Skip to main content

Amendoeira Golf Resort - Algarve ★★★★

GOLFRESA»  Portugal»  Algarve»  7-nätter» ★★★★

Golfresa till Amendoeira Golf Resort, Algarve: Spela obegränsat på Faldo- och O'Connorbanorna. Bo i exklusiva lägenheter

  Höjdpunkter på resmålet!
 • Exklusiva lägenheter som är elegant inredda i minsta detalj
 • Lägenheterna är rymliga och över 100 kvadratmeter, och fullt utrustade med kök, vardagsrum, badrum, och en möblerad balkong/terrass
 • Obegränsad golf på hemmabanorna, Faldo Course och O´Connor Jr Course
 • Privat flygplatstransfer tur och retur. Fri tillgång till områdets interna buss
 • Närhet till stränder, nattliv, shopping, och restauranger i Albufeira
 • Inkluderad frukost och förbokade starttider
 • Poolområde, fullt utrustat gym, tennisbanor, restaurang och bar i klubbhuset

Amendoeira Golf Resort är en högklassig golfresort ca 20 minuter norr om nöjen i Albufeira och 10 minuter norr om stränderna i Armacao de Pera. Här bor ni i exklusiva lägenheter med ett eller två sovrum, alla elegant inredda i minsta detalj. Inom området åker ni fri shuttle till klubbhuset där restaurang, bar och de två toppbanorna Faldo Course och O´Connor Jr Course tar sin början. Daglig golf på dessa iögomnfallande golfbanor ingår.

Rymliga lyor

Inom området ligger flera poolområden och gröna trädgårdar där ni kan samlas efter en dag på banan och ta igen er. Lägenheterna med två sovrum är på +100kvm med fullt utrustat kök, vardagsrum, två badrum och en möblerad balkong/terrass där man gärna njuter av morgonkaffet eller kvälsdrinken. Ett rymligt och modernt boende för upp till fyra personer. Reser ni som par eller två vänner bokar vi en liknande lägenhet med ett sovrum

Två utmanande golfbanor

Ni spelar obegränsat med golf på de två hemmabanorna Faldo och O´Connor Jr, en runda är förbokad varje dag och önskar ni spela ytterligare golf så skriver ni upp det på plats utan kostnad. Vi vågar lova att golfen kommer vara av högsta klass och en ordentlig men trevlig utmaning. Båda banorna rankas i toppskicktet på Algarve när det kommer till kvalitet, layout och svårighet.

Närhet till kusten

Finns energi över efter en dag på golfbanan så finner ni sex tennisbanor, gym och swiminpooler på området. Naturligtvis går det också att nöta golf på det intilliggande övningsområdet. Ta en taxi till kusten och ät färskfångad fisk på en prisvärd strandrestaurang eller styr kosan till Albufeira för nattliv, shopping och restauranger. Resan till kusten car ca tio minuter och kostar kring €15 per väg.

Transfer ingår

Vi inkluderar i detta paket en privat flygplatstransfer t/r. Inom området har ni fri shuttleservice av områdets interna buss som går reglebundet kör från lägenheterna, via pooler, tennisbanor, restaurang och klubbhus.

Lägenheterna

Lägenheterna: Lägenheterna med två sovrum och loft har en storlek på ca 114 m2 och ligger belägna på markplan. Alla lägenheter av denna typ har två sovrum och två badrum. Är ni färre antal än 4 personer så be oss om uppgifter på lägenheter med ett sovrum.

 •     Fullt utrustat kök med kyl/frys, ugn, mikro, kaffekokare, diskmaskin
 •     Tv
 •     Tvättmaskin
 •     Kassaskåp
 •     Luftkonditionering
 •     Möblerad balkong
 •     WiFi


Service inom området:

 •     Supermarket ca 5 km bort
 •     Fri parkering i garage
 •     Utomhuspooler (ej uppvärmda)
 •     Stor trädgård
 •     Restaurang på klubbhsuet
 •     6 tennisbanor
 •     Fullt utrustat gym

Golfbanor

I detta paket ingår obegränsad golf på banorna Faldo och O´Connor course. Vi förbokar en starttid varje dag och vill ni sedan spela ytterligare 9 eller 18 hål så skriver ni upp tider på plats utan kostnad. Golfbil kan vara nödvändigt om man har problem med hälsan eller inte är i topptrim. Golfbilar bokas och betalas på plats och går ej att förboka.

Som namnet antyder är Faldo GC en bana designad av Sir Nick Faldo. Banan ligger vid Amendoeira Resort och öppnade likt systerbanan O´Connor år 2008. Bana är lång, kuperad och har massor av bunkrar samt svåra små snabba och upphöjda greener. Här gäller det att ha tungan rätt i mun och ha tålamodet med sig. Faldo course passar de med lägre hcp bättre än de med högre hcp då det är en riktigt utmanande golfbana som naturligtvis är extra svår första gången man spelar banan. Passa på att njut av de vackra omgivande olivträden och vyerna över landsbyggden. Efter en dag på Faldo vill man gärna återkomma och utmana banan igen. Golfbil ingår på Faldo.


O´Connor Jr golfbana öppnade 2008 och ligger vid golfresorten Amendoeira. Detta är en bana som går i kuperad terräng så vi rekommenderar därför golfbil. Bana är lång (6708 meter) med breda fairways, stora snabba greener och många bunkrar. Här kommer troligen de med medel - lägre hcp trivas bäst och speciellt de som har längd i sina slag. Ni kommer kunna njuta av vackra omgivningar och spel på en mycket välunderhållen golfbana.

Video - Faldo course

Video - O`Connor Course

Transport på plats

I detta paket ingår privat flygplatstransfer t/r hotellet och flygplatsen. Lokal representant möter er vid ankomsthallen på flygplatsen med skylt med ert namn/We Do Travel. Ni hämtas på hemresedagen på avsatt tid vid hotellets reception.

Önskar ni istället en hyrbil ordnar vi det mot eventuell prisjustering. Då inkluderar vi en fullt försäkrad hyrbil vilket betyder ingen självrisk och att alla kostnader exkl. bensin, vägtullar, enhet för vägtullar och eventuella tillägg för utrustning som barnstolar, GPS etc ingår. I hyran ingår också en extra förare och ni betalar ingen deposition på plats. Bilen hämtas och lämnas på Faro flygplats. Önskar ni hellre en privat flygplatstransfer så bokar vi det (med eventuell prisjustering)

 • Vid 1-2 personer bokar vi en grupp C bil vilket innebär en Renault Megane/Ford Focus/liknande, 5-dörrars och säten går att fälla
 • Vid 3-4 personer bokar vi en grupp F bil viket innebär en Ford Focus Station Wagon/liknande, 5-dörrars
 • Vid 5-7 personer bokar vi en grupp I bil vilket innebär en Nissan Evalia/liknande, 5-dörrars med 7 säten
 • Vid 8 personer bokar vi två grupp F bilar vilket innebär två Ford Focus Station Wagon/liknande

Kommentarer från våra resenärer

"Perfekt boende och spel på golfbanor i absolut toppklass!"
S Gudmundsson (februari 2020)

 

Destinationen

Algarve erbjuder enastående stränder vaktade av ståtliga klippor, små mysiga fiskebyar med tavernor direkt vid havet, livliga semesterorter där natten är lång med massor av aktiviteter.

Albufeira är den välkända och välbesökta semesterorten väster om flygplatsen i Faro. Även om delar av staden har slitits av årtionden av turism finns det fortfarande en stor charm i Albufeira. Staden består av vitkalkade hus och små gator med boutiquer, många mysiga restauranger och tavernor. Besök den charmiga hamnen eller någon av de fina stränderna i staden. Albufeira är också kustens nöjescentrum för turister med många barer och nattklubbar som har öppet in på småtimmarna.

Vilamoura är golfmeckat på Algarvekusten. Här ligger ett stort antal fina golfbanor kring orten tillsammans med exklusiva golfhotell. Framåt kvällen samlas golfare och turister från hela världen i den fina hamnen som omges av ett stort antal bra restauranger och pubar med olika teman och i hamnbassängen ligger lyxyachterna på rad. Väster om hamnen ligger populära stranden Praia da Falésia och öster om hamnen ligger fina lokala stranden Praia de Vilamoura och stadens kasino. När ni är i Vilamoura kan ni också passa på att promenera strandpromenaden till den intilliggande orten Quarteira för mer lokala tavernor och shopping.

Kustens huvudort, Faro, är en kosmopolitisk stad som vibrerar året om samtidigt som det är en charmig gammal stad med kullerstensgator och gott om gröna parker. Börja besöket i Faro i den vackra trädgården Jardim Maneul Bivar som ligger intill stadens hamn. Vid den norra utgången från parken börjar Faros huvudsakliga shoppingstråk med alla slags butiker och kaféer. Tar ni er ytterligare norr ut kommer ni till några av stadens kända kyrkor och ytterligare nordväst till en av stadens populära marknader.

Portimao är en klassisk semesterort ca en halvtimmes färd väster om Albufeira. I den gamla stadsdelen ligger fisk- och skaldjursrestaurangerna på rad. I anslutning till Portimao ligger badorten Praia da Rocha som är populär för just sin enastående strand och strandpromenad som framåt kvällen övergår till en livligare bargata. När ni är i området rekommenderar vi er också att besöka den lugna och charmiga byn Alvor som erbjuder lokala enastående fiskrestauranger i sitt mysiga centrum och strandpromenad. Det blir knappast charmigare.

Lagos på västra Algarve är en av kustens mest populära orter att besöka. Här finner ni ett charmigt centrum med kullerstensgator, gott om souvenirbutiker, restauranger och pubar och vid marinan gott om sena kvällsnöjen. Passa på att besöka den breda vita sandstranden öster om staden eller naturreservatet Farol da Ponta da Piedade med vandringsstråk och berömda grottor. När ni är i Lagos har ni inte långt till den lilla fiskebyn Sagres som kallas ”världens ände”, Europeiska fastlandets mest sydliga punkt.

Tavira är östra Algarves centralort. En pittoresk stad där det känns som att tiden stått stilla. Ställ bilen utanför centrum och promenera i den gamla staden längs de smala gatorna, upptäck några av de 37 vackra kyrkorna och ta igen er med en matbit vid någon av alla de lokala restaurangerna längs flodkanten i centrum. Framåt kvällen lever staden upp med mycket folk på restauranger, gator, barer och klubbar. Tavira är ett måste att besöka om ni befinner er på den östra delen av kusten.

Se & göra

Från Faro kan ni ta en taxi båt till Ilha Deserta (Deserta Island) som är en obebodd ö och del av Ria Formosa Natural Park. Här kan ni koppla av vid den 7 km långa vita sandstranden, upptäcka några av de 300 fågelarterna som har skådats eller promenera längs den 2 km långa vandringsleden Santa Maria Boardwalk som avslutas vid Portugisiska fastlandets mest södra punkt Cape St. Mary. Glöm inte att packa ner en matsäck och gott om vatten, det finns bara en restaurang på ön.

Besök äventyrsparken Parque Aventura utanför Albufeira om ni vill ha en spännande dag i naturen. Här kan ni åka ziplines eller gå på repbroar mellan träden. Olika nivåer finns beroende på hur äventyrlig du är. Inom parken finns också paintball. Perfekt för den äventyrliga familjen eller för teambuilding.

Dykning är en populär aktivitet längs Algarves fina kust. I Faro ligger dyksällskapet Hidroespaço som tar sig an nybörjare och mer erfarna. De är de enda som är licensierade att dyka bland sjöhästar. I Portimao hittar ni SubNauta dykcenter som erbjuder utflykter för de mer erfarna.

Strax väster om staden Lagos ligger djurparken Parque Zoológico de Lagos med mycket fåglar och apor, en kul aktivitet för de mindre barnen.

Ta en båttur till havs. Från flera orter utgår båtturer med olika natursköna upplevelser till havs. Från Portimao kan ni bland annat åka en två timmars båttur ut till vackra Benagil Sea Cave som enbart nås med båt. Från Albufeira och Lagos kan ni åka båtturer för att skåda delfiner och samtidigt uppleva den vackra kusten från havet. Från Faro kan ni uppleva Rio Fermosas naturreservat till havs med stopp för dopp i havet och besök på ön Deserta Island.

Flygresa

Flygresa tillkommer priserna. Boka flygresa på egen hand eller be oss om en offert inkl. flygresa på era önskade avresedatum från er närmsta flygplats. När We Do Travel bokar er flygresa skyddas ni av paketreselagen. Förfrågan görs enklast på vår hemsida men ni är hjärtligt välkomna att ringa oss på 040 65 13 000 eller mejla oss på info@wedotravel.se

 

Karta