Skip to main content

Los Alcazares - the Residences at Mar Menor - Golfweekend

Prisvärd golfweeknd till Mar Menor

Populära golfanläggningen Mar Menor som ligger ca en timme söder om Alicante flygplats ger er en prisvärd weekend med spel på flera Jack Nicklaus-banor. Här bor ni i ljusa och moderna lägenheter för två till fyra personer och med ett till två sovrum, fullt utrustat kök, vardagsrum och balkong eller terrass. Utanför lägenheterna slingrar sig golfbanan med samma namn, Mar Menor och inom en halvtimme når ni Europatourkvalbanan Haciande del Alamo och fina Saurines.

Stort utbud och service på området

På gångavstånd från lägenheterna når ni anläggningens femstjärniga hotell där ni finner flera restauranger, en irländsk pub och golfbaren vid golfbanans artonde hål. Intill hotellet finns också ett Spa där ni mot ett mindre tillägg kan få tillgång till bastu och inomhuspool samt boka en rad olika behandlingar. Inom området finns också en supermarket där ni kan inhandla mat och dryck inför matlagning i lägenhetens kök. Närmaste ort är kustorten Los Alcazares som ni når på tio minuter med er inkluderade och fullt försäkrade hyrbil. Här finns restauranger, butiker och en sandstrand. Er hyrbil parkerar ni utanför lägenheterna.

Tre golfbanor

Ni spelar en runda golf på hemmabanan Mar Menor, som fått nya greener under våren 2023, samt en Haciande del Alamo och Saurines. Ett golfprogram som kommer ge er en god kombination av layout och utmaning i ett härligt klimat. En prisvärd golfweekend i beehagligt golfklimat väntar på Mar Menor.


Lägenheterna

Lägenheterna:
•        Fullt utrustat kök med kyl/frys, mikro, ugn,
•        Tv
•        Luftkonditionering
•        Möblerad balkong/terrass
•        Fri parkering utanför lägenheterna
•        Sovrum med separata sängar

Service inom området:
•        Närlivsbutik 1 km
•        Utomhuspool
•        Tennisbanor
•        Restauranger 1 km bort
•        Bar 1 km bort
•        Barnpool
•        Inomhuspool (extra kostnad)
•        Gym

Golfbanor

I golfpaketet ingår 3 x 18 hål fördelade efter era önskemål på Mar Menor, Saurines och Hacienda del Alamo. Banan Mar Manor ligger utanför dörren medan de andra banorna nås på ca 20 - 30 minuters bilresa.

Vi förbokar alla starttider efter era önskemål och kan erbjuda annat golfupplägg på förfrågan. Inom kort köravstånd finner ni även banor som Lo Romero och Las Colinas.

Mar Menor är en av sex banor designade av Jack Nicklaus och hans team. Banan ligger i anslutning till Mar Menor Golf Resort och sträcker sig mellan semesterhus utan att för den skull komma allt för nära. Banan är flack och lätt att gå och vi tycker den är ganska lätt att spela och passar alla typer av golfare oavsett talang. En del djupa bunkrar och något inte allt för svår vattenhinder kommer att passeras på väg mot de snabba greerna. Passa på att avsluta rundan med en förfriskning i golfbaren belägen några meter från green på 18:e.


Saurines är en något annorlunda men uppskattad golfbana av ökenkaratär. Här ligger ondulerande fairways och greener som gröna öar utplacerade i ökenlandskapet. Ta med er en wedge till banan, det finns stora chanser att den kan komma väl till pass om ni inte håller på fairway. Vid avslutningshålet väntar en större sjö att parera (eller är det en hägring) vilket ger en intressant avslutning. Saurines är en upplevelse som golfbana oavsett hcp och en rekomendation om ni vill spela en annorlunda karaktär på er nästa golfresa.
 


Saurines är en kul upplevelse med spel i ökenlandskap med sjöar och öar. Inget vi ser ofta här hemma.


Hacienda del Alamo är en mycket uppskattad och bitvis utmanande golfbana i regionen Murcia på Costa Blanca. Banan som är designad av Dave Thomas med mästerskapsutmaning i fokus har redan stått som värd för bland annat Europatourkval och andra proffisionella tävlingar. Karraktären är ökenbana med wasteareas längs hålen så det gäller att ha fokus på det gröna. Längs rundan stöter ni på vattenhinder och sjöar på ett antal hål samt ett par ögreener. Hacienda är en utmaning i längd och statergi och väl värd besöket. Passa på att avnjuta en lunch eller förfriskning i det trevliga klubbhuset efter rundan. 


Europatourkvalbanan Haciande del Alamo är en härlig utmaning i längd och statergi.

Transport på plats

Under denna golfweekend ingår fullt försäkrad hyrbil vilket betyder ingen självrisk och att alla kostnader exkl. bensin och eventuella tillägg för utrustning som barnstolar, GPS etc ingår. I hyran ingår också en extra förare och ni betalar ingen deposition på plats. Ni möts vid ankomst på Alicante flygplats av representant från hyrbilsbolaget som följer er till er bil, ni slipper med andra ord stå i kö för att hämta ut er bil. Önskar ni hellre en privat flygplatstransfer så bokar vi det (med eventuell prisjustering)

•    Vid 1-2 personer bokar vi en grupp C bil vilket innebär en Renault Megane/Ford Focus/liknande, 5-dörrars och säten går att fälla
•    Vid 3-4 personer bokar vi en grupp L bil viket innebär en Renault Kangoo/liknande, 5-dörrars med stort lastutrymme
•    Vid 5-7 personer bokar vi en grupp I bil vilket innebär en Nissan Evalia/liknande, 5-dörrars med 7 säten
•    Vid 8-9 personer bokar vi två grupp L bilar vilket innebär två Renault Kangoo/liknande, 5-dörrars med stort lastutrymme
•    Vid fler personer bokas flera bilar eller så rekommenderar vi istället privat transfer

Flygresa

Flygresa tillkommer priserna. Boka flygresa på egen hand eller be oss om en offert inkl. flygresa på era önskade avresedatum från er närmsta flygplats. När We Do Travel bokar er flygresa skyddas ni av paketreselagen. Förfrågan görs enklast på vår hemsida men ni är hjärtligt välkomna att ringa oss på 040 65 13 000 eller mejla oss på info@wedotravel.se

 

Karta