och till många närliggande golfbanor.

Med detta grundpaket med Golfhäftet i fokus erhåller ni en voucher för spel på de två inkluderade banorna och kan sedan lägga till så mycket golf ni önskar. Vi hjälper er att reservera starttiderna på banor där Golfhäftet ingår och så betalar ni halv green fee direkt på plats på destinationen. Golfhäftet gäller sedan hela året ut så ni kan förlänga golfupplevelsen med spel på uppåt tusen banor i Sverige och utomlands efter er semester med We Do Travel.

Underbara Monte Gordo

På Östra Algarve precis innan floden Guadiana och gränsen till Spanien ligger semesterorten Monte Gordo i härligt golfklimat. Här är tempot lite lugnare, trängseln lite mindre och priserna något lägre än på den centrala delen av kusten. I orten Monte Gordo finns många angenäma restauranger, butiker och Algarves kanske bredaste och mest imponerande sandstrand. Det är inte konstigt att Monte Gordo är ett populärt resmål för longstay, träningsresor och golfresor från höst till vår.

Lägenheter på bästa läge

I Monte Gordo bor ni utmärkt på Hotel Dunamar beläget i lugna omgivningar direkt vid den breda vita sandstranden och intill en lummig pinjeskog med vandringsleder och löpstigar. Inom kort promenad når ni flertalet uppskattade restauranger, tavernor och kaféer. Boende sker i lägenheter med ett sovrum samt kombinerat vardagsrum och pentry. De lägenheter vi använder i grundpaketet ligger på den östra och västra gaveln av hotellet varifrån man ser havet, delvis havsutsikt. På nedre botten finns bar och restaurang med utsikt över det stora poolområdet med två pooler. På hotellet finns också möjlighet att nyttja inomhuspool och ett välutrustat gym. Från poolområdet finns en stig ner till den milslånga sandstranden.

Två toppbanor och massor av alternativ med Golfhäftet

I grundpaketet ingår två rundor golf som fördelas på de två toppbanorna Quinta da Ria och Quinta de Cima, ca en kvart väster om Monte Gordo. Dessa banor rankas väldigt högt gällande underhållning, utmaning och skick bland Algarves banor. Förvänta er två ljuvliga golfdagar. Utöver dessa två rundor kan ni spela golf till halv green fee med Golfhäftet på flertalet närbelägna golfbanor. Vi rekommenderar er att spela lokala favoriten Benamor i härlig natur, Seve Ballesteros Quinta do Vale och dess granne Castro Marim. Ni kan också ta er över floden och in i Spanien och bland annat spela Isla Canela och Islantill GC. Vi hjälper er att reservera de starttider där ni önskar nyttja Golfhäftet.

Hyrbil ger er frihet

I detta paket ingår en hyrbil genom Europcar. Bilen hämtas ut vid Faro flygplats och har fria mil och försäkring med självriskeliminering inkluderat. Ni kan med andra ord passa på att upptäcka Gamla Stan i orten Tavira, fiskmarknaden i Olhão, finna enskilda stränder i små fiskebyar och besöka storstaden Faro. Körtiden till golfbanorna är ca en kvart oavsett val av bana. I Monte Gordo kan ni också hyra cyklar och ta er till andra närliggande byar, tennisbanor och padelbanor.

Förläng golfupplevelsen - Golhäftet 2021 ingår

Vid bokning av detta paket erhåller varje golfare en digital version av Golfhäftet 2021 vilket ger er möjligheten att njuta av golfspel även efter semestern med We Do Travel. Golfhäftet ger dig chansen att spela golf till halv greenfee på över 950 golfbanor i bla Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Spanien, Portugal, Storbritannien, Irland och Italien. Läs mer på www.golfhaftet.com


Detaljerad prislista

Lägenheterna

Hotel Dunamar ligger i östra delarna av orten Monte Gordo. Ni har promenadavstånd till ett digert utbud av restauranger, kaféer, barer och butiker. Nedanför hotellet finns Monte Gordos fantastiska strand.

Lägenheter: Hotel Dunamar har 203 välutrustade lägenheter. Alla lägenheter består utav ett sovrum samt ett kombinerat vardagsrum och pentry. All utrustning för att laga mat samt kylskåp och frys finns. Lägenheterna kommer med fritt wifi, luftkonditionering och balkong med delvis utsikt över havet.

Restaurang & barer: På hotellet finns restaurang där ni på plats kan köpa till buffé eller a la carte efter meny. Under varmare månader kan man njuta av måltiden på solterrassen. Hotellet har också bar och snackbar. Att promenera till restauranger och kaféer i centrala Monte Gordo tar cirka fem minuter. Här finns också ett casino, många pubar och små lokala butiker att fynda i.

Underhållning & faciliteter: Hotellet erbjuder 24 timmars öppen reception. Hotellet har ett stort välutrustat gym samt inomhuspool (hälsoklubben renoveras under 2020) Vid hotellet kan ni hyra cyklar och cykla till närliggande tennis- och padelbanor i grannorten Santo Antonio. Intill hotellet finns utmärkta vandrings- och joggingleder i härlig pinjeskog.

 

Golfbanor

I detta grundpaket till Monte Gordo med Golfhäftet ingår 2 x 18 hål som är förbetalda och där ni erhåller en voucher med förbokade starttider enligt era önskemål. Vi reserverar sedan så många golfrundor ni önskar på bra banor där ni kan nyttja golfhäftet och spela till halv ordinarie green fee.

De två banor som är inkluderade i paketet ger er härliga golfupplevelser. Banorna rankas bland de bästa på Algarvekusten och nås på en kvart med bil från hotellet.

Bland banor i närområdet där ni kan spela till halv ordinarie green fee med Golfhäftet rekommenderar vi natursköna Benamor, utmanande Quinta do Vale och dess granne Castro Marim. Golfhäftet gäller en runda per bana. Spel på banor där ni nyttjar Golfhäftet 2021 betalas på plats direkt till klubben men vi reserverar starttider åt er.

INGÅR:
Quinta da Ria är en flack och öppen golfbana med suveräna greener belägen vid hotellet Robinson Club. Bunkers har låga kanter och är lätt hanterbara men i gengäld är ruffen besvärlig och ni stöter på en del vatten under rundan. Banan passar utmärkt för de med medel eller högre hcp och är dessutom vänlig mot damer som tar fördel av nästan 1000 meter från röd. Under rundan kan vi garantera vackra vyer över bergen i bakgrunden, Rio Fermosas naturreservat och Atlanten. En kul och lagom golfbana för semestergolfen.
Ca 15 minuter bilfärd från ert boendeQuinta de Cima är den tuffare av de två banorna belägna direkt vid hotellet Robinson Club. Banan är lång och erbjuder vida fairways som kommer upp mot ofta svårlästa greener som bevakas av flertalet bunkrar. Här kommer också vinden ofta in som en variabel i spelet och en blåsig dag gäller det att vara riktigt fokuserad. Banan är troligen mest uppskattad av de med lågt eller medium hcp då både längd och precision är att önska på denna bana i mycket natursköna omgivningar.
Ca 15 minuter bilfärd från ert boendeKAN BOKAS MED GOLFHÄFTET:
Sir Henry Cotton är skaparen bakom populära Benamor Golf strax öster om staden Tavira på Östra Algarve. Banan är i regel i utmärkt skick och är en behaglig och uppskattad upplevelse för både erfarna golfare som de lite mer oerfarna. Banan inleder med korta par 4-hål och övergår sedan till en mer utmanande karraktär och med gott om naturliga hiner, vattenhinder och strategiskt placerade bunkrar. På sina håll är banan kuperad men fullt möjlig att promenera om man inte har några sörre krämpor. Benamor erbjuder en varierad ackompanjerad fauna i form av bland annat mandelträd, olivträd och fikonträd.
Ca 15 minuter bilfärd från ert boende / Inga angivna restriktioner med Golfhäftet

Quinta do Vale Golf är en bana designad av Seve Ballesteros direkt vid gränsen mot Spanien. Det här är en underhållande och ganska tuff golfbana med långa hål, gott om vattenhinder, snabba och ondulerande greener men med vida faiways. Eftersom banan ligger högt beläget kan även vind vara en faktor under rundan och på grund av sin kuperade karraktär är golfbil behövligt. Banan mäter 5756 meter och damtee förkortar banan med 955 meter. Quinta do Vale är en troligen en golfbanan som medelgolfaren eller dem med lägre hcp uppskattar bäst. Passa på att avnjuta en lunch på klubbhusets fina terrass med bedårande utsikt över golfbanan och Atlanten.
Ca 15 minuter bilfärd från ert boende / Inga angivna restriktioner med Golfhäftet

Terry Murray  har skapat Castro Marim med 27 hål bestående av 9-håls slingorna "The Grouse", "The Atlantic" och "The Guadiana". Banan ligger högt belägen med vackra vyer över floden Guiadana som delar Portugal med Spanien och vyer över Atlanten. Eftersom banan följer landskapet på ett naturligt sätt innebär det också att banan är kuperad och därav inkluderar vi golfbil i bokningen. Banan är inte särskilt lång och bör erbjuda en underhållande dag på banan oavsett spelarens färdighet. Slingan "The Guadiana" får anses som enklast och "The Atlantic" som den mest utmanande.
Ca 15 minuter bilfärd från ert boende / Inga angivna restriktioner med Golfhäftet

Islantilla GC erbjuder med sina 27 hål en stor variation och slingor som passar de flesta golfare. Här spelar ni både i öppen smått böljande terräng och med trädkantade smala fairways. Från många av hålen har ni en fin vy ut över Atlanten. Den blå slingan får anses vara tuffast till teknik och längd med flera vattenhinder. Den gröna slingan kombinerar också en god portion precision med längd och den gula slingan får anses vara en ganska enkel slinga med bredare fairways och inte allt för långa hål. På Islantilla GC har bland annat Europatouren varit på besök.
Ca 35 minuter bilfärd från ert boende / Inga angivna restriktioner med Golfhäftet

Isla Canela golfbana öppnade 1993 och har sedan dess lockat många nöjda semestergolfare. Banan som sträcker sig kring golfhotellet med samma namn är en promenadvänlig uppgift. Bana är inte allt för utmanande så länge man parerar de ofta intilliggande apelsin-, oliv- och eukalyptusträden. Ni spelar på breda fairways som leder upp till snabba och välunderhållna greener. En runda på Isla Canela passar utmärkt för semestergolfen vid besök på östra Algarve eller i västra Spanien. Vid banan finns utmärkta övningsområden samt restaurang och bar.
Ca 25 minuter bilfärd från ert boende / Inga angivna restriktioner med Golfhäftet

 

Transport på plats

I detta paket ingår fullt försäkrad hyrbil vilket betyder ingen självrisk och att alla kostnader exkl. bensin, vägtullar, enhet för vägtullar och eventuella tillägg för utrustning som barnstolar, GPS etc ingår. Bilen hämtas och lämnas på Faro flygplats. Önskar ni hellre en privat flygplatstransfer så bokar vi det (med eventuell prisjustering)

•    Vid 1-2 personer bokar vi en grupp C bil vilket innebär en Renault Megane/Ford Focus/liknande, 5-dörrars och säten går att fälla
•    Vid 3-4 personer bokar vi en grupp F bil viket innebär en Ford Focus Station Wagon/liknande, 5-dörrars
•    Vid 5-7 personer bokar vi en grupp I bil vilket innebär en Nissan Evalia/liknande, 5-dörrars med 7 säten
•    Vid 8 personer bokar vi två grupp F bilar vilket innebär två Ford Focus Station Wagon/liknande
•    Vid fler personer bokas flera bilar eller så rekommenderar vi istället privat transfer

Flygresa

Flygresa tillkommer priserna på våra paket. Vi hjälper er gärna att boka flygbiljetterna från er önskade avreseflygplats på era önskade resdagar. Bokar ni hela paketet med oss skyddas ni av paketreselagen och We Do Travel ansvarar för att ni kommer till destinationen och erhåller alla delar av ert bokade arrangemeng. Be oss om en offert inkl. flygresa genom att klicka här eller ring 040 65 13 000.

Karta