Skip to main content

East Lothian - Craigielaw Golf Club - Golfweekend

Superb golf i East Lothian

Strax öster om Edinburgh ligger golfkusten East Lothian med många golfbanor i toppklass mellan mysiga byar där man gärna stannar till på en lokalpub för en pint och en rustik middag. En angenäm och lantlig vistelse nära civilisationen väntar i Skottland och East Lothian.

Boende vid golfbana

Vi erbjuder boende på den populära golfklubben Craigielaw som ligger direkt vid havet ca en halvtimmes transfer från Edinburghs flygplats. Direkt utanför era rum ligger golfbanan med samma namn. Frukost och två middagar ingår i klubbens restaurang. En kväll tror vi att ni vill promenera till någon av de närliggande pubarna för middag alternativ ta en taxi till restauranger i grannorten Gullane eller Edinburghs stora utbud av restauranger, shopping och nöjen. Tågstationen Longniddry ligger fem minuters taxiresa bort och härifrån kommer ni in till centrala Edinburgh med tåg.

Tre golfbanor under samma helg

Heldagsgolf ingår på hemmabanan Craigielaw, grannen Gullane II samt en 18 hålsrunda på Kilspindie Golf Club. Tre riktigt bra golfbanor som ger er en härlig mix av Skotsk golf under en och samma helg.

Privat flygplatstransfer inkluderad

I vårt arrangemang ingår flygplatstransfer t/r till ert boende på Craigielaw Golf Club. Till golfbanorna Gullane 2 och Kilspindie rekommenderar vi taxi då bilresorna är på tio respektive femton minuter.  


Hotellet

Ni bor i hotellrum vid Craigielaw Golf Club som totalt erbjuder 25 välinredda och ljusa rum. Alla rum är inredda med bekväma sängar, stort badrum, tv, kaffekokare och vy över golfbana eller den trevliga gården. Boende sker i dubbelrum med separata sängar eller enkelrum. Ni intar frukost i klubbhusets restaurang där även två middagar serveras tillagade på lokala råvaror. Inom tio minuters taxiresa når ni flertalet restauranger och pubar varav några ligger inom en kvarts promenad.

Golfbanor

I detta paket ingår en heldag med golf på Craigielaw och Gullane II samt 18 hål på Kilspinide.

Craigielaw GC öppnade upp för spel så sent som 2001 och har blivit ett populärt tillskott till de traditionella linksbanorna i området. Craigielaw har dock gjutit sig in så pass väl i den omgivande naturen att man lätt kan tro att banan legat där den gör i minst ett sekel. Ni spelar en bana med många tufft placerade bunkrar både vid green och längs fairways. En förrädisk ruff följer er längs alla hål så precision i den ibland tilltagande vinden är en nyckel till framgång. Greenerna är snabba och ibland snabbt ondulerande och svårlästa, här kan man både vinna och förlora många poäng. De mest avgörande hålen för dagens resultat är hålen 11 – 16 som är en rad av starka hål. Håller ni er i närheten av hålens sammanlagda par 25 bör ni få en riktigt bra score.


Guallane Golf Club har tre banor som alla rankas högt i Skottland. Mästerskapsbanan Gullane I är den bana många siktar in sig på att spela men faktum är att Gullane II ger de flesta en mycket roligare och underhållande golfdag. Bana inleder de första 7 hålen bredvid systerbanan I i en flack och öppen terräng. Därefter sveper den ner mot ett naturreservat vid Abelady Bay. Banan vänder hemåt från hål 13 med vinden i ryggen. Ofta ger en illusion av en öppen och bred bana men mista er inte då många faror i form av tuff ruff och svåra bunkrar står i er väg mot ett gott resultat. Gullane II har stått värd för större event som bland annat kval till the Open Championship.


Kilspindie är världens 35:e äldsta golfbana och öppnade redan 1867. Ni är med andra ord på historisk mark. Denna charmanta, klassiskt traditionella skotska linksbanan kallar vi ett guldkorn. Här spelar ni många hål direkt vid Nordsjöns kust så väder kan bli en faktor under rundan. Bana är förhållandevis kort med par 69 och bjuder på en par 5:a och fyra par 3:or. Inga av par 4:orna skrämmer i längd men är väl så underhållande. På Kilspindie väntar en klassiska linksupplevesle där teknik och taktik blir viktigare än längd.      

 

 

Transport på plats

I detta paket ingår privat flygplatstransfer t/r. Chaufför möter er i ankomsthallen på flygplatsen med en skylt med ert namn. På hemresedagen hämtas ni på anslagen tid vid klubbhuset på Craigielaw. Till golfbanorna Gullane II och Kilspinide rekommenderar vi taxiresa då det blir mer ekonomiskt än en förbokad transfer. Taxiresan tar ca 10 - 15 minuter till de båda utflyktsbanorna.

Flygresa

I detta paket ingår flygresa direkt från Arlanda eller Köpenhamn inklusive resväska på 20 kg, golfbag på 20 kg och ett handbagage på 8 kg. Vi bokar alltid direktflyg och i första hand med SAS eller Norwegian. Sänd oss en förfrågan för att få priset bekräftat på ert önskade resdatum och från er önskade avreseflygplats. Vi reserverar oss för att prisklassen som anges i vår prislista kan vara slutsåld vissa datum under perioderna. Alternativa datum inom samma period till vårt angivna pris erbjuds alltid i dessa fall.  Förfrågan görs enklast på vår hemsida men ni är hjärtligt välkomna att ringa oss på 040 65 13 000 eller mejla oss på info@wedotravel.se

Karta