Skip to main content

Costa Blanca - Los Alcazares - Mar Menor Residences med Golfhäftet

Spela billigare golf på Costa Blanca – Golfhäftet ingår

Denna prisvärda golfresa tar er till södra Costa Blanca och ett riktigt golfvänligt klimat året om. Bo i moderna lägenheter med plats för upp till fyra personer och spela golf på närliggande golfbanor. I detta grundpaket med Golfhäftet ingår två rundor golf på toppbanorna El Valle och Lo Romero. Övrig golf reserverar vi till er på banor där ni erhåller halv ordinarie green fee med det inkluderade Golfhäftet. Bokar ni detta golfpaket kan ni förlänga golfupplevelsen även efter hemkomst och spela till halv green fee på upp till tusen golfbanor i bla Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Spanien, Portugal, Storbritannien, Irland och Italien.

Populära lägenheter

På Mar Menor bor ni i ljusa moderna lägenheter med fullt utrustade kök, vardagsrum med soffgrupp, matbord och tv med internationella kanaler. Ni har en stor möblerad balkong där morgonkaffet smakar extra gott. Lägenheterna har ett elle två sovrum beroende på antal resenärer. Utanför lägenheten finns parkering till er hyrbil på framsidan och poolområde på baksidan. 

Faciliteter i massor

På gångavstånd finns flera restauranger belägna vid resortens femstjärniga hotell. Välj mellan italienskt, japanskt, spanskt, mexikanskt och andra internationella rätter i någon av restaurangerna. Även golfpuben vid artonde green serverar barmat ackompanjerad av pints och andra uppfriskande drycker. Ni kan också ta del av inomhuspool, gym och tennisbanor på anläggningen och ta bilen till stranden i Los Alcazares, ca tio minuter bort. Inom lägenhetsområdet finns en mindre livsmedelsbutik med basvaror och i Los Alcazares finns supermarket.

Toppbanor - vi skräddarsyr ert golfprogram

I grundpaketet ingår två riktigt underhållande golfbanor. Lo Romero som spelas i härlig natur anses av många vara Costa Blancas mest intressnta och välskötta golfbana. El Valle är Europatourkvalbanan som utmanar lite mer. Två högintressanta rundor att ha som bas och komplement till de banor ni kan spela med Golfhäftet. Vi hjälper er att reservera starttider på de banor där Golfhäftet kan nyttjas och så betalar ni halv green fee på plats i Spanien. Vi rekommenderar er att spela hemmabanan Mar Menor, Europatourkvalbanan Hacianda del Alamo och Mar Menors systerbana Saurines. Alla nås inom kort köravstånd. 

Hyrbil utan krångel ingår

Med We Do Travel upplever ni frihet med en hyrbil "utan krångel". Hyran inkluderar fria mil, full försäkring och en extra förare. Ni betalar ingen självrisk vid eventuella skador och heller ingen deposition vid uthämtningen. Det är bara att tuta och köra. Vid hotellet ingår en privat parkering per lägenhet.

Förläng golfupplevelsen - Golhäftet 2021 ingår

Vid bokning av detta paket erhåller varje golfare en digital version av Golfhäftet 2021 vilket ger er möjligheten att njuta av golfspel även efter semestern med We Do Travel. Golfhäftet ger dig chansen att spela golf till halv greenfee på över 950 golfbanor i bla Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Spanien, Portugal, Storbritannien, Irland och Italien. Läs mer på www.golfhaftet.com


Detaljerad prislista

Lägenheterna

Lägenheterna:
•        Fullt utrustat kök med kyl/frys, mikro, ugn,
•        Tv
•        Luftkonditionering
•        Möblerad balkong/terrass
•        Fri parkering utanför lägenheterna
•        Två sovrum med separata sängar

Service inom området:
•        Närlivsbutik 1 km
•        Utomhuspool
•        Tennisbanor
•        Restauranger 1 km bort
•        Bar 1 km bort
•        Barnpool
•        Inomhuspool (extra kostnad)
•        Gym

Golfbanor

I vårt paket med Golfhäftet till Mar Menor ingår 1 x 18 hål på Lo Romero och 1 x 18 hål på El Valle GC. Dessutom ingår Golfhäftet 2021 i bokningen vilket ger er möjligheten att spela golf till halv ordinarie green fee på flera närliggande golfbanor. Vi hjälper er att reservera starttider enligt era önskemål på så många banor som ni önskar.

Med Golfhäftet 2021 kan ni bland annat välja att spela banor som Mar Menor, Sauriner, Sernea, Hacienda del Alamo, Font del Llop och Alenda GC. Golfhäftet gäller en runda per bana.

Ni erhåller voucher för spel på Lo Romero och El Valle och reservationsbekräftelse för spel på övriga banor. Spel på banor där ni nyttjar Golfhäftet 2021 betalas på plats direkt till klubben.

INGÅR:
Lo Romero är mångas favoritbana på Costa Blanca och hit återvänder gärna spelare under sin golfsemester i området. Banan sträcker sig i ett lugnt och naturskönt område och här kommer ni njuta av både en fantatisk golfbana liksom en magnifik miljön där ni på en del hål kan skåda Medelhavet. Klubben har inget riktigt klubbhus utan man har istället valt att investera i underhållet på banan vilket ger ett exemplariskt skick. Banans höjdpunkt och tillika största utmaning är troligen hål 18 där ni spelar ut från en höjd ner mot fairway och sedan väntar ett inspel på en imponerande och kittlande ögreen. Vi vågar garantera en mycket trevlig golfdag på Lo Romero och rekommenderar er starkt att ha med banan i ert golfpaket till Costa Blanca.  
Ca 25 minuter bilfärd från ert boende


El Valle är en Europatourkvalbana av klass. Jack Nicklaus har designat en varierande golfupplevelse i böljande terräng där golfbil kan rekommenderas under varmare dagar. Något smala fairways med gott om bunkrar kantas dessutom av besvärande ruff och waste så eftertanke primerar ofta en mer chansartad taktik. På El Valle gäller att ha tungan rätt i mun och har man det så kommer det vara en mycket underhållande och berikande golfdag på finfina El Valle. Efter rundan kan man med fördel koppla av på klubbens trevliga restaurang med terrass mot banan.
Ca 20 minuter bilfärd från ert boende


KAN BOKAS MED GOLFHÄFTET:
Mar Menor är en av sex banor designade av Jack Nicklaus och hans team. Banan ligger i anslutning till Mar Menor Golf Resort och sträcker sig mellan semesterhus utan att för den skull komma allt för nära. Banan är flack och lätt att gå och vi tycker den är ganska lätt att spela och passar alla typer av golfare oavsett talang. En del djupa bunkrar och något inte allt för svår vattenhinder kommer att passeras på väg mot de snabba greerna. Passa på att avsluta rundan med en förfriskning i golfbaren belägen några meter från green på 18:e.
Ca 0 minuter bilfärd från ert boende / Inga angivna restriktioner för Golfhäftet

Saurines är en något annorlunda men uppskattad golfbana av ökenkaratär. Här ligger ondulerande fairways och greener som gröna öar utplacerade i ökenlandskapet. Ta med er en wedge till banan, det finns stora chanser att den kan komma väl till pass om ni inte håller på fairway. Vid avslutningshålet väntar en större sjö att parera (eller är det en hägring) vilket ger en intressant avslutning. Saurines är en upplevelse som golfbana oavsett hcp och en rekomendation om ni vill spela en annorlunda karaktär på er nästa golfresa.
Ca 20 minuter bilfärd från ert boende / Inga angivna restriktioner för Golfhäftet

Hacienda del Alamo är en mycket uppskattad och bitvis utmanande golfbana i regionen Murcia på Costa Blanca. Banan som är designad av Dave Thomas med mästerskapsutmaning i fokus har redan stått som värd för bland annat Europatourkval och andra proffisionella tävlingar. Karraktären är ökenbana med wasteareas längs hålen så det gäller att ha fokus på det gröna. Längs rundan stöter ni på vattenhinder och sjöar på ett antal hål samt ett par ögreener. Hacienda är en utmaning i längd och statergi och väl värd besöket. Passa på att avnjuta en lunch eller förfriskning i det trevliga klubbhuset efter rundan. 
Ca 30 minuter bilfärd från ert boende / Inga angivna restriktioner för Golfhäftet

Alenda Golf är en populär bana belägen strax väster om Alicante. Här kommer alla typer av golfare att trivas på en varierad designad bana där inget hål är det andra likt och där ni kommer få användning av många klubbor ur setet. Första 9 är enkla med breda fairways och modesta längder på hålen medan de sista 9 kräver mer precision och taktiskt spel framför längd på slagen. Utöver en kvalitativ golfbana har man goda övningsfaciliteter och ett riktigt modernt och imponerande klubbhus. Alenda Golf är ett givet val om ni planerar nästa golfresa till området kring Alicante eller som en bana att spela på ankomst- eller hemresedag då det är nära till flygplatsen.
Ca 60 minuter bilfärd från ert boende / Inga angivna restriktioner för Golfhäftet

Font del Llop ligger strax nordväst om Alicante och brukar kunna skådas när man passerar i planet innan laning på Alicante flygplats. Denna bana ligger i en dal med klubbhuset beläget ovanför dalen och varifrån ni får en god överblick av många av banans hål. Designers är Blake Stirling och Marco Martin som skapat en bana vackert intergrerad i det kuperade landskapet. Välvårdade gröna fairways lyser i jämförelse med de mer garga och bergiga omgivande landskapet. Förvänta er en lagom utmannade runda där ni stöter på en del vatten, något långt par 5 hål och där golfbil kan vara ett bra tips då det går en hel del upp och ner i dalen Font del Llop. Vi tycker att en runda på Font del Llop passar alla golfare under en golfsemester då den inte är för svår att greppa.
Ca 60 minuter bilfärd från ert boende / Inga angivna restriktioner för Golfhäftet

 

 

Transport på plats

I detta golfpaket ingår fullt försäkrad hyrbil vilket betyder ingen självrisk och att alla kostnader exkl. bensin och eventuella tillägg för utrustning som barnstolar, GPS etc ingår. I hyran ingår också en extra förare och ni betalar ingen deposition på plats. Ni möts vid ankomst på Alicante flygplats av representant från hyrbilsbolaget som följer er till er bil, ni slipper med andra ord stå i kö för att hämta ut er bil. Önskar ni hellre en privat flygplatstransfer så bokar vi det (med eventuell prisjustering)

•    Vid 1-2 personer bokar vi en grupp C bil vilket innebär en Renault Megane/Ford Focus/liknande, 5-dörrars och säten går att fälla
•    Vid 3-4 personer bokar vi en grupp L bil viket innebär en Renault Kangoo/liknande, 5-dörrars med stort lastutrymme
•    Vid 5-7 personer bokar vi en grupp I bil vilket innebär en Nissan Evalia/liknande, 5-dörrars med 7 säten
•    Vid 8-9 personer bokar vi två grupp L bilar vilket innebär två Renault Kangoo/liknande, 5-dörrars med stort lastutrymme
•    Vid fler personer bokas flera bilar eller så rekommenderar vi istället privat transfer

Flygresa

Flygresa tillkommer priserna på våra paket. Vi hjälper er gärna att boka flygbiljetterna från er önskade avreseflygplats på era önskade resdagar. Bokar ni hela paketet med oss skyddas ni av paketreselagen och We Do Travel ansvarar för att ni kommer till destinationen och erhåller alla delar av ert bokade arrangemeng. Be oss om en offert inkl. flygresa genom att klicka här eller ring 040 65 13 000.

Karta