Skip to main content

Nordirland - Världens tre bästa linksbanor

Golf i världsklass på Nordirland

Royal Portrush, Royal Count Down, Portstewart. Egentligen behöver vi inte säga så mycket mer. Ni förstår att detta är tre av vår världs mest respekterade linksbanor. Kanske bäst banor alla kategorier tillsammans med St Andrews Old course i Skottland och Cypress Point i USA. På Nordirland får ni en ”once in a lifetime – upplevelse” med några av de bästa golfbanor man kan finna, någonstans.

Bo granne med Bushmills destilleri

Ni flyger från er hemmaflygplats i Sverige till City of Derry Airport, ca trekvart väster om golfbanorna Portstewart och Royal Portrush. Boende sker i orten Bushmills, på boutiquehotellet the Bushimills Inn som ligger ett stenkast från världens äldsta whiskydestilleri där vi naturligtvis ser till att ni får en rundtur och provning. Boende sker i stilfulla och moderna rum och i hotellets restaurang serveras irländsk frukost samt middagar med pints eller vin.

Planetens bästa golf

Vi inleder golfprogrammet med en uppvärmningsrunda på Irish Open-banan Portstewart på ankomstdagen. En upplevelse som slår det mesta men i sammanhanget en mjukstart. Dag två tar vi er till vad Golf Digest utsett till ”världens bästa golfbana”, nämligen Royal County Down. Resan hit tar nästan två timmar, i bekväm transferbuss, så vi tycker det är på sin plats med 36 hål på denna otroliga golfupplevelse? Vi avslutar golfarrangemanget med Royal Portrush, the Open-banan där Shane Lowry vann 2019 års British Open och som hamnar på de flesta topp 10-listor över planetens bästa golfbanor.

Upptäck mer än golf

Det finns naturligtvis möjligheter att göra fler upptäckter på Nordirland än imponerande golfbanor. Tio minuters transferfärd från hotellet kan ni besöka Nordirlands mest besökta utflyktsmål och tillika Irlands enda UNESCO-arv, The Giant Causeway. Ett område med 40000 pelarförklyftningar vilket är ett fenomen och resultat efter ett underjordiskt vulkanutbrott för omkring 60 miljoner år sedan. Tar ni er en kvarts transfer österut finner ni den hisnande uppleveslen av att promenera repborn Carrick-a-Rede som förbinder fastlandet med den lilla ön Carrickarede. Bron spänner 20 meter och är placerad 30 meter över klipporna. Nära bron kan ni passa på att besöka den lilla fiskehamnen i byn Ballintoy som blivit känd som inspelningsplats för serien Game of Thrones.

Flyg i din egen 1:a-klass

I samarbete med Brommabaserade Grafair erbjuder vi er möjligheten att ta kontrollen över er flygresa. Ni kommer i tid utan krångel och slipper tidsödande säkerhetskontroller. På Bromma kopplar ni av i den prisbelönta loungen som överkuggar det mesta inte bara i Sverige utan i världen. Terminalen erbjuder diskretion, avskildhet, insynsskydd och fotoförbud. Promenaden från bilparkeringen ut till det väntande flygplanet är 30 sekunder. Då ingår både tull och passkontroll. Ni flyger på skräddarsydda tider med en Hawker 800XP som har plats för åtta resenärer. Naturligtvis kan vi erbjuda avgångar från er lokala flygplats oavsett vart ni bor i Sverige.

Konferensmöjligheter

På hotellet finns fullständiga konferensmöjligheter till ert förfogande. Börja dagen med en golfrunda och håll planeringsmöten på ert hotell innan en kväll med middagar och nöjen väntar. Vi hjälper er att skräddarsy konferensupplägget med alla de variabler ni söker.

Klimatkompensation

We Do Travel klimatkompenserar alla resor med privatjet för att finansiera klimatförbättringar i relation till vad resan åstadkommer.

Hur får vi en offert?

Ring eller mejla oss för att få en skräddarsydd och detaljerad offert på era önskade datum, reslängd och antal personer. Att få en offert är kostnadsfritt. Ni får personlig service på 040 65 13 000 eller på info@wedotravel.se

Resor 2020/2021

Arrangemanget är bokningsbart. Finns avrådan för resor eller begränsningar som påverkar er upplevelse är resan avbokningsbar och full återbetalning gäller. Ytterligare information och regler erhålls i er offert.


Denna skräddarsydda resa erbjuds enbart till sluten grupp och på förfrågan. Rekommenderat antal resenärer: 6 - 8

Hotellet

I den lilla orten Bushmills finner ni det 4*hotellet the Bushmills Inn. Efter en dag på golfbanan kan ni njuta av en läcker måltid i hotellets prisbelönta restaurang och prova Bushmills bästa malt i the Gas Bar eller njuta av en pint på uteserveringen. Ni bor i Delux-rum som twin eller enkelrum. Till de inkluderade middagarna ingår drycker. På hotellet har ni tillgång till konferensrum.


Golfbanor

I detta paket ingår 18 hål golf på Portstewart, 18 hål golf på Royal Portrush och 36 hål golf på Royal County Down.

Portstewart the Strand course är en exalterande runda golf. En mix av det gamla och nya. Banan dateras till 1894 men stora renoveringar av Willie Parks originaldesign genomfördes i slutet av 80-talet. Nya versionen av ”the Strand Course” som designats av Des Giffin öppnade för spel 1992. Här spelar ni på gigantiska sanddyner med panoramautsikt över Atlanten. Banan har bland de bästa öppningshålen man kan spela. Redan hål 1 kan skrämma den mest rutinerade med 390 meter par 4, nedför. Sen följer några vassa par 3-hål på hål 3 och 6 som kommer bli golfminnen för livet. Banan har meriter som värd för Irish Open och andra välrenommerade mästerskap. Detta är ett sant nöje och linksgolf när den är som bäst. 


Royal Portrush har anor från 1888 men har sedan dess genomgått flera förändringar där det största ingreppet är gjort av legendaren Harry Colt år 1932. Banan Dunluce har fått sitt namn från slottsruinen Dunluce som överblickar banan. Här hölls den första professionella golftävlingen på Irland år 1895 och vanns av Sandy Herd. Vid två tillfällen har the Open spelats på banor utanför England och Skottland, och vid båda tillfällena är det just Royal Portrush som stått värd, 1951 och 2019. Det är historisk mark ni spelar. Om själva banan kan vi säga att den är vacker. Det är en klassisk seaside links-bana frälst med magnifika vyer över det ständigt närvarande havet. Fairways leder fram längs små dalar som kantas av sanddyner. Små greener smälter in i det omgivande landskapet och naturligt gräs bevakar oftare greenerna än bunkrar. De mest spektakulära hålen spelas nere vid kusten. Hål 5, ”White Rocks”, är en upplevelse. Ni spelar en kort par 4:a som svänger vänster i den dog leg och spelas ut mot en liten green på kanten av en 15 meter hög klippa. Banan har tillräckligt många naturliga svårigheter för att utmana proffsen. Ni kan förvänta er en tuff golfrunda där en bra dag med drivern underlättar er score. Oavsett resultat så är detta en upplevelse för livet.


Royal County Down ligger vackert intill den lilla semesterorten Newcastle i sydöstra Nordirland. Det finns nog ingen mer passionerad golfdebatt än den om vilken bana som är världens bästa links, Royal County Down eller Royal Portrush. Ni får själva avgöra. En skotsk lärare vid namn George Baillie som hade intresse av att etablera golfbanor lade grunden till golfbanans 9 först hål som öppnade för spel 1889. Samma år betalades Tom Morris den modesta summan av 4 pund för att för att bygga ytterligare 9 hål och det arbetet slutfördes och år 1890 fanns 18 hål att spela. 1926 fick Harry Colt i uppdrag att modifiera banan för att minska antalet blinda slag och få greenerna att smälta in mer naturligt med omgivningen. Som man lycktas. Sanddynerna är barska men vackert klädda med lila ljung och gultörne. Fairways är naturligt ondulerande och formade av historia. Greenerna är små och fulla av luriga drag. Över 6500 meter lång från bakre tee är Royal County Down en hisnande golfupplevelse. Lägg till en ständig närvaro av vindens påverkan och ni har en utmaning av högsta klass. Hål 4 är troligen det bästa långa par 3 hål man kan spela och hål 9 är troligen det mest fotograferade golfhål på denna jord. Det är ett mysterium att banan ännu inte fått stå värd för the Open. Men den dagen lär komma. Magnifikt är ordet som beskriver upplevelsen på Royal County Down bäst.

 

Flygresan

Skäddarsydd avgång

Vi skräddarsyr er flygresa i detalj. Vi anpassar avresetid, datum och flygplatser efter era önskemål. Vi flyger från alla svenska flygplatser.

Ert flygplan - Hawker 800XP eller Hawker 900XP

Rymlig kabin med ståhöjd. Fem fåtöljer och en 3-sits divansoffa. Galley i främre kabinen med uppvärmningsmöjligheter och förvaringsutrymmen för mat och dryck. På motsatt sida finns ett stort internt bagageutrymme med åtkomst under flygningen. Toalett längst bak i kabinen. Under resans gång ingår alltid kallskuret och fri dryck. På förfrågan ordnar vi catering efter önskemål.

Registrering: SE - RLX
Passagerare: 8
Marschfart: 435 knop
Maxhöjd:12500 meter
Kabinlängd:6,49 meter

Loungen på Bromma

På en avskild plats på Bromma flygplats ligger Grafairs eleganta terminal och hangar. "Här har vi skapat en heltäckande service som överglänser det mesta inte bara i Sverige utan i hela världen.
I internationella kvalitetsmätningar har vi erhållit flera hedrande topp-placeringar. Vår terminal erbjuder diskretion, avskildhet, insynsskydd och fotoförbud. Promenaden från bilparkeringen ut till det väntande flygplanet är 30 sekunder. Då ingår både tull och passkontroll"

Program

Här följer ett förslag på program kring arrangemang på Nordirland med golf och med avresa Bromma. Vi flyger alla dagar i veckan och från alla Svenska flygplatser.

Torsdag:
07:30 incheckning loungen på Bromma
08:00 avresa mot City of Derry flygplats
09:30 (lokal tid) ankomst City of Derry och transfer till hotellet i Bushmills
10:30 incheckning på hotellet
11:30 transfer till Portstewart för lunch med dryck i klubbhusets trevliga restaurang
13:15 tee off på Strand course
17:30 transfer till hotellet för konferensmöjligheter eller återhämtning
19:30 middag i hotellets restaurang följt av whiskyprovning på hotellet eller provning och rundtur på Bushmills whiskydestilleri

Fredag (variant 1):
07:30 frukost
08:00 transfer i bekväm buss till Royal County Down
10:00 ankomst Royal County Down för 36 hål på fantatiska Championship Course. Lunch serveras i klubbhuset mellan rundorna.
19:00 transfer tillbaka till hotellet
21:00 middag med dryck i hotellets restaurang

Fredag (variant 2):
07:30 frukost
08:00 transfer i bekväm buss till Royal County Down
10:00 ankomst Royal County Down för 18 hål på fantatiska Championship Course. Lunch serveras i klubbhuset efter rundan.
15:30 transfer tillbaka till hotellet
18:30 utflykt till Ballintoy med besök i fiskehamnen och Carrick-a-Rede samt besök vid Giant's Causeway
20:30 middag med dryck i hotellets restaurang

Lördag:
08:00 frukost
09:00 transfer till Royal Portrush för 18 hål golf
14:30 lunch i klubbhusets ansedda restaurang
16:00 transfer till flygplatsen i Derry för smidig incheckning
17:00 avresa mot Bromma
20:30 (lokal tid) ankomst Bromma.

Programmet är ett förslag. Vi skräddarsyr alla arrangemang i minsta detalj och efter era önskemål. Kontakta oss för förslag.

Transport på plats

I detta arrangemeng ingår alla transporter på plats i eleganta bussar/bilar. Chufför möter vid terminalen på flygplatsen och kör er till hotellet. Ni hämtas sedan på anslagna tider vid hotell och golfbanor.

Karta