Skip to main content

Los Alcazares - the Residences at Mar Menor - Golfweekend

Prisvärd golfweeknd till Mar Menor

Populära golfanläggningen Mar Menor som ligger ca en timme söder om Alicante flygplats ger er en prisvärd weekend med spel på flera Jack Nicklaus-banor. Här bor ni i ljusa och moderna lägenheter för två till fyra personer och med ett till två sovrum, fullt utrustat kök, vardagsrum och balkong eller terrass. Utanför lägenheterna slingrar sig golfbanan med samma namn, Mar Menor och inom tjugo minuter når ni Europatourkvalbanan El Valle samt spännande systerbanan Hacianda Riquelme.

På gångavstånd från lägenheterna når ni anläggningens femstjärniga hotell där ni finner flera restauranger, en irländsk pub och golfbaren vid golfbanans artonde hål. Intill hotellet finns också ett Spa där ni mot ett mindre tillägg kan få tillgång till bastu och inomhuspool samt boka en rad olika behandlingar. Inom området finns också en supermarket där ni kan inhandla mat och dryck inför matlagning i lägenhetens kök. Närmaste ort är kustorten Los Alcazares som ni når på tio minuter med er inkluderade och fullt försäkrade hyrbil. Här finns restauranger, butiker och en sandstrand. Er hyrbil parkerar ni utanför lägenheterna.

Ni spelar en runda golf på hemmabanan Mar Menor samt en runda på de övriga Jack Nicklaus-banorna El Valle och Haciande Riquelme. En prisvärd golfweekend i beehagligt golfklimat väntar på Mar Menor.

Lägenheterna

Lägenheterna:
•        Fullt utrustat kök med kyl/frys, mikro, ugn,
•        Tv
•        Luftkonditionering
•        Möblerad balkong/terrass
•        Fri parkering utanför lägenheterna
•        Sovrum med separata sängar

Service inom området:
•        Närlivsbutik 1 km
•        Utomhuspool
•        Tennisbanor
•        Restauranger 1 km bort
•        Bar 1 km bort
•        Barnpool
•        Inomhuspool (extra kostnad)
•        Gym

Golfbanor

I detta golfweekendpaket ingår 1 x 18 hål på Mar Menor, 1 x 18 hål på El Valle och 1 x 18 hål på Hacienda Riquelme. Banan Mar Manor ligger utanför dörren medan de andra banorna nås på ca 20 minuters bilresa.

Vi förbokar alla starttider efter era önskemål och kan erbjuda annat golfupplägg på förfrågan. Inom kort köravstånd finner ni även banor som Lo Romero och Las Colinas.

Mar Menor är en av sex banor designade av Jack Nicklaus och hans team. Banan ligger i anslutning till Mar Menor Golf Resort och sträcker sig mellan semesterhus utan att för den skull komma allt för nära. Banan är flack och lätt att gå och vi tycker den är ganska lätt att spela och passar alla typer av golfare oavsett talang. En del djupa bunkrar och något inte allt för svår vattenhinder kommer att passeras på väg mot de snabba greerna. Passa på att avsluta rundan med en förfriskning i golfbaren belägen några meter från green på 18:e.

El Valle är en Europatourkvalbana av klass. Jack Nicklaus har designat en varierande golfupplevelse i böljande terräng där golfbil kan rekommenderas under varmare dagar. Något smala fairways med gott om bunkrar kantas dessutom av besvärande ruff och waste så eftertanke primerar ofta en mer chansartad taktik. På El Valle gäller att ha tungan rätt i mun och har man det så kommer det vara en mycket underhållande och berikande golfdag på finfina El Valle. Efter rundan kan man med fördel koppla av på klubbens trevliga restaurang med terrass mot banan.


Hacienda Riquelme, designad av Jack Nicklaus och hans team, karaktäriseras av sina ondulerande greener vilka kan vara en tuff nöt att knäcka. På väg fram till green kan långtslående spelare med fördel utmana men alla kan ta sig fram med ett strategiskt spel där de djupa bunkrarna är största hotet utöver puttningen. Banan är trots vissa svårigheter en underhållande värd för en dags golfupplevelser oavsett om du är rutinerad eller amatör. Golfbil är inget krav om det inte är en varm dag eller det finns medicinska själ.   


 

Transport på plats

Under denna golfweekend ingår fullt försäkrad hyrbil vilket betyder ingen självrisk och att alla kostnader exkl. bensin och eventuella tillägg för utrustning som barnstolar, GPS etc ingår. I hyran ingår också en extra förare och ni betalar ingen deposition på plats. Ni möts vid ankomst på Alicante flygplats av representant från hyrbilsbolaget som följer er till er bil, ni slipper med andra ord stå i kö för att hämta ut er bil. Önskar ni hellre en privat flygplatstransfer så bokar vi det (med eventuell prisjustering)

•    Vid 1-2 personer bokar vi en grupp C bil vilket innebär en Renault Megane/Ford Focus/liknande, 5-dörrars och säten går att fälla
•    Vid 3-4 personer bokar vi en grupp L bil viket innebär en Renault Kangoo/liknande, 5-dörrars med stort lastutrymme
•    Vid 5-7 personer bokar vi en grupp I bil vilket innebär en Nissan Evalia/liknande, 5-dörrars med 7 säten
•    Vid 8-9 personer bokar vi två grupp L bilar vilket innebär två Renault Kangoo/liknande, 5-dörrars med stort lastutrymme
•    Vid fler personer bokas flera bilar eller så rekommenderar vi istället privat transfer

Karta