Skip to main content

3*Hotel Alay Benalmádena - Golfweekend

Golfweekend i upplevelserika Benalmádena

Låt oss presentera Solkustens kanske mest bekväma golfweekend. Här bor ni på nya fräscha Hotel Alay som ligger direkt ovanför den mysiga och sagolika hamnen i trevliga kustorten Benalmádena väster om Malaga. Hit har ni strax under 15 minuters bilresa från flygplatsen och från hotellet är det få steg till en uppsjö av restauranger och nöjen i hamnen. Så vill ni maximera tiden i värmen är Hotel Alay i Benalmadena en stark rekommendation.  

Vi hjälper er gärna att hitta flygbiljetter som ger er möjlighet att även spela golf på ankomst- eller hemresedagen. Utöver spel på Torrequebrada och Parador de Málaga Golf som ingår i paketet och som nås inom en kvart från hotellet finns banor som Santana och Mijas inom en halvtimmes bilfärd.

I detta paket ingår en fullt försäkrad hyrbil utan krångel inklusive fria mil och full försäkring som hämtas och lämnas på Malaga flygplats. Ni betalar ingen deposition utan det är bara att tuta och köra. Bilens storlek anpassas efter antal resenärer. Vid hotellet finns parkeringsplats mot betalning på plats. Är ni några stycken som reser kan det vara både bekvämt och ekonomiskt att boka vår privata transfer istället för bil.


.

Hotellet

3***Hotel Alay ligger direkt ovanför hamnen i Benalmádena. Hotellet är fräscht och går i idel ljusa färger med snygg design. Varma dagar kan ni dra nytta av det fina poolområdet med tre pooler och närhet till strand. Hotellet är ett ”adults only” hotell vilket betyder att hotellet enbart tillåter gäster 16 år gamla eller äldre.

Rum: I största mån försöker vi boka rum med delvis havsutsikt och balkong, så kallade ”sea side rooms”, vi bekräftar den rumstyp vi kan erbjuda i er offert. Alla rum har luftkonditionering, Wi-Fi, tv med internationella kanaler och badrum.

Restauranger & barer: I vårt grundpaket ingår ingen mat men hotellet erbjuder en restaurang som serverar frukostbuffé och middagsbuffé (detta kan köpas till på plats) Alay Restaurant servera även lunch med vy över poolen. Gatazul serverar a la carte-rätter i sin modernt dekorerade restaurang. Just Drink Sports Bar är som namnet en sportbar som serverar cocktails, pints och lokala viner med golf, fotboll och annan sport på storbildsskärmar.

Underhållning & Faciliteter: Hotellet har 24-timmars öppen reception, ett modernt fitness-center, utomhuspooler, gräsytor med solstolar och en beach club. Dirket utanför hotellet ligger hamnen med massor av underhållning, restauranger och kvällsliga nöjen.

 

Golfbanor

I weekendpaketet ingår 2 x 18 hål på Torrequebrada inkl. golfbil och 1 x 18 hål på Parador de Málaga Golf.

Vi förbokar alla starttider efter era önskemål och kan boka annat golfupplägg än vårt förslag om så önskas.

Strax väster om Benalmádena i böljande terräng mellan bergen och Medelhavet stäcker sig banan Torrequebrada, med smeknamnet "the Beast", ut sig. Att spela här är en pittoresk upplevelse. Fairways kantas av mänger av olika trädsorter och ni har vyer över bergen på ena sidan och ibland Medelhavet framför er. Banan är en utmaning med flertalet dog-legs, många vattenhinder och ibland ett huvudbry både gällande val av klubba och strategi på green. Det gäller att spela taktiskt för att få en bra score, här är inte längd alltid vitalt. Greenerna är kantas av svåra bunkrar och är på sina håll elakt ondulerande. På flertalet hål skall man också ha kunskap om spel med nivåskillnad då banan går genom kuperad terräng. Det låter som en otäck golfrunda väntar men faktum är att även om banan har sina svårigheter så är det en bana dit de flesta återvänder med ett leende. Nu är det er tur att tämja "the beast". I vårt paket ingår golfbil.


Parador de Malaga Golf Club är en golfklubb med en rik historia. Klubben var den första att öppna i Anadlucian och här gjorde de Spanska golfpionjärerna sina första svingar redan år 1929. Banan har ett perfekt läge för spel på ankomst- och hemresedagen då klubben är belägen mindre än en mil från flygplatsen i Malaga, likaså en bra bas om ni väljer att bo i centala Malaga under er semester då bilresan från city tar ca 10 minuter. Banan har 27 hål med breda fairways och en hel del utmanande vattenhiner att parera. Sista ni har en ett par väldigt långa par 4:or så de med lite längd i slagen kan utmana medan spelar med högre hcp bör uppskatta de förlåtande egenskaperna i banan. Ni tar er ner mot havet och har några hål direkt vid kusten så räkna med att vinden är en faktor. Parador är en utmaning för alla typer av golfare.

 

Transport på plats

I detta paket ingår hyrbil med fria mil, full försäkring, extra förare och ni betalar ingen deposition. Alla kostnader exkl. bensin och eventuella tillägg för utrustning som barnstolar, GPS etc ingår och ni betalar ingen självrisk vid eventuella skador. Bilen hämtas och lämnas på Malaga flygplats. Utanför ankomsthallen åker ni två minuters shuttle till hyrbilsbolagets kontor där ni hämtar ut bilen. På hemresedagen lämnar ni bilen på samma kontor och körs sedan till avreseterminalen. För er som önskar privat flygplatstransfer erbjuder vi servicen mot eventuell prisjustering, be oss om prisinformation.

  • Vid 1-2 personer bokar vi en grupp C bil vilket innebär en Renault Megane/Ford Focus/liknande, 5-dörrars och säten går att fälla
  • Vid 3-4 personer bokar vi en grupp L bil viket innebär en Renault Kangoo/liknande, 5-dörrars med stort lastutrymme
  • Vid 5-7 personer bokar vi en grupp I bil vilket innebär en Nissan Evalia/liknande, 5-dörrars med 7 säten
  • Vid fler personer bokas flera bilar eller så rekommenderar vi istället privat transfer

Karta