Skip to main content

Tuggummit som sänker din score

Tugga dig till resultat

Det är ingen slump att fler och fler världsspelare på tourerna väljer att tugga tuggummi när de tävlar. Vi ringde upp ReFuel AB´s CEO Magnus Lindblad för att få veta mer om denna alltmer populära trend och deras energituggummi Golf Gum.
Det är en energirik Magnus vi når på telefon där han just checkat in på sitt hotellrum i Eslöv. Just nu är det bråda dagar med lansering av de populära energituggummina Golf Gum och Apollo i butiker runt om i Skåne.

Hur kommer det sig att Golf Gum hittat till Sverige?
Det är egentligen min kollega, Mathias Åströms "fel" Han hittade Golf Gum/Apollo Energy Gum på nätet. Med sina 11 år på Wrigley förstod han att det finns en lucka när det kommer till att få i sig energi förutom att dricka den. Här kommer Golf Gum & Apollo Energy Gum perfekt in i en marknad som egentligen inte finns. Energituggummi är en helt ny kategori och ett helt nytt sätt att få i sig sin köpta energi!

Kan du förklara, för oss noviser, om varför man ska tugga Golf Gum?
Golf Gum är ett energituggummi som höjer din energi, förbättrar din koncentration och sänker dina scorer.
Tuggandet ökar nämligen din kognitiva koncentrationsförmåga. Apollo Golf Gum har en Liquid Core-kärna som är rinnande. Kärnan består av 80 mg naturligt koffein, vilket är lika mycket som en normal burk med energidryck. Koffeinet i tuggummit kommer däremot från gröna kaffebönor. Dessutom innehåller det också vitamin B6 och B12. Golf Gum är helt sockerfritt och veganskt. Det smakar väldigt bra med tanke på hur mycket koffein som finns i ett tuggummi.

Räcker det inte med en kopp kaffe?
En kopp kaffe smakar ofta fantastiskt mellan 9-an och 10-an. Fortsätt med de. Golf Gum är till för hela golfrundan. I och med Golf Gums rinnande kärna tas energin/koffeinet upp mer än 3 gånger så snabbt i och med att det tas upp i munnen i jämförelse med kaffe eller energidryck som tas upp i magen. Utöver det hjälper det kognitiva att tugga med käkarna till att öka koncentrationen och stärka skärpan under din runda.

Hur smakar då ett Golf Gum?
GolfGum har en rinnande kärna som består av 80 mg koffein (lika mycket som en energidryck) , B6 och B12 vitaminer. Därför kan Golf Gum smaka lite beskt i början men övergår därefter snabbt till en stark och väldigt ihållande smak av fräsch Spearmint.

Var kan jag köpa Golf Gum?
Idag kan du köpa ditt Golf Gum i Dormys alla butiker, Out of Bounds, Apohem och Meds. Utöver detta finns Golf Gum på ca 50 golfklubbar runt om i Sverige. Saknar din klubb Golf Gum – kontakta oss på ReFuel så ser vi till att det kommer på plats.

Vi konstaterar också att ett Golf Gum enbart innehåller 5 kalorier, att det är något större än ett vanligt tuggummi då det ska finnas plats för Liquid Core kärnan samt att det är det tuggummi på marknaden som innehåller mest Xylitol. Rekommendationen är att tugga max två bitar under tio timmar.

Ja visst ska vi prova Golf Gum. Det må kanske inte vara en garanti för att bli en ny Tiger Woods men goda råd är dyra och detta är ett prisvärt försök att förbättra scoren.