Skip to main content

4*Hotel Ilunion Fuengirola - Golfweekend

Golfweekend till centrala Fuengirola

Här presenterar vi en golfweekend som kombinerar strandliv, stadsliv och ypperlig golf i och omkring svenksorten Fuengirola. Ni bor direkt vid Medelhavets strand och Fuengirolas imponerande strandpromenad. Efter en dag på golfbanan tar ni några få steg ut och hittar genast en ljummen uteservering i Medelhavskvällen. Promenerar ni vidare västerut så tar den kilometerlånga promenaden er längs butiker, restauranger och barer och ner till till den livligiga hamnen med gott om kvällsnöjen. 

Hotellet har en varm, ljus och skandinavisk känsla och perfekt läge för att uppleva mycket på få dagar. Efter en dag på golfbanan eller utflykt så kan ni ta ett uppfriskande dopp i hotellets utomhuspool med tillhörande havsutsikt, en drink på hotellets terrass eller avnjuta en middag i hotellets restaurang med fina vyer.

Ni spelar en runda vardera på den närliggande och populära klubben Mijas Golf Clubs två banor Los Lagos och Los Olivos samt en runda på mångas favorit på kusten, Santana Golf Club. Körtid från hotellet till banorna är 10 – 20 minuter med bil.  

I detta paket ingår en fullt försäkrad hyrbil utan krångel inklusive fria mil och full försäkring som hämtas och lämnas på Malaga flygplats. Ni betalar ingen deposition utan det är bara att tuta och köra. Bilens storlek anpassas efter antal resenärer. Vid hotellet finns parkeringsplats som kostar €15 per dygn och betalas på plats. Är ni några stycken som reser kan det vara både bekvämt och ekonomiskt att boka vår privata transfer istället för bil.

Hotel Ilunion är det perfekta valet för en golfweekend i Fuengirola.


Hotellet

4*Ilunion Hotel ligger centralt vid strandpromenaden i Fuengirola på Costa del Sol och är ett perfekt resmål för en golfweekend. Här har ni poolområde att koppla av vid samt restaurang, bar och 24-timmars öppen reception. Hotellet har 180 fräscht inredda rum.

Rum: Boende sker i standard dubbelrum på 16 kvadratmeter. Alla rum har dubbelsäng på 180 x 200 cm alternativt två enkelsängar på 90 x 200 cm. Rummen har även skrivbord och stol samt modernt badrum. Rum kan uppgraderas till Dubbel med havsutsikt och då bor ni på ytterligare några kvadratmeter samt med balkong.

Restauranger & barer: I vårt grundpaket ingår inga måltider på detta hotell. Det finns ett enormt utbud av restauranger som serverar frukost, lunch och middag utanför hotellet. Dock har hotellet en populär restaurang som serverar frukost, lunch och middag med fin havsutsikt samt en snack bar med strandläge som är kombinerat kafé och bar, en skön plats att slå sig ner vid efter en dag med aktiviteter.Underhållning & faciliteter: Hotellet har en härlig terrass med pool där ni kan ta ett uppfriskande dopp eller koppla av i solstolar. Utanför hotellet finns strand där flera vattensporter erbjuds. Parkering erbjuds mot en avgift på €15 per dygn. Hotellet har två mötesrum som kan bokas via oss på förfrågan. 

Golfbanor

I detta weekendpaket ingår 1 x 18 hål på Mijas Los Lagos, 1 x 18 hål på Mijas Los Olivos och 1 x 18 hål på Sanatana.

Vi förbokar alla starttider efter era önskemål och kan boka annat golfupplägg än vårt förslag om så önskas.

Mijas Los Lagos är designad av välkända Robert Trent Jones och är en av två mästerskapsbanor på Mijas Golf Club. Ursprungligen öppnade banan 1976 men under 2012 uppdaterades designen och layouten till dagens än mer uppskattade golfupplevelse. Banan bjuder på breda ondulerande fairways som vid minst hälfen av hålen kantas av vatten och hålen avslutas med stora injudande greener. Är du en meriterad golfare har du goda chanser att spela en utmanande taktik medans vi med högre hcp har en kul runda på en inte alltför svår bana.


Mijas Los Olivos är en av två banor på Mijas Golf Club. Denna bana är liksom systerbanan designad av välmeriterade Robert Trent Jones. Los Olivos är en något tuffare utmaning än Los Lagos. Här spelar ni på smalare fairways med gott om träd längs fairways och greenerna är mindre och mer ondulerande än grannbanan. Välj Los Olivos om ni vill ha en utmanande dag på en välvårdad golfbana med taktiskt spel och där ni får använding av flera klubbor.


Santana GC är en riktig pärla på Costa del Sol, beläget ca tio minuters bilfärd norr om Fuengirola. Banan ligger i lugna och natursköna omgivningar bort från det mer hektiska livet vid kusten. Här kan man njuta av fågelkvitter och en riktigt välunderhållen golfbana som är enkel att promenera runt. Banan är ganska lång och kanske kan uppfattas som svår om man inte har lite längd i slagen men i övrigt är det en förlåtande design. Det finns naturligtvis en del vatten och välplanerade bunkrar men den öppna designen är lätt att förstå. Vi rankar Santana som en av de mest prisvärda golfbanorna på Solkusten och vi rekommenderar er definitivt ett besök här oavsett hcp.

Transport på plats

Under denna golfweekend ingår hyrbil med fria mil, full försäkring, extra förare och ni betalar ingen deposition. Alla kostnader exkl. bensin och eventuella tillägg för utrustning som barnstolar, GPS etc ingår och ni betalar ingen självrisk vid eventuella skador. Bilen hämtas och lämnas på Malaga flygplats. Utanför ankomsthallen åker ni två minuters shuttle till hyrbilsbolagets kontor där ni hämtar ut bilen. På hemresedagen lämnar ni bilen på samma kontor och körs sedan till avreseterminalen. För er som önskar privat flygplatstransfer erbjuder vi servicen mot eventuell prisjustering, be oss om prisinformation.

  • Vid 1-2 personer bokar vi en grupp C bil vilket innebär en Renault Megane/Ford Focus/liknande, 5-dörrars och säten går att fälla
  • Vid 3-4 personer bokar vi en grupp L bil viket innebär en Renault Kangoo/liknande, 5-dörrars med stort lastutrymme
  • Vid 5-7 personer bokar vi en grupp I bil vilket innebär en Nissan Evalia/liknande, 5-dörrars med 7 säten
  • Vid fler personer bokas flera bilar eller så rekommenderar vi istället privat transfer

Karta