Skip to main content

Costa del Sol - Sotogrande - Albayt Alcaidesa

Superba lägenheter & obegränsad golf på Alcaidesa

Med detta paket bor ni bara några få steg ifrån klubbhuset på populära Alcaidesa Golf Club. Lägenheterna är ljus, stora och moderna. Alla med trevlig balkong, ett sovrum, fullt utrustat kök, vardagsrum och badrum. Här är det lätt att trivas om man har golf i fokus. Börja dagen med en frukost i klubbhuset och ta er sedan till första tee på Links eller Hethlands, två väldigt uppskattade banor med fantastisk utsikt över Medelhavet och Gibraltar. Fri golf ingår under fem dagar och vi har inkluderat golfbil till de första 18 hålen per dag. Vill ni spela mer än en runda per dag skriver ni upp ytterligare golf på plats. Efter en dag på banan kan ni koppla av vid någon av de tre poolerna, ta hyrbilen på ett äventyr eller en taxi till det lokala centrumet med restauranger och barer 5 minuter bort eller till den fina hamnen i Sotogrande en kvart bort där ni finner ett större utbud av trevliga restauranger. Vill ni prova ytterligare golfbanor kan ni bland annat lägga till spel på någon av grannarna San Roque eller La Canada. Mycket kvalitativ golf och bra boende väntar om ni väljer Albayt Alcaidesa som destination för er nästa golfresa i Spanien.

Detta paket är baserat på 2 resenärer som delar en lägenhet. Är ni annat antal så be oss om offert. Flygresa tillkommer och vi hjälper er gärna att boka fullständigt paket inkl. flygresa från er önskade avresort. Be oss om komplett pris i offertförfrågan eller på info@wedotravel.se så återkommer vi inom 24 timmar med pris.

Golfbanor

I detta paket ingår 5 dagars fri golf fördelade på Alcaidesa Links och Alcaidesa Hethlands. Vi förbokar en runda per speldag och önskar ni spela med golf skriver ni upp ytterligare 9 eller 18 hål på plats utan kostand. Golfbil är inkluderat till de första 18 hålen per dag. Vi kan även skräddarsy annat golfupplägg på förfrågan.

Alcaidesa Links är en seasidebana i något kuperad terräng designad av Peter Alliss och Clive Clark. Banan öppnades för spel 1990 men såg en del förändingar 1999 då man bland annat breddade fairways och plattade de ondulerade greenerna för att förenkla spelet en aning. Banan är aningen tuff att promenra då den spelas uppifrån klubbhuset som ligger på en höjd ner mot havet där hål 5 - 14 spelas vid kusten och sedan vänder banan upp mot klubbuset igen. Mellan vissa hål är det avstånd och vi rekommenderar därför golfbil. Trost sitt namn så är detta inte officiellt en äkta linksbana men ni kommer få bekanta er med ljung, vind och hav under rundan. Ta med ett extra paket bollar för ni kommer spela en del blinda slag och dessutom upptäcka någon ravin under dagen. Trots att vi kan katergorisera Alcaidesa Links som en något tuffare bana är det en starkt rekommenderad golfbana att spela oavsett ditt hcp. Ni kommer uppleva fantatiska vyer över Medelhavet och Gibraltar och ni kommer kunna njuta av en bana i yppersta skick. Avsluta dagen med en förfriskning på klubbhustets terrass med imponerande utsikt över havet.

Alcaidesa Heathland är den nyare systerbanan till Links. Här är det David Thomas som skapat en bana i öppen terräng lite längre in från kusten än systerbanan. Heathlands är ganska förlåtande och ni spelar på breda fairways där vattenhinder är de främsta besvärande inslagen. Banan börjar med fina vyer uppe på en platå och spelas sedan ner i en dalgång för att avslutas uppe på platån igen. Heathlands är känd för sitt fina skicka och snabba greener och är väl värd att spela flera gånger om. Även här kan golfbil vara att rekommendera då banan ligger i något kuperad terräng.

 

Transport på plats

I detta paket ingår fullt försäkrad hyrbil vilket betyder ingen självrisk och att alla kostnader exkl. bensin och eventuella tillägg för utrustning som barnstolar, GPS etc ingår. I hyran ingår också en extra förare och ni betalar ingen deposition på plats. Ni möts vid ankomst på Malaga flygplats av representant från hyrbilsbolaget som följer er till er bil, ni slipper med andra ord stå i kö för att hämta ut er bil. Önskar ni hellre en privat flygplatstransfer så bokar vi det (med eventuell prisjustering)

  • Vid 1-2 personer bokar vi en grupp C bil vilket innebär en Renault Megane/Ford Focus/liknande, 5-dörrars och säten går att fälla
  • Vid 3-4 personer bokar vi en grupp L bil viket innebär en Renault Kangoo/liknande, 5-dörrars med stort lastutrymme
  • Vid 5-7 personer bokar vi en grupp I bil vilket innebär en Nissan Evalia/liknand, 5-dörrars med 7 säten
  • Vid 8-9 personer bokar vi två grupp L bilar vilket innbär två Renault Kangoo/liknande, 5-dörrars med stort lastutrymme
  • Vid fler personer bokas flera bilar eller så rekommenderar vi istället privat transfer

Aktiviteter & Tillval

Krydda semesterna med en kul aktivitet eller spännande utflykt. Vi erbjuder flertalet möjliga tillval att boka innan avresa. Saknar ni något evenemang så hör av er så hjälper vi er.

Tennislektion på Royal Tennis Club Marbella. Boka en lektion med någon av de erfarna och duktiga tennisträmarna på Royal Tennis Club Marbella beläget strax utanför orten. Här kan ni boka ett paket för flera tillfällen eller ett enstaka pass om två timmar med coach. All träning sker på grusbanor och här finns omklädningsrum, kafée och restaurang i skön miljö. Pris på förfrågan och beroende på antal personer och upplägg.

Padel på Royal Tennis Club Marbella. Boka en bana för padel eller delta i en mix-in tillsammans med padeltränare. Mix-ins arrangeras fredagar mellan kl 16 - 18 på Royal Tennis Club Marbella. Är ni nybörjare och vill lära er denna populära sport bokar vi gärna en personlig coach. Är ni 4 spelare bokar vi gärna en egen bana till er på önskat antal timmar och tillfällen. På klubben finns omklädningsrum, kafée och restaurang. Pris på förfrågan och beroende på antal personer och upplägg.

Privat halvdagstur till Ronda. Upplev natursköna Ronda, beläget i bergen ovanför kusten, med all sin kultur och historia. Besök tjurfäktningsarenan, vinmuseet och få full uppmärksamhet av er privata guide som möter er vid ankomst till Ronda. Guidning sker på engelska. Turen tar ca 5 timmar och innehåller en hel del promenader. Transfer t/r Marbella eller Fuengirola ingår. Pris från 1000:- per person men beror på antal personer och datum.

Dagstur till Alhambra. Upplev Granadas otroliga UNESCO-världsarvslistade Alhambra med hjälp av en privat guide under denna 6-timmars dagstur från Marbella. Res tillbaka 600 år i tiden till eran av det muslimska Spanien, er guide hjälper er att utforska arkitekturen och de frodiga trädgårdarna i denna berömda militära fästning tillika kungliga palats. Turen tar ca 7 timmar och innehåller en hel del promenader. Transfer t/r Marbella eller Fuengirola ingår. Pris från 1500:- per person och beror på antal personer och datum.

Utomhusfitness på Marbellas strand. Varje onsdag, lördag och söndag arrangeras ett träningspass på stranden i Marbella, både för gammal som ung, kvinna som man och ni är hjärtligt välkomna att deltaga. Njut av gruppträning under palmerna med lokala fitnesskompisar. Inkluderar yogamatta, vikter och material för träning, dryck, lättare förfriskning och snacks. Mellan oktober - maj möts ni kl. 09:15 för en välkomstdrink och träningen startar 09:30 och avslutas 10:30. Under juni - september möts ni 08:45 med träning 09:00 - 10:00. Passet leds på engelska och spanska. Pris per person: 195:-

Tapas och Paella matlagningskurs. Lär er göra riktigt goda tapas och paella med denna matlagningskurs på Food Room Cooking & Tasting School  beläget i Gudalamina nära San Pedro. Ni lagar maten tillsammans med erfarna kockar och sedan äter ni naturligtvis upp er fantatiska mat ackompanjerat med inkluderande vin, öl eller läsk. Hela upplevelsen varar ca 3 timmar och alla ingredienser är inkluderat så ni behöver bara ta med er ett leende. Ingen förkunskap i köket är nödvändig. Vegetariska alternativ är tillgängliga. Minimum 6 deltagare i gruppen för att få en privat matlagningskurs. Pris från 695:- och beror på antal personer och datum.

E-mountanbike tur bland de vita byarna. Den här halvdagsutflykten är något för den äventyrliga. Vi erbjuder er en unika möjligheten att komma upp bland de berömda bergen runt Marbella. Denna utmaning passar alla som har grundkondition, som kan cykla och är villig att utforska. Låt cykeln göra jobbet under färden på vägar och stigar som lokalbefolkningen har använt i århundraden. Vi kommer att nå djupt in i hjärtat av naturparken "Sierra de las Nieves". Lanskapets skönhet kommer bara att slås av slutmålet, den vackra vita byn Monda. Här serveras en riktigt spansk måltid med lokalt vin, inkluderat i utflykten. Efter massor av upplevelser fortsätter du med cykeln till samlingsplatsen precis utanför Monda, där transfer tar er ner för berget till Marbella igen. I utflykten ingår guide, hyra av  E-Moutain Bike CUBE 2018 Model, hjälm, en flaska vatten, lunch med dryck och transfer t/r från Marbella. Turen tar ca 6 timmar. Minimum 2 deltagare för att boka. Pris från 1400:- och beror på antal personer och datum.

Golfbanor: Vi bokar de flesta golfbanorna på Costa del Sol. Är ni en blandad grupp där alla inte spelar golf bokar vi enstaka golfrundor till er som vill spela en golfrunda. Några av de rekommenderade banorna är Los Naranjos, Rio Real, Santana Golf, Atalaya Old, La Quinta, La Canada, San Roque och El Paraiso.

Karta