Skip to main content

Algoz golfvilla - Algarve ★★★★

GOLFRESA»  Portugal»  Algarve»  7-nätter» ★★★★

Boka lyxigt semesterhus för 12 gäster nära golfbanor och stränder i albufeira – Perfekt för golfresor och familjesemestrar

  Höjdpunkter på resmålet!
  • Semesterhuset rymmer upp till 12 gäster med elva separata sängar fördelade på 6 sovrum
  • Huset ligger nära flera högklassiga golfbanor som Salgados, Morgado och Alamos
  • 7500 m2 stor tomt med flera terrasser och utsikt över natursköna omgivningar
  • Fullt utrustat kök, flera helkaklade badrum, trädgård, och en privat pool
  • Två minibussar ingår för enkel transport från och till flygplatsen samt runtom i området
  • Skräddarsy utflykter och aktiviteter som båtturer, cykelturer, vingårdsbesök och historiska turer
  • Inkluderade bekvämligheter som slutstädning och 24-timmars jourservice
  • Anpassade golfupplägg och förbokade starttider

Välkomna till detta stora och eleganta semesterhus, mysigt och traditionellt intrett med plats för upp till 12 gäster. Huset ligger nära flera trevliga golfbanor och i lugna och lantliga omgivningar. Här kan ni socialisera, äta trevliga middagar och umgås på den 7500 m2 stora tomten varifrån ni har fantastisk utsikt över berg och dalar. En perfekt bas för golfgänget under nästa golfresa på centrala Algarvekusten. Trots sitt lugna läge är det inte långt till civilisationen, byn Algoz med butiker och restauranger ligger 2,5 kilometer bort, stranden i Armaçao de Pera nås på 10 minuter med bil och nattlivet i Albufeira på ca 20 minuters taxiresa.

Hus med elva sängar

I trädgården får ni både sol och skugga och kan koppla av och umgås på flera terrasser med härlig utsikt över de natursköna omgivningarna. Fågelälskare har mycket att titta på och här finns en fin vandringsled precis utanför husets trädgård. Inomhus kan ni briljera med matlagning i det fullt utrustade köket, varva ner i vardagsrum med soffa och tv samt sova gott i elva separata sängar varav en är dubbelsäng. Huset har fem helkaklade badrum med duschar.

Salgados, Morgado & Alamos

Nära huset ligger en rad bra golfbanor. Salgados breder ut sig vid havet en kvarts bilresa från bostaden och Europatourbanan Morgado med sin systerbana Alamos nås på 25 minuters transport. Tre banor som ger er en blandan mix av utmaning, layout och vyer. Ni passerar hav, berg, dalar och vingårdar längs fairways. Söker ni med action kan vi boka tennisbanor som finns ett par kilomter från villan och i Vilamoura bokar vi padel.  Naturligtvis hjälper vi er även att boka båtturer, vingårdsbesök, guidade cykelturer, historiska upplevelser, restaurangbesök med mera.

Hyrbilar ger frihet

I vårt arrangemang ingår två minibussar av typen Volkswagen Transporter/liknande. Dessa bilar hämtas och lämnas på Faro flygplats. Fria mil och full försäkring ingår. Ni batalar för bränsle och vägtullar på plats. Vill ni hellre att vi ordnar med privata transfers mellan flygplats - villan och villan - golfbanor så fixar vi det. 

Observera att betalning för uppvärmning av husets pool görs på plats.

Max antal gäster: 12    Max antal gäster med separata sängar: 11    Antal sovrum:
Antal dubbelsängar: 1   Antal enkelsängar: 10   Totalt antal badrum: 5

Detaljerad prislista

Huset

Fakta:
Byggnadsmaterial: Gasbetong
Havsutsikt: Nej
Byggt: år 1994
Senast renoverat : 2014
Max antal gäster: 12
Uthyres ej till ungomdsgrupper

Faciliteter:
Utomhuspool: 50 m2 öppen juni - september (uppvärmning betalas på plats)
1 TV med parabol
Internet (trådlöst)

Rum:
Sovrum 1: Dubbelsäng (2 platser)
Sovrum 2: Enkelsängar (2 platser)
Sovrum 3: Enkelsängar (2 platser)
Sovrum 4: Enkelsängar (2 platser)
Sovrum 5: Enkelsängar (2 platser)
Sovrum 6: Enkelsängar (2 platser)
Badrum 1: Varmt och kallt vatten, Handdusch
Badrum 2: Varmt och kallt vatten, Handdusch
Badrum 3: Varmt och kallt vatten, Dusch
Badrum 4: Varmt och kallt vatten, Dusch
Badrum 5: Varmt och kallt vatten, Dusch

Bekvämligheter:
Elspis
Kylskåp
Köksfläkt
Frysfack
Mikrougn
Kaffebryggare
Tvättmaskin
Torktumlare
Diskmaskin

Utomhus:
Trädgård: 7200 m2 skyddad naturtomt
Trädgårdsmöbler
P-plats på tomten: 6 platser
Grill
Solsängar: 8
Terrass: öppen och övertäckt

Närområde:
Närmsta granne: 300 meter
Avstånd restaurang: 2,5 km
Avstånd till vatten/bad: 10 km
Avstånd inköpsmöjlighet: 2,5 km
Närmast ort: Algoz 2,5 km

Golfbanor

I detta paket ingår 3 x 18 hål Salgados Golf, 1 x 18 hål på Morgado Golf och 1 x 18 hål på Alamos GC. Alla banorna ligger inom 25 minuters bilfärd från er villa. Vi förbokar starttider efter era önskemål och kan även skräddarsy annat golfupplägg på förfrågan.

Salgados Golf ligger direkt vid havet i ett naturreservat med rikt växt- och djurliv strax väster om Albufeira. Här är det inte omöjligt att ni ser en och annan rosa flamingo under er golfrunda. Banans största karaktär är utan tvekan vatten. Samtliga hål utom hål nummer 17 har dammar eller något inslag av vatten. Layouten är av linkskaraktär fast i mer tropiska omgivningar och är enkel att promenera runt. Vi anser banan vara en utmaning för samtliga golfare men den kan uppfattas som tuff för spelare med högre hcp. Vi kan dock garanetera en härlig dag vid kusten med många fina vyer och varför inte avsluta med lite färsk fisk och en kall öl i någon av strandrestaurangerna efter rundan.


Alamos GC är systerbana till Morgado GC och är en av de nyare banorna på Algarve. Banan som ligger i öppen och lite smått böljande terräng karaktäriseras av sina stora upphöjda greener och djupa tuffa bunkrar. Här spelar ni med klubbens vingård som granne och möter något fler träd längs fairways än på Morgado samt hisnande vyer av omgivningen och Monchiquebergen. Här kommer alla golfare att få en underhållande dag oavsett hcp. 6388 från vit och par 71. 

 


Strax norr om orten Portimao ligger Europatourbanan Morgado tillsammans med sin systerbana Alamos. Morgado består av 9 inledande flacka hål och avslutas sedan med 9 hål i mer kuperad terräng där ni får fina vyer över bergen. Banan är trots allt promenadvänlig om man har hyffsad kondition och det inte är en väldigt varm dag. Morgado är en inte alltför lång golfbana (5857 m från gul) men har några långa och utmanande par 3-hål som kompenseras med kortare par 4-hål där medelgolfaren kan känna sig väldigt bekväm. Vind kan vara en stark faktor de avslutande 9 hålen då bergsväggen vid sidan om banan skapar en slags tunnel för vinden att ta fart i. Morgado är inte för svår för någon golfare även om statusen som Europatourbana inger respekt.  Nyttja de första 9 hålen som uppvärmning inför de mer komplicerade sista 9 hålen och passa på att njuta av den fina naturen som omger banan.

Transport på plats

I detta paket ingår fullt försäkrad hyrbil vilket betyder ingen självrisk och att alla kostnader exkl. bensin, vägtullar, enhet för vägtullar och eventuella tillägg för utrustning som barnstolar, GPS etc ingår. I hyran ingår också en extra förare. Bilen hämtas och lämnas på Faro flygplats. Önskar ni hellre en privat flygplatstransfer så bokar vi det (med eventuell prisjustering)

  • Vid 8-12 personer bokar vi två  personer bokar vi två grupp SVMD-bilar vilket innebär två VW Transporter/liknande med 9 säten

Läs villkor om uthyrning och särskilda villkor för detta hus

Nedan följer viktig information kring villkor och priser.

Kostnader och tillval som betalas lokalt på plats direkt till uthyraren:
- Inga kostnader tillkommer på plats för detta hus

Övergripande villkor:
- Alla bokningar sker på förfrågan och bekräftas först när husägaren bekräftat tillgängligheten för huset
- Semesterhuset med tillhörande tomt får endast bebos av högst det antal personer som anges i presentationen, inklusive barn oavsett ålder
- Hyresgästen skall, trots att denne betalat för städning, lämna huset i ordentligt skick och tömma kylskåp, diska, städa grill och plocka undan
- Hyresgästen skall lämna semesterhuset i samma skick som vid inflyttningen, med undantag för normalt slitage
- Hyresgästen är inför semesterhusägaren ansvarig för de skador på semesterhuset och/eller dess inventarier, som uppstår under hyresperioden, och som vållats av hyresgästen själv eller andra, som vistats i huset under hyresperioden
- Om hyresgästen är ansvarig för mindre skador på eller förlust av lösöre, kommer We Do Travel att täcka detta med upp till 1200:- per hyresperiod, förutsatt att hyresgästerna innan avresa från semesterhuset fyller i, skriver under och lämnar tillbaka skadeformuläret och under förutsättning att hyresgästen inte har betalt någon deposition, i så fall ersätter We Do Travel inte detta.
- Skador på semesterhuset  och/eller  dess  inventarier,  som  uppstår  under  hyresperioden,  skall  omgående meddelas till We Do Travel, husägaren eller dennes representant
- Semesterhuset skall alltid lämnas senast kl. 10:00 på avresedagen
- Uthämtning av nycklar sker dagtid på ankomstdagen
- Rökning är förbjudet i alla våra semestehus om inte annat tydligt har angivits. Överträdelser debiteras med 3700:-

Betalning:
- Handpenning på 30% av resans totala pris skall vara We Do Travel tillhanda senast 7 dagar efter mottagen faktura
- Slutbetalning av resan skall vara We Do Travel tillhanda senast 45 dagar innan avresa
- Vid betalning inom 55 dagar före avresa skall hela beloppet för bokningen vara We Do Travel tillhanda inom 3 dagar

Aktiviteter & tillval

Krydda semestern med en kul aktivitet eller spännande utflykt. Vi erbjuder flertalet möjliga tillval att boka innan avresa. Saknar ni något evenemang så hör av er så hjälper vi er.

Utgår från Albufeira:
Båttur längs kusten:
Beundra Algarvekustens skönhet från havet med denna två timmars utflykt. Ni kryssar runt sightseeingbåt i det safirblåa vattnet till stranden i Carvoeiro där ni får uppleva de imponerande grottorna längs kusten. Under turen får ni chans att ta ett dopp. i havet och möjligen ser ni en och annan delfin. Turen avgår från marinan i Albufeira, egen transport till platsen gäller. I utflykten ingår flytväst och guide. Pris per person: 425:-

Mountainbike-tur: Upplev Albufeiras kust och landsbygd på cykel med denna fyra timmar långa guidade utflykt. Turen startar genom Gamla Stan och sedan ut genom olivodlingar och längs leder kantande av korkträd. Ni tar er vidare till naturreservatet Salgados och passerar vingårdar längs vägen. Turen erbjuder rakt igenom bedårande landskap och vyer i kombination med motion. Med på turen finns engelskspråkig guide. Turen avgår från Albufeiras Gamla Stan, egen transport till platsen gäller. I turen ingår hyra av cykel och guide under 4 timmar. Pris per person: 660:-

Heldags Jeepsafari: Algarvekusten erbjuder en bedårande natur, imponerande arkitektur och massor av gastronomiska upptäckter. Men för att hitta rätt utanför turiststråken kräver en del lokalkännedom. På denna heldags Jeepsafari tar ni er bort från den mer hektiska kusten tillsammans med er guide och upptäcker några av Algarves gömda guldkorn. Ni besöker historiska byar, tar ett dopp vid ett vackert vattenfall och njuter av en lunch i det fria. Turen avgår kl. 09:00 från Albufeira på fredagar och inkluderar lunch, guide/chaufför och fler stopp längs vägen. Pris per person: 580:-
 
Utgår från Faro:
Båttur till Ria Formosa Natural Park:
Rio Formosa naturpark är en av Algarvekustens vackraste upplevelse och bästa sättet att uppleva skönheten är från vattnet. Följ med på denna mindre grupptur och kryssa er runt öarna Armona, Culatra, Farol och Deserta och se Falmingos. Ett stopp för fri upptäckt av Ilha Deserta och Ilha da Culatra ingår. Turen avgår från Cais das Portas do Mar i Faro, tar totalt 4, 5 timme och inkluderar engelskspråkig guide. Pris per person: 425:-

Tennis och padel: Vi hjälper er gärna att boka lektioner, tennisbanor och padelbanor på Algarvekusten. Hör av er till oss med era önskemål så ser vi till att det blir ordnat.

Destinationen

Algarve erbjuder enastående stränder vaktade av ståtliga klippor, små mysiga fiskebyar med tavernor direkt vid havet, livliga semesterorter där natten är lång med massor av aktiviteter.

Albufeira är den välkända och välbesökta semesterorten väster om flygplatsen i Faro. Även om delar av staden har slitits av årtionden av turism finns det fortfarande en stor charm i Albufeira. Staden består av vitkalkade hus och små gator med boutiquer, många mysiga restauranger och tavernor. Besök den charmiga hamnen eller någon av de fina stränderna i staden. Albufeira är också kustens nöjescentrum för turister med många barer och nattklubbar som har öppet in på småtimmarna.

Vilamoura är golfmeckat på Algarvekusten. Här ligger ett stort antal fina golfbanor kring orten tillsammans med exklusiva golfhotell. Framåt kvällen samlas golfare och turister från hela världen i den fina hamnen som omges av ett stort antal bra restauranger och pubar med olika teman och i hamnbassängen ligger lyxyachterna på rad. Väster om hamnen ligger populära stranden Praia da Falésia och öster om hamnen ligger fina lokala stranden Praia de Vilamoura och stadens kasino. När ni är i Vilamoura kan ni också passa på att promenera strandpromenaden till den intilliggande orten Quarteira för mer lokala tavernor och shopping.

Kustens huvudort, Faro, är en kosmopolitisk stad som vibrerar året om samtidigt som det är en charmig gammal stad med kullerstensgator och gott om gröna parker. Börja besöket i Faro i den vackra trädgården Jardim Maneul Bivar som ligger intill stadens hamn. Vid den norra utgången från parken börjar Faros huvudsakliga shoppingstråk med alla slags butiker och kaféer. Tar ni er ytterligare norr ut kommer ni till några av stadens kända kyrkor och ytterligare nordväst till en av stadens populära marknader.

Portimao är en klassiska semesterort ca en halvtimmes färd väster om Albufeira. I den gamla stadsdelen ligger fisk- och skaldjursrestaurangerna på rad. I anslutning till Portimao ligger badorten Praia da Rocha som är populär för just sin enastående strand och strandpromenad som framåt kvällen övergår till en livligare bargata. När ni är i området rekommenderar vi er också att besöka den lugna och charmiga byn Alvor som erbjuder lokala enastående fiskrestauranger i sitt mysiga centrum och strandpromenad. Det blir knappast charmigare.

Lagos på västra Algarve är en av kustens mest populära orter att besöka. Här finner ni ett charmigt centrum med kullerstensgator, gott om souvenirbutiker, restauranger och pubar och vid marinan gott om sena kvällsnöjen. Passa på att besöka den breda vita sandstranden öster om staden eller naturreservatet Farol da Ponta da Piedade med vandringsstråk och berömda grottor. När ni är i Lagos har ni inte långt till den lilla fiskebyn Sagres som kallas ”världens ände”, Europeiska fastlandets mest sydliga punkt.

Tavira är östra Algarves centralort. En pittoresk stad där det känns som att tiden stått stilla. Ställ bilen utanför centrum och promenera i den gamla staden längs de smala gatorna, upptäck några av de 37 vackra kyrkorna och ta igen er med en matbit vid någon av alla de lokala restaurangerna längs flodkanten i centrum. Framåt kvällen lever staden upp med mycket folk på restauranger, gator, barer och klubbar. Tavira är ett måste att besöka om ni befinner er på den östra delen av kusten.

Se & göra

Från Faro kan ni ta en taxi båt till Ilha Deserta (Deserta Island) som är en obebodd ö och del av Ria Formosa Natural Park. Här kan ni koppla av vid den 7 km långa vita sandstranden, upptäcka några av de 300 fågelarterna som har skådats eller promenera längs den 2 km långa vandringsleden Santa Maria Boarwalk som avslutas vid Portugisiska fastlandets mest södra punkt Cape St. Mary. Glöm inte att packa ner en matsäck och gott om vatten, det finns bara en restaurang på ön.

Besök äventyrsparken Parque Aventura utanför Albufeira om ni vill ha en spännande dag i naturen. Här kan ni åka ziplines eller gå på repbroar mellan träden. Olika nivåer finns beroende på hur äventyrlig du är. Inom parken finns också paintball. Perfekt för den äventyrliga familjen eller för teambuilding.

Dykning är en populär aktivitet längs Algarves fina kust. I Faro ligger dyksällskapet Hidroespaço som tar sig an nybörjare och mer erfarna. De är de enda som är licensierade att dyka bland sjöhästar. I Portimao hittar ni SubNauta dykcenter som erbjuder utflykter för de mer erfarna.

Strax väster om staden Lagos ligger djurparken Parque Zoológico de Lagos med mycket fåglar och apor, en kul aktivitet för de mindre barnen.

Ta en båttur till havs. Från flera orter utgår båtturer med olika natursköna upplevelser till havs. Från Portimao kan ni bland annat åka en två timmars båttur ut till vackra Benagil Sea Cave som enbart nås med båt. Från Albufeira och Lagos kan ni åka båtturer för att skåda delfiner och samtidigt uppleva den vackra kusten från havet. Från Faro kan ni uppleva Rio Fermosas naturreservat till havs med stopp för dopp i havet och besök på ön Deserta Island.

Flygresa

Flygresa tillkommer priserna på våra paket. Vi hjälper er gärna att boka flygbiljetterna från er önskade avreseflygplats på era önskade resdagar. Bokar ni hela paketet med oss skyddas ni av paketreselagen och We Do Travel ansvarar för att ni kommer till destinationen och erhåller alla delar av ert bokade arrangemeng. Be oss om en offert inkl. flygresa genom att klicka här eller ring 040 65 13 000.

Karta