Skip to main content

Skottland - 5*Gleneagles

G8-möte och Ryder Cup - Gleneagles ger det lilla extra

Gleneagls behöver knappast någon presentation. Golfare vet att detta är grädden på moset, det bästa tänkbara, once in a lifetime osv. Den perfekta weekenddestinationen om ni vill spela en Ryder Cup bana plus två historiska klassiker. På hotellet hölls G8 mötet år 2005 vilket kan ge en hint om kvalitén på boendet och servicen. Maten går inte av för hackor den heller då hotellet inhyser Skottlands enda restaurang med två Michelinstjärnor. Ja Gleneagles är superb kvalitet och visst kostar det lite men en weekend här är en upplevelse för livet.

Lekplats för livsnjutare

Hotellet ligger ca en timmes transfer norr om Edinburgh flygplats och hotellet har sin egen tågstation. Ni väljer själva om ni vill ta tåget eller om vi ska arrangera busstransfer. Inom hotellets ägor finns utöver de tre mästerskapsbanorna, ett prisat SPA, cykelleder, lerduveskytte, off-road körning med fyrhjulsdrivna bilar, tennisbanor, ridning och möjlighet till fiske. Man skulle kunna säga att hotellet är en enda stor lekplats för livsnjutare. 

Michelinstjärnor

Efter en dag i naturen och på golfbanan passar det utmärkt att slå sig ned med en drink i American Bar eller en whisky i Century Bar innan middagen intas på antingen Andrew Fairlie med sina Michelinstjärnor, glamorösa The Strathearn eller fransk-amerikanska brasseriet Birnam. Det finns något för alla smaker på Gleneagles.

I vårt paket ingår flygplatstransfer t/r (går att välja bort om ni vill åka tåg), tre nätter i dubbelrum/twin, en diger frukostbuffé och en runda på vardera PGA course, Kings course och Queens course. Naturligtvis kan ni lägga till en extra natt om ni inte vill spela golf på ankomst- eller hemresedagen.


Hotellet

5*Gleneagles är ett av världens bäst beryktade hotell och erbjuder 232 eleganta hotellrum varav 27 sviter.

Rum: I vårt grundpaket ingår boende i eleganta ”Classic rooms” som har alla bekvämligheter som man kan önska av ett 5*hotell. Rummen erbjuder Wifi, tv, kuddmeny, elegant badrum och ett egent musikbibliotek.

Restauranger & barer: Hotellet erbjuder tre fina restauranger för olika smaker. 2*Michelinrestaurangen Andrew Fairlie, glamorösa The Strathearn serverar rustik mat och brasseriet Birnam frank-amerikanskt. Inom hotellet kan man unna sig ”Afternoon tea”, whisky, pint och cocktails i American Bar, the Dormy,  Century Bar och en cigarr i the Blue Bar.

Faciliteter & Underhållning: Hotellet erbjuder ett av Skottlands bästa SPA och en Health Club med inomhuspool, så här finns möjligheter att relaxa om man inte är på golfbanan, tennisbanan, fiskar, provar lerduveskytte, tar en cykeltur i naturen eller befinner sig i det moderna gymmet.

 

Golfbanor

I detta paket ingår en runda golf på samtliga tre mästerskapsbanorna PGA, Kings och Queens course.

PGA Centenary är en amerikanskinspirerad parkbana designad av Jack Nicklaus och Ron Kriby. Jack Nicklaus har sagt att han aldrig tidigare fått arbeta med någon vackrare bit land och när ni är här förstår ni vad han menar. Banan är den längsta inlandsbanan i Skottland och ibland är det avstånd mellan green och tee så är ni inte i toppform kan det vara bra att plocka ut en buggy, för det blir en lång promenad. Banan har få vattenhinder men Nicklaus tuch känns igen med stora ondulerande greener och gott om bunkrar. 2014 vann Europa Ryder Cup på banan och i September 2019 spelas Solheim Cup på banan.


1908 bestämde sig Donald Matheson som var chef för Caledonian Railway Company att bygga ett hotell i "the Glens" för förmögna tågresenärer. Han bad James Braid att deigna en golfbana vid hotellet och 1919 öppnade the Kings course för spel. Redan 1921 stod banan värd för den första inoficiella Ryder Cup matchen mellan Storbritanien och USA där James Braid själv var med och tog hem matchen för britterna som vann 9-3. Banan är en av världens vackraste och har mognat in i det omgivande landskapet och är utan tvekan den bästa hedbanan i världen. Här spelar ni med gamla erkar som står i en tuff och elek ruff längs fairways. Den före detta Amerikanska PGA och Ryder Cupe spelaren Lee Trevino sa så här om the Kings course när han peggade upp på första tee "If heaven is as good as this, I sure hope they have som tee times left" Ja ni kommer inte bara njuta av en golfbana i världklass, ni kommer spela en av de vackraste. På banan har ni bland annat kunna se Scottish Open, Dunhill Trophy och Curtis Cup avgöras. 


The Queens course är Gleneagles minst krävande bana men en delikat och otroligt vacker golfbana. Med sina 5500 meter från vit och par 68 kommer detta bli en underhållande utmaning för alla golfare. Banan var den första att öppna vid Gleneagles, år 1917, James Braid jobbade nämligen perallet med att utforma Kings & Queens banorna. Banan tar er över böljande heder, genom frodig skog och till greener i söta gläntor. Ni kommer stöta på en del vattenhinder, diken och svår ruff om ni inte håller tungan rätt i mun. Greenerna är i världklass och bjuder in till djärv puttning. Queens är den bedårande systerbanan som inte skall tas för givet, här har till och med giganter som Greg Norman och Seve Ballesteros haft sina bekymmer.

 

 

Transport på plats


I detta paket ingår flygplatstransfer t/r med modern buss. Chaufför möter er i ankomsthallen med skylt med ert namn och kör er sedan till hotellet. På hemresedagen hämtas ni vid hotellet på angiven tid för transfer tillbaka till flygplatsen. Önskar ni hellre ta tåget från flygplatsen till den historiska tågstationen vid Gleneagles så är det möjligt men det innebär två tågbyten på vägen.

Flygresa

Flygresa tillkommer priserna på våra paket. Vi hjälper er gärna att boka flygbiljetterna från er önskade avreseflygplats på era önskade resdagar. Bokar ni hela paketet med oss skyddas ni av paketreselagen och We Do Travel ansvarar för att ni kommer till destinationen och erhåller alla delar av ert bokade arrangemeng. Be oss om en offert inkl. flygresa genom att klicka här eller ring 040 65 13 000.

Karta