Skip to main content

Schlosshotel Mondsee - Salzburg ★★★★

GOLFRESA»  Österrike»  2-nätter» ★★★★

Golfresa till Mondsee - Bo på slott och spela på Österrikes bästa banor

Golfa mellan sjö och berg

En halvtimme öster om Salzburg, i den mysiga orten Mondsee erbjuder vi en elegant golfvistelse på hotellet Schlosshotel Mondsee. På kort promenad når ni flera mysiga restauranger, tavernor, pubar och de vackra vyerna över sjön Mondsee. En sjö som ofta håller en badvänlig temperatur under sommaren.

När ni bor på Schlosshotel Mondsee så bor ni, vilket namnet antyder, på ett äkta slott. Byggnaden har en rik historia och har på senare år restaurerats och renoverats till ett förstklassigt hotell. Intill slottet ligger Österrikes äldsta kloster. Personalen guidar er gärna genom de anrika byggnaderna likväl som de ger er de bästa tipsen på vad ni skall upptäcka i de natursköna omgivningarna utanför hotellet. Varför inte ta en cykeltur mellan byarna, vandra längs sjön eller upp mot bergen. Oavsett så kommer ni kunna fylla på med ny frisk energi även utanför golfbanorna.

Vi inkluderar förträffliga 3-rärrers middagar i restaurangerna Schlossbräu och Culinaro. Här erbjuds rätter av internationell touch men förankrade i den lokala kokkonsten. Besök också Castello Bar för snacks, lokala viner och öl.

En golfresa till Mondsee passar er som vill uppleva natur och ha en aktiv golfsemester likväl för er som vill bjuda käresta på en romantisk golfresa.

Golf:

Golf spelas på banor belägna en kort bilresa från hotellet. Ni fördelar två rundor golf med fritt val på de fyra banorna GC Am Mondsee, GC Salzburg-Eugendorf, GC Römergolf och GC Gut Altentann.  GC Am Mondsee är en öppen parkbana belägen direkt vid sjön endast tio minuter bort. Här spelar ni på en mycket uppskattad bana med både berg och sjö som kuliss. GC Salzburg-Eugendorf ligger vid Alpernas fot i Salzburgs östra utkanter. Man kallar sig en mästerskapsbana för ”den nya generationen”. GC Römergolf är en något enklare bana en kvart från hotellet. Här spelar ni i öppen terräng i förföriska omgivningar. GC Gut Altentann är kärleksfullt designad av Jack Nicklaus och är ytterligare en pittoresk upplevelse.

Avstånd med bil & tåg:

Väljer ni att flyga till Salzburg erbjuder vi på förfrågan alla transporter på plats. Väljer ni att ta bilen till destinationen så hjälper vi er gärna att kombinera resan med golfupplevelser i Tyskland och Tjeckien på nerresan och hemresan. Bilresa från Öresunsbron till hotellet tar ca 13 timmar.

Karta