Skip to main content

Hotel Alay Benalmádena - Costa del Sol ★★★

GOLFRESA»  Spanien  Costa Del Sol»  7-nätter» ★★★

Smidig golfresa till Benalmádena: Boende på adults-only hotell med hyrbil & topprankade golfbanor nära Malaga

  Höjdpunkter på resmålet!
  • Hotel Alay ligger 15 minuters bilresa från Malagas flygplats
  • Hotellet ligger direkt ovanför hamnen i Benalmádena så ni har gångavstånd till nöjen och restauranger
  • Adults only-hotell
  • Inkluderad "hyrbil utan krångel"
  • Golf ingår på Torrequebrada och Mijas Los Lagos GC

Låt oss presentera Solkustens kanske mest bekväma golfweekend. Här bor ni på nya fräscha Hotel Alay som ligger direkt ovanför den mysiga och sagolika hamnen i trevliga kustorten Benalmádena väster om Malaga. Hit har ni strax under 15 minuters bilresa från flygplatsen och från hotellet är det få steg till en uppsjö av restauranger och nöjen i hamnen. Så vill ni maximera tiden i värmen är Hotel Alay i Benalmadena en stark rekommendation.  

Vi hjälper er gärna att hitta flygbiljetter som ger er möjlighet att även spela golf på ankomst- eller hemresedagen. Utöver spel på Torrequebrada och Mijas Los Lagos som ingår i paketet finns banor som Santana och Mijas Los Olivos inom en halvtimmes bilfärd.

I detta paket ingår en fullt försäkrad hyrbil utan krångel inklusive fria mil och full försäkring som hämtas och lämnas på Malaga flygplats. Ni betalar ingen deposition utan det är bara att tuta och köra. Bilens storlek anpassas efter antal resenärer. Vid hotellet finns parkeringsplats mot betalning på plats. Är ni några stycken som reser kan det vara både bekvämt och ekonomiskt att boka vår privata transfer istället för bil.

Flygresa

Flygresa tillkommer priserna. Boka flygresa på egen hand eller be oss om en offert inkl. flygresa på era önskade avresedatum från er närmsta flygplats. När We Do Travel bokar er flygresa skyddas ni av paketreselagen. Förfrågan görs enklast på vår hemsida men ni är hjärtligt välkomna att ringa oss på 040 65 13 000 eller mejla oss på info@wedotravel.se

Hotellet

3***Hotel Alay ligger direkt ovanför hamnen i Benalmádena. Hotellet är fräscht och går i idel ljusa färger med snygg design. Varma dagar kan ni dra nytta av det fina poolområdet med tre pooler och närhet till strand. Hotellet är ett ”adults only” hotell vilket betyder att hotellet enbart tillåter gäster 16 år gamla eller äldre.

Rum: I största mån försöker vi boka rum med delvis havsutsikt och balkong, så kallade ”sea side rooms”, vi bekräftar den rumstyp vi kan erbjuda i er offert. Alla rum har luftkonditionering, Wi-Fi, tv med internationella kanaler och badrum.

Restauranger & barer: I vårt grundpaket ingår ingen mat men hotellet erbjuder en restaurang som serverar frukostbuffé och middagsbuffé (detta kan köpas till på plats) Alay Restaurant servera även lunch med vy över poolen. Gatazul serverar a la carte-rätter i sin modernt dekorerade restaurang. Just Drink Sports Bar är som namnet en sportbar som serverar cocktails, pints och lokala viner med golf, fotboll och annan sport på storbildsskärmar.

Underhållning & Faciliteter: Hotellet har 24-timmars öppen reception, ett modernt fitness-center, utomhuspooler, gräsytor med solstolar och en beach club. Dirket utanför hotellet ligger hamnen med massor av underhållning, restauranger och kvällsliga nöjen.

 

Golfbanor

I weekendpaketet ingår 2 x 18 hål på Torrequebrada inkl. golfbil och 1 x 18 hål på Mijas Los Lagos.

Vi förbokar alla starttider efter era önskemål och kan boka annat golfupplägg än vårt förslag om så önskas.

Strax väster om Benalmádena i böljande terräng mellan bergen och Medelhavet stäcker sig banan Torrequebrada (***)*, med smeknamnet "the Beast", ut sig. Att spela här är en pittoresk upplevelse. Fairways kantas av mänger av olika trädsorter och ni har vyer över bergen på ena sidan och ibland Medelhavet framför er. Banan är en utmaning med flertalet dog-legs, många vattenhinder och ibland ett huvudbry både gällande val av klubba och strategi på green. Det gäller att spela taktiskt för att få en bra score, här är inte längd alltid vitalt. Greenerna är kantas av svåra bunkrar och är på sina håll elakt ondulerande. På flertalet hål skall man också ha kunskap om spel med nivåskillnad då banan går genom kuperad terräng. Det låter som en otäck golfrunda väntar men faktum är att även om banan har sina svårigheter så är det en bana dit de flesta återvänder med ett leende. Nu är det er tur att tämja "the beast". I vårt paket ingår golfbil.


Mijas Los Lagos (***)* är designad av välkända Robert Trent Jones och är en av två mästerskapsbanor på Mijas Golf Club. Ursprungligen öppnade banan 1976 men under 2012 uppdaterades designen och layouten till dagens än mer uppskattade golfupplevelse. Banan bjuder på breda ondulerande fairways som vid minst hälfen av hålen kantas av vatten och hålen avslutas med stora injudande greener. Är du en meriterad golfare har du goda chanser att spela en utmanande taktik medans vi med högre hcp har en kul runda på en inte alltför svår bana. 

Bedömning av banor baserat på våra resenärers och vår egen uppfattning. Dock vet vi att alla har sin egen upplevelse och syn på utmaning och layout.

*****Banor i världklass. Utmanande.
****Fantastiska mästerskapsbanor och guldkorn. Utmanande men överkommliga för de flesta.
***Mycket bra mästerskapsbanor. Utmanande men inte för tuffa.
**Mycket bra semestergolfbanor som utmanar men inte är allt för tuffa.
*En klass på banor som vi inte erbjuder i vårt ordinarie program. Passar er som vill resa till värmen och inte spela på för uppbokade banor och er som är nybörjare och vill träna på golfbanor i värmen. Be oss om information.

 

 

Transport på plats

I detta paket ingår hyrbil med fria mil, full försäkring, extra förare och ni betalar ingen deposition. Alla kostnader exkl. bensin och eventuella tillägg för utrustning som barnstolar, GPS etc ingår och ni betalar ingen självrisk vid eventuella skador. Bilen hämtas och lämnas på Malaga flygplats. Utanför ankomsthallen åker ni två minuters shuttle till hyrbilsbolagets kontor där ni hämtar ut bilen. På hemresedagen lämnar ni bilen på samma kontor och körs sedan till avreseterminalen. För er som önskar privat flygplatstransfer erbjuder vi servicen mot eventuell prisjustering, be oss om prisinformation.

  • Vid 1-2 personer bokar vi en grupp C bil vilket innebär en Renault Megane/Ford Focus/liknande, 5-dörrars och säten går att fälla
  • Vid 3-4 personer bokar vi en grupp L bil viket innebär en Renault Kangoo/liknande, 5-dörrars med stort lastutrymme
  • Vid 5-7 personer bokar vi en grupp I bil vilket innebär en Nissan Evalia/liknande, 5-dörrars med 7 säten
  • Vid fler personer bokas flera bilar eller så rekommenderar vi istället privat transfer

Karta