Skip to main content

En lokal inblick i Murcia

Upptäck Murcia

Den historiska staden Murcia belägen åtta mil söder om Alicante är en av Europas varmaste och soligaste städer med dagar på 20 grader i januari och 320 soldagar per år. Här är det väder för golf året om. Med sina 440.000 invånare är staden den sjunde största i Spanien och en av de största universitetsstäderna med över 30.000 studenter. Och med studenter kommer ofta nöjen. Så utöver att besöka höjdpunkter som katedralen, skulptören Francisco Salzillo museeum och förföras av alla vackra barockbyggnader finns det gott om hippa krogar, klassiska tapasbarer, trendiga butiker och nattliga klubbar. För att bena ut vart ni ska bege er i myllret av alternativ slog vi en signal till vår vän Ambrosio som utöver att ha ätit middag med Woddy Allan och drivit golfhotell är en lokalbo med adress mitt i smeten. Här kommer Ambrosios tips vad ni inta ska missa och hur en lokalbo spenderar en lördag.

Hola Ambrosio. Hur är vädret denna februaridag där vi har +1 grad och regn i Malmö?
Här skiner solen och termometern visar 22 grader. En helt vanlig februaridag. Jag har just tagit en kaffe på balkongen. arför ska golfare från Sverige besöka Murcia stad?
Ja som jag förstår har vi något bättre väder (skratt) Här kan vi spela golf i shorts från september till maj. På sommaren är det däremot för hett. Sen är det en livlig stad med massor av trevliga människor och högklassiga restauranger. Och mycket nöjen förstås.

Vilka sevärdheter skall man inte missa?
De mest självklara sevärdheterna är den stora katedralen, vårt historiska kasino och gamla stan med många torg, historiska byggnader och gågator där man kan promenera i lugn och ro och göra en hel del shopping om man vill det.

Vad gör du i Murcia en vanlig lördag?
Eftersom jag spelar golf så blir det ofta en runda på Altorreal eller El Valle på förmiddagen om jag nu inte spelar tennis. Sen tar jag mig ut med familjen och träffar vänner. Vi brukar äta tapas i timmar på några av alla tapasbarer kring katedralen och Plaza de la Flores. Till det kan det bli ett par glas vin. Sen blir det ofta ett besök på El Corte Inglés och i några butiker i gamla stan.

Vilka är dina bästa restaurangtips i Murcia?
Restaurante La Pequeña är en prisbelönt restaurang som serverar spanska fisk- och kötträtter. "Fine dining" på lokalt vis. Restaurante Keki gör underbara smårätter och huvudrätter. Mycket fisk och skaldjur och riktigt bra viner. Restaurante Rincon de Pepe vid hotellet Tryp Rincon är nog stans mest eleganta tapasbar och en av Spaniens bästa tapasrestauranger. De gör klassiker tillsammans med moderna varianter på tapas.

Om man vill ta en öl en eftermiddag efter golfrundan. Vart ska man ta sig?
El Mercado de Correos som är en saluhallhall och trevlig ställe för mat och öl. Perfekt ställe att koppla av på även varma dagar då man kan sitta inne i skuggan.

Vart beger man sig om man har energi även kring midnatt?
En hipp nattklubb med mycket studenter och yngre är Bizz'art. Klassisk nattklubb med dansgolv och dj´s. Sala REM är stället om man vill lyssna på livemusik och rockmusik. En musikklubb helt enkelt. Pubar och restauranger i gamla stan och centrum har ofta öppet väldigt sent och det finns mycket att välja på.

Om man vill kombinera sin resa med något event. Vilket skall man sikta på?
Personligen gillar jag Warm Up Festival som är en slags stadsfest med konserter utomhus. Här spelar stora internationella artister tillsammans med lokala band. Normalt sett så arrangeras festivalen första veckan i maj.

Bokar ni en golfresa till Murcia så hjälper gärna Ambrosio er med fler lokala tips när vi väl är på plats.

BOKA MURCIA