Skip to main content

Scottish Classic - 4*Dalmahoy Golf Hotel

Scottish Classic i Edinburgh – en roligare golfresa för gruppen

Ta med gruppen till klassisk golfmark och gör upp om prisbord och äran i er egen Scottish Classic på Dalmahoy GC. Kombinera allvar på banan med skratt, pints, fina middagar och besök i centrala Edinburgh. Dalmahoy Golf Hotel är ett mycket omtyckt golfhotell och väl utvalt som golfweekend och tävlingsdestination.

Två banor av helt olika karraktär

Utanför dörren på hotellet så finner ni bra övningsområde och två omtyckta golfbanor. Ni spelar East course som kallas ”the beast” för sin väldiga längd. Här har damerna spelat Solheim Cup så vinnaren kommer få plocka fram mästartakterna för att få greppa pokalen och klä sig i den gröna kavajen. Som komplement till East course spelar ni systerbanan West course. En kortare och mer teknisk utmaning som kan fälla avgörande.

Ett vinnande hotell

På hotellet, som ligger tio minuter från flygplatsen, bor ni bekvämt i moderna och välutrustade rum. Här ingår en stadig frukostbuffé och en uppskattad middag varje kväll. Efter en dag på banan finns inomhuspoolen och gym samt, mer självklart, trevlig pub och sportbar. En taxiresa till centrala Edinburgh tar ca tjugo minuter och det lockar förstås med ett besök i denna trevliga stad. Besök whiskymuseum, slottet, shoppa souvenirer och ät fish & chips. Dalmahoy Golf Hotel är en superb bas för gruppen som önskar bo bekvämt med golfbanor utanför dörren och nöjen inom nära avstånd.

Tävlingspaketet

Ert tävlingspaket kommer, bekvämt förpackad i en kabinväska, levererad med post till er i god tid innan avresa. Väskan innehåller allt ni behöver för er tävlingsresa oavsett om ni planerar lagtävling eller individuell tävling, tävlingsspel varje dag eller en endagarsbatalj. Väskan är redo att bäras in på planet mot destinationen och ni behöver bara meddela om ni tänker spela lag- eller individuell tävling på plats. Ta med er denna tävlingsväska till destinationen och gör golfresan både roligare och mer spännande.

Lagtävlingsväskan:
Här finner ni bland annat kvalitativa golfpikéer i två olika lagfärger, en vandringspokal till vinande laget, förstapris till vinnande laget och goda tröstpriser till förlorarna samt någon överraskning till samtliga. Således är ni utrustade för en smidig resa och en rolig tävling.

Individuella tävlingens väska:
Här finner ni bland annat den gröna vinnarkavajen, en vandringspokal till årets vinnare, ett fint förstapris till vinnare, ett välsmakande andrapris och goda tröstpriser till övriga samt överraskning till samtliga. Med andra ord allt ni som en grupp- och spelledare behöver inför en rolig tävlingsresa.   

 

Detaljerad prislista

 

Hotellet

4****Dalmahoy Golf Resort har ett fördelaktigt läge bara några minuter från flygplatsen i Edinburgh och drygt en halvtimmes taxi till centrala Edinburgh. Denna golfresort erbjuder två kvalitativa och underhållande golfbanor direkt utanför dörren och i vårt paket ingår stor frukostbuffé samt middag dagligen. Boende sker i fina standard dubbelrum. Rumskategori går att uppgradera på förfrågan.

Rum: Standardummen kallas "Classic double room" och består av en Queen Size säng alternativt två separata dubbelsängar. Rummen är väl tilltagna i storlek och erbjuder bekvämligheter som platt-tv, kaffebryggare, minikyl, kassaskåp, strykjärn och strykbräda. Alla rum har fritt WiFi.


Moderna rum på Dalmahoy Golf Hotel.

Restauranger & barer: På Dalmahoy finns både en formell och en mer ledig restaurang. James Braid Bar & Brasserie är en avslappnad restaurang med golf- och sporttema. Här ingår varje kväll en välsmakande middag av hög kvalitet, välj mellan stekar, pastarätter, hamburgare och vegetariska alternativ. I Pentland Restaurant gäller vita dukar och fina viner. Här har ni utsikt över golfbanan och kan skymta Edinburgh Castle i horisonten. Menyn består av lokalproducerade ingredienser och erbjuder traditionella Skotska rätter tillsammans med internationella alternativ. På hotellet kan ni också avnjuta Afternoon Tea och umgås i hotellets klassiskt inredda cocktailbar. Som komplement finns ett oöverskådligt utbud av restauranger och pubar i centrala Edinburgh, mindre än en havtimme bort. 


Kaffe, whisky och pints i golfbaren.

Faciliteter & Underhållning: Hotellet erbjuder en inomhuspool stor nog för ett pass simträning och ett gym utrustat med det senaste inom gymutrustning. Ni som vill unna er lite extra avkoppling kan boka en SPA-behandling i hotellets Beauty Essentials Salon. För företag finns gott om möteslokaler och vi kan tillsammans med Dalmahoy erbjuda en rad spännande teambuilding aktiviteter på förfrågan.


Dyk ner i hotellets pool och värm er i bastu.


Ni når centrala Edinburgh inom en halvtimme.

Video - Välkomna till Dalmahoy Hotel

Golfbanor

I detta paket ingår 2 x 18 hål på East course och 2 x 18 hål på West course. Vi förbokar starttider efter era önskemål.

East course är en monsterbana från mästerskapstee då den mäter 6800 meter, därav smeknamnet "the beast". Från gul är banan något mer modesta 6100 meter. På East course vann Europas damer sin första Solheim Cup och här har Nick Faldo och Seve Ballesteros kämpat om pokaken i Scottish Seniors Open. Arkitekt James Braid har skapat en bana där det behövs en del kraft och längd i kombination med exakt kortspel. Fairways är generellt breda och förlåtande med undantag för några ganska snällt placerade bunkrar. Undantagen är hål 13 och 14 som är nyligen renoverade hål där fairways är mer snäva och hindren fler. Greenerna är rakt igenom väl tilltagna. På East course kommer alla golfare att trivas, men de som har mer längd från tee kommer att gynnas.


Sköna miljöer längs Dalmahoys East och West course.


West course är ett perfekt komplement till storebror East course och är en parkbana med stor variation på hålen. Banan mäter 4620 meter med par 68 och är en tekniskt utmanande golfbana i ständigt bra skick. Här är fairways smala och greenerna komprimerade så det gäller att ha koncentration och tanke i varje slag. West course passerar hotellet både på 9:e och 13:e hålet. En rolig och utmanande bana som passar lika bra för de med högre hcp som de mer rutinerade.


Snabba greener väntar i Skottland.

Video - Dalmahoy golfbanor

Transport på plats

I detta paket ingår privat flygplatstransfer t/r. Chaufför möter er i ankomsthallen med en skylt med ert namn och köär er de ca tio minuterna till hotellet. På hemresedagen hämtas ni vid angiven tid utanför receptionen.

Karta